Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Grem s sinom v šolo v naravi

Grem s sinom v šolo v naravi

A vi to resno?

Odgovor na objavo uporabnika
Grenivka422, 25.02.2024 ob 22:35

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 25.02.2024 ob 22:31

Dolgo sem že na tem forumu, pa je tale zgodbica, priznam, prvič.

Dobra provokacija, čestitke.

Jaz bi pa kar verjela, da tako mnoge ženske uničujejo svoje otroke. Tudi če je provokacija, je tega je veliko. Ta oseba, ki je to objavila, ni zastonj objavila.

Glede Na to, da hodijo na informativce namesto svojih otrok ali pa tudi z njimi, na faks…se ne bi čudila tej zgodbi

Katastrofa. Zaradi takih staršev učitelji ne morejo vzpostaviti avtoritet.

Zdravo.  Ne delajte otroka “invalida in nesposobnega”. To niti za vas ni ok,kaj šele za njega…kako ga bojo pa sošolci gledali? To so otroci že menda dovolj veliki,da bojo preživeli..  lepo vas prosim no… to ni normalno.  Sorry..

Dejte no ljudje ta tema je izmisljena, PROVOKACIJA ZA KLIKE

Vsaj 90 % vseh tem je objavljeno s strani moderatorjev…

…nehajte no že odgovarjat ker že na daleč smrdi da je to IZMISLJENA tema!

Mislim, da bo imel otrok več travm, ker ga mamica ne spusti iz rok, kot pa zaradi tega, ker pri 8-9 letih zjutraj ne bo mogel k mamici v posteljo se crkljat. Prav tako mislim, da bo pogovor s sošolci pred spanjem več kot odlično zamenjal za branje pravljice z mamico. Sicer pa mislim, da ljudje kot vi otrok ne bi smeli imeti. Namesto zadovoljnega samostojnega človeka boste naredili duševnega invalida.

Helikopterska mama!

Draga mama..

Sama srm mama 3 sinovom in mi ni nikoli kaj takega padlo na pamet!!!

Otroku ne bo nič manjkalo..

Moji vsi sinovi so od 1 razreda naprej hodili za 10 dni na morje z ZPM pa jim nič ne manjka, so pa zelo samostojni.

Pa lep pozdrav

Moja 5 letnica gre letos z vrtcem prvič za 3 dni na Rakitno, žal se z vami ne morem strinjati, tako se otrok ne bo nikoli naučil samostojnosti.

Upajmo da pri nas ne bo vojne v naslednjih 10-20 let, ker si ne predstavljam kako bodo puško brez mame zraven držali taki k tvoj ….

Srčno upam, da se hecate. Pustite ga naj gre sam. Pustite mu dihati. Vse bo v redu. Izkoristite dneve zase, ko ga ne bo

Verjetno izmisljena zgodba, je pa kost za glodat.

ce je pa sledece res potem pa bog ti pomagaj, res, z 12 letnikom v solo v naravi, se huje da 12 letnik hodi k mami v posteljo,. Uboga si ti tvoj otrok pa se bolj.

Ženska, vzami se v roke! Ustvarjaš ziznika. Del zdravega odraščanja je tudi soočanje s stresom in z neznanim. Pakiranje v vato škodi otroku, tako ga boš oropala samostojnosti. Imaš nezdrav odnos do vzgoje sina. Preveč si osredotočena nanj, nujno najdi ravnotežje tudi v drugih odnosih (partner/mož, prijateljice), ki so v življenju pomembni.

Sorry sam ti si pa konkretno fukjena. Dej naslov, da  lahka pošljemo nekoga, da te zaprejo psihič babji.

Prvo z tako vzgojo ne vzgajate sina ampak princesko! Drugo, a ste normalni, da mu to počnete?

Ti nisi normalna. Si helikopterska mamica v najslabšem pomenu besede. Namesto da bi otroka počasi navajala na samostojnost, delaš vse, da bo kot odrasel popolen čustveni in socialni debil.

So ljudje, ki ne bi smeli imeti otrok. Ti se žal eden od teh ljudi. Vzemi se v roke, dokler ni prepozno.

Cilj nas staršev je vzgojiti samostojne ljudi, ki bodo v življenju znali poskrbeti sami zase in ne bodo socialni debili (pardon na izrazu). Draga gospa, otroci v današnjem času hodijo v šolo v naravi že v 3. razredu in so vsi živi in zdravi!

Prosim vas, spakirajte mu kufer in mu zaželite odlično šolo v naravi, naj uživa koliko gre, naj bo z vrstniki. Učiteljica res ni mama vašega otroka, pa vendar nosi veliko odgovornost in se tega tudi zaveda. Ne delajte mu sramote. Otroci se brez nas odlično znajdejo in ne potrebujejo bergle.

Za v prihodnje pa si sposodite kakšno knjigo ali idite na kakšen seminar o tem, kako vzgojiti samostojnega otroka. Malo tavate v temi, verjamem, da želite dobro, ampak delate ravno obratno, zelo slabo. Si želite otroka, ki bo nesposoben za življenje in bo ob vsaki najmanjši težavi pritekel k vam, da boste težavo rešili vi? Verjetno, ne.

Vse dobro vam želim.

Upam pa, da je res provokacija …

Po vsem tem, kar berem in slišim o nekaterih sodobnih mamah, me to niti ne čudi. Kot slišim, celo pošljejo prošnjo za službo za svojega otročička in napišejo, naj kar njej pošljejo termin za razgovor. Dajo celo svojo telefonsko številko za klic. Ni jih veliko, a že tri v zadnjih nekaj letih v enem podjetju je veliko. Gre pa za uni izobrazbo.

Resno? Upam, da je tole zgolj hec. Tudi jaz imam otroka v 5. razredu, pa gre letos že šesto leto za 1 teden brez staršev. Včasih gre 3x na leto (šola v naravi, taborniki, priprave…), pa v tem zelo uživa. Vsakič je bolj samostojen. Verjemite, v šoli v naravi bo imel večji red kot ga ima doma. Učiteljice imajo vse pod kontrolo.

Mnogo staršev se sooča s težavo, ko gre otrok prvič v vrtec. Jok, strah, panika,… Uvajanje, pa prepričevanje, da bo vse  vredu, pa poslavljanje eno uro… Otrok vse to čuti in zato tudi njegov odziv 14 dni ali dlje – jok, žalost, histerija….

Najboljše je otroka pripeljati, se na kratko posloviti. 2,3 dni pa bo miren in rad hodil vrttec, šolo.

Milijome otrok je šlo skozi vrtec, šolo, pa so/smo preživeli! Pa da vaš ne bi?

Da bi jaz otroku naredil “sramoto” na način kot vi? Nikoli! Vi ne zaupate učiteljem? Zaupate sebi? Ste sposobni vzgojiti otroka, da bo v nekih spodobnih letih samostojen ali ga boste nadzirali in vodili vse življenje?

S spoštovanjem!

ojoj 🫣

Pretiravaš ali pa le iščeš izgovor, da nekam greš. Tudi šola v naravi je del učnega programa. Kakšen je program izobraževanja v tej šoli, ki tebi verjetno ne bo primeren?

Sej itak nič ne morete, zato ker je Jurij Groznik ustavni sodnik.

New Report

Close