gremo mi po svoje
Zanimivo, jaz sem šla v kino s čredico 10-15 letnikov in vsi so po koncu filma stoje ploskali.
Jaz nikakor nisem bila razočarana.
Hočevar je na simpatičen način skozi odlične dialoge prikazal sodobne najstnike s težavami, ki so njihove vrstnike mučile že od nekdaj…[/quote]
Kaj naj ti rečem? Od “mojih” treh mladcev (eno dekle in dva fanta) sem uspela iztisnit samo: “Ma dobro, ampak sem pričakoval(a), da bo boljše”.
Lahko pa ti povem, kaj je motilo mene:
– na prvem mestu izredno in neverjetno slabi posnetki, s katerimi so popolnoma uničili sicer res prekrasno naravo, v kateri je film posnet (mislim, ko so tam po gozdu klicali Kekeeeec, Kekeeeec! je bilo zaradi slabe kvalitete slike tako kot bi gledala originlani film o Kekcu)
– slaba igra naturščikov – fantov (naši mladinski filmi so jih polni in so v glavnem odlično opravili nalogo, v tem filmu mi jih je bilo pa nekaj zelo moteče na pamet naučenih s hudo tremo)
– iz Poletja v školjki “ukradeni” velepametni bajsi s kamero
– premalo filmske zgodbe in premalo (ali pa preplitve) zgodbice posameznikov, da bi lahko vse skupaj dojela kot omnibus
– Zrnec ni k svojim dosedanjim vlogam ničesar dodal (kaj čem, mladini sem se v kinu pridružila predvsem zaradi njega, priznam :-)).
Da pa ne bom samo kritizirala, ima film seveda tudi svoje pluse:
– prelepo naravno okolje, v katerem je film posnet, res vrhunski izbor lokacij in njihovo lovljenje v objektiv
– naraven jezik, res prijetno sem bila presenečena nad njim
– “igralec”, ki je igral Aleksa + nekaj dekliških vlog.
Zanimivo, jaz sem šla v kino s čredico 10-15 letnikov in vsi so po koncu filma stoje ploskali.
Hočevar je na simpatičen način skozi odlične dialoge prikazal sodobne najstnike s težavami, ki so njihove vrstnike mučile že od nekdaj…[/quote]
Kaj naj ti rečem? Od “mojih” treh mladcev (eno dekle in dva fanta) sem uspela iztisnit samo: “Ma dobro, ampak sem pričakoval(a), da bo boljše”.
Lahko pa ti povem, kaj je motilo mene:
– na prvem mestu izredno in neverjetno slabi posnetki, s katerimi so popolnoma uničili sicer res prekrasno naravo, v kateri je film posnet (mislim, ko so tam po gozdu klicali Kekeeeec, Kekeeeec! je bilo zaradi slabe kvalitete slike tako kot bi gledala originlani film o Kekcu)
– slaba igra naturščikov – fantov (naši mladinski filmi so jih polni in so v glavnem odlično opravili nalogo, v tem filmu mi jih je bilo pa nekaj zelo moteče na pamet naučenih s hudo tremo)
– iz Poletja v školjki “ukradeni” velepametni bajsi s kamero
– premalo filmske zgodbe in premalo (ali pa preplitve) zgodbice posameznikov, da bi lahko vse skupaj dojela kot omnibus
– Zrnec ni k svojim dosedanjim vlogam ničesar dodal (kaj čem, mladini sem se v kinu pridružila predvsem zaradi njega, priznam :-)).
Da pa ne bom samo kritizirala, ima film seveda tudi svoje pluse:
– prelepo naravno okolje, v katerem je film posnet, res vrhunski izbor lokacij in njihovo lovljenje v objektiv
– naraven jezik, res prijetno sem bila presenečena nad njim
– “igralec”, ki je igral Aleksa + nekaj dekliških vlog.[/quote]
O,fino,da se ti je dalo napisati tole.
Posnetki s klicanjem “Keeeeeeekeeeeec” so bili (po mojem) zaradi avtentičnosti prav namenoma “zabrisano” posneti.
Igra naturščikov – hm, za razliko od tebe bi jaz pohvalila vlogo fanta, ki je igral Jaka in fanta, ki je igral Zaspanca – Aleks se je meni zdel preveč”napiflan” in tista punca, ki je igrala Majo je brez smisla za igro (obupen monolog v šotoru pred spanjem) – no, ampak to je moje mnenje :).
Bajsija s kamero se iz Poletja v školjki ne spomnim, je šel pa mali tudi meni majčkeno na živce (in njegova zavijajočazočmi “sestra” enako).
Jaz sem film dojela kot pisan omnibus drobnih zgodb posameznikov, mislim, da so bila jedra teh lepo nakazana.
Zrnec gre meni itak malo na jetra, čeprav je bil na odru, v Scapinovih zvijačah, odličen. Film sem gledala kot: “yes, končno en film od mularije za mularijo”, tko da me ne bi motilo, če bi se malo manj drl :).
Film mi je bil všeč. In sem vesela, da ima sodobna mularija svoj film.
o madona, a ti to resno? Ploskali na koncu filma?
To sem videla sam v kinu Mojca, pred 30 leti, da gledalci (3-5 let) ploskajo po koncu filma……….aja, pa na jugu, v letnem kinu, v neki kriminalki, kjer so letela tudi opozorila “pazi, ledja” :-)))))))))))
No saj, jaz sem pa razočarana, ker tega filma za kaj takšnega ne morem proglasit (pa sem to najbrž nekako pričakovala od njega). Za moj okus Sreči na vrvici, Poletju v školjki 1, Outsiderju ali Distorziji ne more parirat.
Po drugi strani je Hočevarjev Jebiga eden mojih najljubših slovenskih filmov. In tudi temu Gremo mi po svoje niti do kolen ne seže.
Ampak lej, to je modrovanje ene tete v najboljših letih. V resnici bo pomembno in bo štelo le mnenje mladine.
No saj, jaz sem pa razočarana, ker tega filma za kaj takšnega ne morem proglasit (pa sem to najbrž nekako pričakovala od njega). Za moj okus Sreči na vrvici, Poletju v školjki 1, Outsiderju ali Distorziji ne more parirat.
Po drugi strani je Hočevarjev Jebiga eden mojih najljubših slovenskih filmov. In tudi temu Gremo mi po svoje niti do kolen ne seže.
Ampak lej, to je modrovanje ene tete v najboljših letih. V resnici bo pomembno in bo štelo le mnenje mladine.[/quote]
Orkaš, sploh nisem vedela, da je tudi Distorzijo režiral Hočevar (sem zdaj malo brkljala po Kolosejevi strani). Kar pa seveda samo še bolj pomeni, da res zna delat dosti boljše filme ;-).
Distorzija je bila na svoj način všeč tudi meni, vendar vleči paralele ali primerjati Distorzijo in Gremo mi po svoje pač ni relevantno.
Konec koncev imata filma s popolnoma drugačnim žanrom različno ciljno publiko.
Jebiga ne poznam, Poletje v školjki se mi je zdel pa preveč holivudski – good guys vs bad guys…