Greste na referendum?
Jaz grem, še posebej zato ker trenutna oblast bojkotira referendum in s tem načrtno uničuje enega od fundamentalnih orodij demokracije.
Svoboda, SD in Levica kažejo kakšno “demokracijo” si v resnici želijo. Dokler je po njihovo je super, ko ni več po njihovo pa si demokracijo razlagajo po svoje.
Treba bo iti na referendum in pokazati kaj si mislimo o trenutni oblasti in njenem delovanju.
Direkt
normalno da grem .keri imam doma sorodnice leve skrajne fašditke. feminsitke iz pedagoške fakultete ,kvazi umetice, ki ne znajo risat. pa so neke uni,prof. lik.vzgoje pa ne zna risat. pa take fore. kvazi umetnice, ki se šlepajo na račun bogatih samcev. keri jih tko samo pofukajo in odfukajo ker vidijo da so same pijavke i nda rabijo denar za svoj life style. vegi fegi hranico, jogo, da jim ni do dela. da ne bibile žene in imele otrok ekr je to proti njihovi indoktrinaciji. ker so to woke lgbt zadrogiranci na socijalni pomoči in razni wno oji. ki cuzajo ljudi za denar in nafukavajo. širijo levuharsko propagando., fse sam da ne rabijo v službo. ker za komunistke ni službe. poglejte si samo kosovo. ko je cinkala kdo je proti. mislim. kaj pa so ti umentiki ustvarili takega? da je fafala pesu in se je dojil? da jo je labrador pofukal in jjeno lezbično koleico. to je umetnost? al je umetnost kako maljav pedrajs ugabn uči lzat rit. to se je naučil ko je lizal posrano pohcano kučanovo rit. mogoče tudi holobovo. kaj bi še ti komunisti radi? kaj še? seveda grem in sem proti. pa sploh nisem nek janšev ljubitelj. ampak če moram izbrat od te sodrge neki pol janša.
Da bi te tako imenovane umetnike, velika večina je popolnih parazitov, še dodatno futrali z našim denarjem sem proti.
Da bi podpiral pa zlagano, demagoško in pritlehno SDS-ovsko gamad sem tudi proti. Kaj zdaj?
Oddati neveljavno glasovnico je pritlehno. To običajno prakticirajo SDS-ovci. No, tokrat ne bodo, kvečjemu bo večina od njih izpolnila po 10 glasovnic. Pa še bodo SDS-ovske pijavke ponaredile rezultat njim v prid kot vedno. Njihov moto je od začetka, da namen posvečuje sredstva.
Prekleta svojat leva in desna, da jih narod ne more že končno ukinit.
Greste na referendum, ne greste na referendum, obkrožite ZA, obkrožite PROTI – ta dodatek k pokojnini OSTAJA v vsakem primeru.
Le da v enem primeru je točno določeno, kaki so kriteriji, po drugem je dobra volja ministra, da se začne izplačevati, določi kar sam, kdo in koliko takih bo dobivalo.
In v enem primeru se to prišteje k pokojnini in se kot vdovsko ali družinsko pokojnino deduje, v drugem primeru ne.
V obeh primerih pa ti dodatki ostajajo.
Direkt, 05.05.2025 ob 10:01
Jaz grem, še posebej zato ker trenutna oblast bojkotira referendum in s tem načrtno uničuje enega od fundamentalnih orodij demokracije.
Svoboda, SD in Levica kažejo kakšno “demokracijo” si v resnici želijo. Dokler je po njihovo je super, ko ni več po njihovo pa si demokracijo razlagajo po svoje.
Treba bo iti na referendum in pokazati kaj si mislimo o trenutni oblasti in njenem delovanju.
NE GREM
Ker bojkotiram Janševo idejo, da je udeležba na tem referendumu pokazatelj ne vem kakšnega upora proti vladi in podpora sdsu
Če pa smo že pri demokraciji pa dragi avtor teme, tudi svoboda odločitve glasovanja za ali proti je del temeljne demokracije in kljub temu SDS po državi lepi plakate , kjer ljudem diktira da 11. Maja glasujemo proti… Če bi, po tvoje, spoštovali demokracijo bi spoštovali svobodo odločanja volilca, da se sam odloči in ne lepili teh plakatov.
Iti ali ne iti, 05.05.2025 ob 10:20
Da bi te tako imenovane umetnike, velika večina je popolnih parazitov, še dodatno futrali z našim denarjem sem proti.
Da bi podpiral pa zlagano, demagoško in pritlehno SDS-ovsko gamad sem tudi proti. Kaj zdaj?
Oddati neveljavno glasovnico je pritlehno. To običajno prakticirajo SDS-ovci. No, tokrat ne bodo, kvečjemu bo večina od njih izpolnila po 10 glasovnic. Pa še bodo SDS-ovske pijavke ponaredile rezultat njim v prid kot vedno. Njihov moto je od začetka, da namen posvečuje sredstva.
Prekleta svojat leva in desna, da jih narod ne more že končno ukinit.
A se še nisi poučilo, da že zdaj futraš ‘izjemne’ umetnike s pokojnino. Če boš glasovalo proti novemu zakonu, jih boš futral dalje in njihovo žlahto, če boš glasovalo za novi zakon, pa bodo pokojnino dobili samo štirje IZJEMNI umetniki, brez žlahte. Hehe, a sploh razumeš razliko med ‘izjemni’ in IZJEMNI?
Anonimno 6662, 05.05.2025 ob 10:45
Ne podpiram priviligijev umetnikov, ki jih predlada Golobova vlada. Zdi se mi skrajno nepravično do drugih državljanov. Zato je potrebno iti na referendum in oddati glas proti tem, sicer če ne greš, podpiraš to zadevo. Golob tako ali tako poziva ljudi naj ne grejo. Zakaj?
Ti dodatki že obstajajo, jih je določil zakon iz leta 1974.
Ni to nekaj, kar zdaj uvaja ta vlada!
Jaz ne grem že zato, ker Janša ZAVAJA svoje ovce, češ da glas PROTI pomeni, da teh dodatkov država ne bo več izplačevala.
Vprašanje se glasi Ali ste za to, da se uveljavi zakon o dodatku k pokojnini za izjemne dosežke na področju umetnosti, ki ga je sprejel DZ na seji dne 30. 1. 2025?
Torej ne gre za noben odvzem teh dodatkov, ampak za to, da obvelja stari zakon iz leta 1974, ki preko pokojninske blagajne podeljuje dodatke tudi vdovam in naslednikom. Zakaj ima Janša interes po starem zakonu pa ne vem. Predvidevam, da mu v resnici dol visi za zakon kot tak, ampak je v ozadju preštevanje SDS volilne baze pred volitvami naslednje leto.
Škoda pa je, da nobena politična stran ne bo omejila referenduma, kakor je treba, ker vsem paše tole zapravljanje.
Sploh pa ni pointa vsi referendumi, ker so posvetovalni, kar pomeni, da se ustavi zakon samo za 1 leto, kasneje se lahko sprejema spet kakor hoče.
JAz bi dal, da v kolikor politična stranka ali interesno združenje hoče referendum ga vnaprej plača. S tem, da država lahko razpiše referendume, ampak pod strogimi pogoji, takrat ko so obvezujoči in ne posvetovalni.
Posvetovalni pa, naj kar politična stranka nakaže 6 miljonov, pol pa:
2/3 volilnega telesa mora glasovati, da je referendum veljaven…
V kolikor predlagatelj zmaga, se mu stroški povrnejo, v kolikor izgubi se mu ne, pa da vas vidmo, kako bo.
Tole igranje z denarjem je pa že višek !!
logika552, 05.05.2025 ob 11:00
Jaz ne grem že zato, ker Janša ZAVAJA svoje ovce, češ da glas PROTI pomeni, da teh dodatkov država ne bo več izplačevala.
Vprašanje se glasi Ali ste za to, da se uveljavi zakon o dodatku k pokojnini za izjemne dosežke na področju umetnosti, ki ga je sprejel DZ na seji dne 30. 1. 2025?
Torej ne gre za noben odvzem teh dodatkov, ampak za to, da obvelja stari zakon iz leta 1974, ki preko pokojninske blagajne podeljuje dodatke tudi vdovam in naslednikom. Zakaj ima Janša interes po starem zakonu pa ne vem. Predvidevam, da mu v resnici dol visi za zakon kot tak, ampak je v ozadju preštevanje SDS volilne baze pred volitvami naslednje leto.
Točno tako je kot razlaga @logika… Janša je že od nekdaj manipulator in zavaja, vedno vse z namenom dosega svojih višjih ciljev, pri tem sredstev ne izbira…
Na RTV med komentarji pod člankom o temi referenduma je eden lepo zapisal kaj je nekoč Rupel rekel o Janši, kar na žalost zeloooo drži…in zdaj kopiran del njegovega zapisa, ki se nanaša na opis Janše:
Dimitrij Rupel leta 1995:
“Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike. Janšev načrt je spraviti slovenske oblasti v težave, pa naj stane, kar hoče. Njegov bistveni cilj je v Sloveniji povzročiti čim več zmešnjav in sporov.”
Vse to,takrat izrečeno, drži se danes, celo še vedno bolj izrazito.
Niti slučajno ne gremo.
Ne podpiram dedovanja zaslužnih pokojnin in mi ni všeč diskrecijsko pravica dodeljevanja le-teh.
Saj tega v resnici tudi sds-ovci ne podpirajo. Ampak oni bodo glasovali proti, ker je Janez tako rekel.
Ste kdaj vprašali kakšnega desnega, o čem bo pravzaprav glasoval? No, jaz sem. In kaj so rekli? Nočejo boljših pogojev za zaslužne pokojnine!! Pismo, pogoji se zaostrujejo, ne pa izboljšujejo. In revčki bodo glasovali bodo proti …
stara forumašica, 05.05.2025 ob 10:41
Greste na referendum, ne greste na referendum, obkrožite ZA, obkrožite PROTI – ta dodatek k pokojnini OSTAJA v vsakem primeru.
Le da v enem primeru je točno določeno, kaki so kriteriji, po drugem je dobra volja ministra, da se začne izplačevati, določi kar sam, kdo in koliko takih bo dobivalo.
In v enem primeru se to prišteje k pokojnini in se kot vdovsko ali družinsko pokojnino deduje, v drugem primeru ne.
V obeh primerih pa ti dodatki ostajajo.
Edina pravilna in poštena razlaga. Sicer pa glejte moj zadnji stavek v predhodnem postu, če vas zanima mnenje o enih in drugih, saj vemo, da so vsi sami lopovi.
Anonimni125, 05.05.2025 ob 11:16
Točno tako je kot razlaga @logika… Janša je že od nekdaj manipulator in zavaja, vedno vse z namenom dosega svojih višjih ciljev, pri tem sredstev ne izbira…
Na RTV med komentarji pod člankom o temi referenduma je eden lepo zapisal kaj je nekoč Rupel rekel o Janši, kar na žalost zeloooo drži…in zdaj kopiran del njegovega zapisa, ki se nanaša na opis Janše:
Dimitrij Rupel leta 1995:
“Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike. Janšev načrt je spraviti slovenske oblasti v težave, pa naj stane, kar hoče. Njegov bistveni cilj je v Sloveniji povzročiti čim več zmešnjav in sporov.”
Vse to,takrat izrečeno, drži se danes, celo še vedno bolj izrazito.
“Be careful who you let on your ship, because some people will sink the whole ship just because they can’t be the captain.”