Greš na urgenco in čakaš več kot cel delovnik?
Peljala mamo, hudo poslabšanje bolezni, čakala z njo 3 ure, potem pa mi je sama rekla, naj grem, ker nima smisla da obe tukaj čakava, jaz sem morala v službo. V vsem tem času je eden šel not, vmes se je pa narod samo zbiral. Grem ven, pa mimo zadnjega vhoda, zunaj pa 5 sester in dohtarjev, tri sem videla s čiki, 2 sta pa samo zraven bila in se nekaj menijo in režijo. ?%&#$.. Hudiča!!
Ma meni se zdi, da nalašč delajo take čakalne vrste, ker se jim gladko fučka koliko ljudi porihtajo, oni so tam do takrat in takrat, pa če jih podelajo 30 ali pa 4. Jasno, da so čakalne dobe enormne.
Čakalne vrste so umetno ustvarjene, da se bolniki obračajo na zasebnike, ki si lepo bašejo žepe. Zato poskrbi fides in vsa skrajno desna politična srenja Slovenije. Samo bizgeci tega niso sposobni razumet in tem škodljivcem celo namenjajo glasove. Dokler je janša v politiki, zdravstva nihče ne more rešiti.
Butli, 25.11.2024 ob 17:23
Čakalne vrste so umetno ustvarjene, da se bolniki obračajo na zasebnike, ki si lepo bašejo žepe. Zato poskrbi fides in vsa skrajno desna politična srenja Slovenije. Samo bizgeci tega niso sposobni razumet in tem škodljivcem celo namenjajo glasove. Dokler je janša v politiki, zdravstva nihče ne more rešiti.
Jebo te Janša. Janša nima več veze, že skoraj dve leti imamo Goloba, pa se iz njegovega reševanja zadev ni nič izcimilo. Še slabše je kot je bilo. dajte nehat sanjat tega janšo.
V LJ je nevzdržno. Verjamem, da so urgence v manjših krajih, če sploh obstajajo, bolj humane.
Sprivatizirajte že enkrat to jebeno javno zdravstvo, ker ne funkcionira. Razpustite ZZZS, odpravite obvezne prispevke, odprodajte infrastrukturo in naredite zdravstvene in medicinske fakultete plačljive kot so na Zahodu. Potem naj se pohlepni zdravniki jebejo za svoj zaslužek. Pa tetovirane sestre čikarke enako.
Sistem ni več vzdržen.
Pri nas imamo ločeno urgenco v bolnici in pa dežurnega zdravnika v zdravstvenem domu, ki te napoti naprej na urgenco, če presodi tako.
Še nikoli, pa sem mamo letos dvakrat ali trikrat peljala k dežurnemu, ni čakala več kot pol ure.
Še ko sem jo vozila na dnevno previjanje rane (med tednom k osebni zdravnici, prek vikenda v dežurni), ni kaj posebej čakala.
Verjamem pa, da ne najbolj nujni primeru čakajo dlje časa, ker jih prehitijo vsi nujni primeri.
peljala mamo prejšnji teden, 25.11.2024 ob 16:59
Peljala mamo, hudo poslabšanje bolezni, čakala z njo 3 ure, potem pa mi je sama rekla, naj grem, ker nima smisla da obe tukaj čakava, jaz sem morala v službo. V vsem tem času je eden šel not, vmes se je pa narod samo zbiral. Grem ven, pa mimo zadnjega vhoda, zunaj pa 5 sester in dohtarjev, tri sem videla s čiki, 2 sta pa samo zraven bila in se nekaj menijo in režijo. ?%&#$.. Hudiča!!
Ma meni se zdi, da nalašč delajo take čakalne vrste, ker se jim gladko fučka koliko ljudi porihtajo, oni so tam do takrat in takrat, pa če jih podelajo 30 ali pa 4. Jasno, da so čakalne dobe enormne.
A ti nimaš v službi nikoli odmora?
Nisem zdravstveni delavec, v petek na urgenci bila 7 ur. So hitri, prijazni, strokovni. Je pa zima in kup zimskih zdrsov-padcev. Pa mali otroci, in stari ljudje imajo prednost kar je edino pravilno
Leta 2017 sem porabila 9 ur to je od začetka obravnave do izvida v roke in greš. V času korone sva bili z mami gotovi v 4 urah. Leta 2014 sem bila skoraj 8ur na urgenci, s tem da sem bila obravnavana v 1 uri in nato 1 ura terapije, ostalo je bilo čakanje na rezultate in izvid.
Odvisno kaj ti je, tudi vsi testi niso gotovi v pol ure, pa da vse info dobijo, pregledajo, se odločijo kaj in kako, napišejo izvid in navodila.. tudi terja svoj čas.
nevzdržno, 25.11.2024 ob 19:05
V LJ je nevzdržno. Verjamem, da so urgence v manjših krajih, če sploh obstajajo, bolj humane.
Sprivatizirajte že enkrat to jebeno javno zdravstvo, ker ne funkcionira. Razpustite ZZZS, odpravite obvezne prispevke, odprodajte infrastrukturo in naredite zdravstvene in medicinske fakultete plačljive kot so na Zahodu. Potem naj se pohlepni zdravniki jebejo za svoj zaslužek. Pa tetovirane sestre čikarke enako.
Sistem ni več vzdržen.
Ja, točno tako bi bilo treba narediti. To, kar imamo zdaj je parodija, mafijska zalega nam vlada. Ogabno!!
Hana919, 26.11.2024 ob 06:51
Anticepilci hodijo za vsako figo na urgenco. Ne verjamejo v medicino, so pa največji posranci.
Videno v Ljubljani: dvakrat za kašlja in gre zaradi navadne viroza na UR delat hudo gnečo.
Res je. hodijo za bz in kužijo težke bonike v čakalnici. Z očetom (za srce) sem čakala od 14. ure do 11. zvečer in potem slišala, ko je ena baba razlagala, da jo že cel dan taaaako grlo boli, da ni mogla zdržat do ponedeljka zjutraj, da bi šla k svojemu zdravniku. Takih jaz na urgenci sploh vzela ne bi. Delajo samo škodo ostalim, težko bolnim ljudem, za katere je urgenca namenjena