Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Greste na referendum?

Greste na referendum?

Da, grem in glasoval bom tako, da se zavrže posnemanje uspešnih kot umetnikov. Umetnik ne posnema drugih stvaritev in naučenega gradiva ampak ustvarja samoniklo. Torej ni vsaka oslarija tudi umetnost in z neumnostmi hočejo dokazati nerazumljivost, kar naj bi bila umetnost in ljudstvo naj bi jo financiralo. Ljudje hočejo zavrniti tak zakon.

Odgovor na objavo uporabnika
ta pikra, 05.05.2025 ob 11:23

Anonimni125, 05.05.2025 ob 11:16

logika552, 05.05.2025 ob 11:00

Jaz ne grem že zato, ker Janša ZAVAJA svoje ovce, češ da glas PROTI pomeni, da teh dodatkov država ne bo več izplačevala.

Vprašanje se glasi Ali ste za to, da se uveljavi zakon o dodatku k pokojnini za izjemne dosežke na področju umetnosti, ki ga je sprejel DZ na seji dne 30. 1. 2025?

Torej ne gre za noben odvzem teh dodatkov, ampak za to, da obvelja stari zakon iz leta 1974, ki preko pokojninske blagajne podeljuje dodatke tudi vdovam in naslednikom.  Zakaj ima Janša interes po starem zakonu pa ne vem.  Predvidevam, da mu v resnici dol visi za zakon kot tak, ampak je v ozadju preštevanje SDS volilne baze pred volitvami naslednje leto.

Točno tako je kot razlaga @logika… Janša je že od nekdaj manipulator in zavaja, vedno vse z namenom dosega svojih višjih ciljev, pri tem sredstev ne izbira…

Na RTV med komentarji pod člankom o temi referenduma je eden lepo zapisal kaj je nekoč Rupel rekel o Janši, kar na žalost zeloooo drži…in zdaj kopiran del njegovega zapisa, ki se nanaša na opis Janše:

Dimitrij Rupel leta 1995:

“Janša je demagog. V politiki je nesramen in rad podtika. Ne izbira sredstev, je hudoben in brezobziren. Ne išče svetovalcev, ampak vernike. Ne išče sodelavcev, ampak služabnike. Janšev načrt je spraviti slovenske oblasti v težave, pa naj stane, kar hoče. Njegov bistveni cilj je v Sloveniji povzročiti čim več zmešnjav in sporov.”

Vse to,takrat izrečeno, drži se danes, celo še vedno bolj izrazito.

In leta 2011 je kandidiral na državnozborskih volitvah na listi SDS, haha

Potem pa izstopil iz stranke, ker so ga vprašali, če se strina, da bi prevzel določeno funkcijo, a izvolili in imenovali so drugega.

Ne zagovarjam Rupla, je ravno tako svojega denarja vreden, večni bojevnik za pozicije pri davkoplačevalskim koritu. Ampak to ne spremeni dejstva, d je povedano čista resnica.

Tudi nekdanja strankarska kolega Janše Hvalica in Brejc sta podobno opisala Janšo.

Ne glede na politične smeri, prepričanja,Janša je problematičen kot osebnost, kot karakter, točno tak kot je opisan zgoraj.

pajo42, 05.05.2025 ob 10:20

SDSovci: TUD ČE GRESTE NA REFERENDUM PODELJEVANJE DODATKOV OSTANE !Joooj tud tle na šihtu, neki najboljšga je delat z nepismenim SDSovcem !

Debilčki nepismeni res vaški odvratni ! Sem raj ultra komunajzar kot pa tole !

Ja SDSsovci, Janšiti,… in ne kar se še lahko spomniš, GREMo na referendum. Ker smo proti. NE BO še več takih parazitov, ostane po starem, ko pride desna vlada, pa se taki dodatki ukinejo.

Naj ti povem, pod LEVO vlado so ti dodatki postali dedni, leta 1994, po osamosvojitvi. Tako da levičarji vse zajebete, kar lahklo. Zakon iz leta 1974 tega ni imel.

Odločno PROTI, 05.05.2025 ob 11:57

Ja SDSsovci, Janšiti,… in ne kar se še lahko spomniš, GREMo na referendum. Ker smo proti. NE BO še več takih parazitov, ostane po starem, ko pride desna vlada, pa se taki dodatki ukinejo.

Naj ti povem, pod LEVO vlado so ti dodatki postali dedni, leta 1994, po osamosvojitvi. Tako da levičarji vse zajebete, kar lahklo. Zakon iz leta 1974 tega ni imel.

In SDS je bil 3x na vladi in tega ni nikoli ukinil!

Jaz sigurno ne grem, ker dodatki ostanejo v vsakem primeru, ne namenim tudi 5 min ne za to blesavo SDSovsko zapravljanje časa in denarja

Pa bi šel, če bi bilo neko pomembno vprašanje. Da ta SDS blesava tudi enega normalnega referenduma ne spravi skupaj, je res žalostno. Tudi ko je šlo za RTV, je bilo vprašanje mogoče “ali ste za ukinitev RTV?”. Ne, tudi tam je šlo samo zato, ali lahko janševe nastavljence vržejo ven ali ne.

Tako da ti bedaki nimajo pojma od pojma. Če bi tele klovne vprašal, kaj je najpomembnejše v Sloveniji, bi verjetno rekli, da se preimenuje kake vojašnice ali ulice ali pa da se domobrancem podeli status zmagovalca 2. svetovne vojne.

A seveda se pod Janševo vlado ukinejo. Ko si tako pametno jansisticno te vprašam zakaj jih ni Janša ukinil že v preteklih vladah, ko je imel mandat? In ne samo, da jih ni ukinil, v zadnji vladi je v dveh letih podelil več teh pokojnin kot jih je ta vlada do sedaj v daljši dobi na oblasti.

To je jasen dokaz kako Janša manipulira, vi mu pa vse verjamete… In zakaj se nisi, ko je on podeljeval te pokojnine DRL, da si proti temu in da zahtevas ukinitev?

A se še nisi poučilo, da že zdaj futraš ‘izjemne’ umetnike s pokojnino. Če boš glasovalo proti novemu zakonu, jih boš futral dalje in njihovo žlahto, če boš glasovalo za novi zakon, pa bodo pokojnino dobili samo štirje IZJEMNI umetniki, brez žlahte. Hehe, a sploh razumeš razliko med ‘izjemni’ in IZJEMNI?

Moje mnenje je, da se ti nisi POUČILO o bistvu stvari. Tako eni kot drugi bodo delili nezaslužene penzije  tako imenovanim umetnikom in njihovi zalegi, pa tudi premnogim drugim. Gre samo za cirkusiranje SDS-a, v smislu, da se nekaj mora dogajati, sicer nam je pa dolgčas in folk bo skapiral, de ne rabimo nobenih bednih politikov, ne desnih ne levih, ne srednjih. Itak bi morala iti vsa ta vladajoča garnitura z  vsemi posranci delat v južnoafriške ali kongoške rudnike in to na tri šihte, lopovi izkoriščevalski.

Tudi če bi to bilo res, kako to paše v danajšne dogodke? Novi Golobov zakon ukinja dedovanje, zdaj bi pa radi janšisti z ohranitviji starega zakona ohranili dedovanje. So tvoji mini možgani dovolj funkcionalni, da to dejstvo sprocesirajo? Znate samo s prstom kazat za 30 let nazaj ali dejansko tudi možgane vklopit za sekundo?

Ker mi dva degeneriranca ne bosta ukazovala, da ostanem doma in berem knjige!

Direkt, 05.05.2025 ob 10:01

Jaz grem, še posebej zato ker trenutna oblast bojkotira referendum in s tem načrtno uničuje enega od fundamentalnih orodij demokracije.

Svoboda, SD in Levica kažejo kakšno “demokracijo” si v resnici želijo. Dokler je po njihovo je super, ko ni več po njihovo pa si demokracijo razlagajo po svoje.

Treba bo iti na referendum in pokazati kaj si mislimo o trenutni oblasti in njenem delovanju.

Če hočeš komu karkoli povedati to narediš. Ne iti na referendum je najmanj butasto.

ZA ali PROTI je edino kar velja. Bojkot je za pezdete, ki ne upajo nekomu povedati kar mu gre. Popolnoma nepomembno je na kateri strani si, če skrit doma opazuješ druge, namesto, da bi izrazil strinjanje ali nasprotovanje.

No, ampak kot je videti, jih želite svečkarji ohraniti, je tako?

Če hočeš komu karkoli povedati to narediš. Ne iti na referendum je najmanj butasto.

ZA ali PROTI je edino kar velja. Bojkot je za pezdete, ki ne upajo nekomu povedati kar mu gre.

na ta refenendm iti je za oprane in zmanipulirane nepismene idiote, ki ne vedo, da dodatki ne bodo ukinjeni. Mene bi bilo sram glasovat tudi “ZA”, škoda mojega časa. To je izlet za zdolgočasene in zmanipulirane penziče, da bodo dobili za par minut občutek, da so nekaj spremenili.

ta pikra, 05.05.2025 ob 12:07

In SDS je bil 3x na vladi in tega ni nikoli ukinil!

Si moraš misliti, v parlamentu je potrebno imeti večino, da se zakon izglasuje. Si mogoče že opazil, da SDS nikoli ni imela take večine, da bi lahko sprejemala zakone na tak način, kot sedaj to dela Golobova vlada z vsemi svojimi plačanci iz GEN-i. ZAto pa lahko sprejemajo take bedarije. Še leta 199o niso mogli sprejeti vseh zakonov, kot bi želeli, ker jim je Zbor združenega dela in komunisti v njem stalno rušil vse spremembe, oz so bili proti.

Sdsovci sploh ne vedo kaj gredo volit, v glavnem, da jim je Janša rekel, da morajo volit proti. Očitno bi Janša na vse pretege obdržal stari zakon in imajo od tega še naprej bonus njihovi kulturniki, da dedujejo ta dodatek. Sdsovci imajo itak malo krajšo pamet in ni jim za zamerit. Večina ne bo šla volit, zato, da se bojkotira samovoljnost ene stranke, ker se s tem hrani in prešteva. Če bo majhna udeležba, pa naj referendum plača predlagatelj,da ne zapravljajo državnega oziroma našega denarja. Dokler bomo to zapravljanje gledali, se bodo oni zastonj pripravljali na volitve. Osebno se za zakon, da se ne deduje ta dodatek, če bom šel na volitve, sigurno ne in to iz enega razloga, da sem proti brez potrebnega zapravljanja davkoplačevalskega denarja. V državi imamo veliko več nujnih stvari za porabit denar, samo sdsovci tega ne vidijo, ne vidijo, da so ljudje lačni, ker jih briga za reveže, imajo  pa radi visoko kasto in za njih se brigajo.

Ne.

Odločno PROTI, 05.05.2025 ob 12:25

Si moraš misliti, v parlamentu je potrebno imeti večino, da se zakon izglasuje. Si mogoče že opazil, da SDS nikoli ni imela take večine, da bi lahko sprejemala zakone na tak način, kot sedaj to dela Golobova vlada z vsemi svojimi plačanci iz GEN-i. ZAto pa lahko sprejemajo take bedarije. Še leta 199o niso mogli sprejeti vseh zakonov, kot bi želeli, ker jim je Zbor združenega dela in komunisti v njem stalno rušil vse spremembe, oz so bili proti.

Pa kakšne neumnosti to ti Klatis…

V parlamentu moraš imeti večino, da se vlada sploh sestavi… Torej če nimaš večine, potem nisi niti mandatar…

Zato lahko nehaš s takimi neumnimi izgovori…

Kot drugo pa, če jih je tako malo za ta vase ideje, kaj pol računati na referendum, če vam je že 46  folka težko zbrati v parlamentu za zakon potrditi, ki si ga želite.

ja bogi janša, 3x postal mandatar brez večine kao, ni konca in kraja krivic do našga Janšata Eierkopfa

Si moraš misliti, v parlamentu je potrebno imeti večino, da se zakon izglasuje. Si mogoče že opazil, da SDS nikoli ni imela take večine, da bi lahko sprejemala zakone na tak način, kot sedaj to dela Golobova

Kaj je tele golobučno sploh delalo na stolčku premierja, če zakonov ne more sprejemat? Kazalo tisto plešo svetlečo? A vi sploh veste, čemu vlada služi, pa kako premier postaneš?

Desni volilci, a lahko nekdo po kmečko razloži, PROTI čemu je treba glasovati? Ni mi čisto jasno, zato prosim za razlago. Hvala!

Stari in novi zakon sem prebrala, primerjala in grem na referendum. To, da vlada poziva k bojkotu je škandal.

Pri nas greva midva oba, trije odrasli otroci in njihovi partnerji. Ne bo mi en Golob niti kdorkoli drug govoril, da se ne smem udejstvovato najpomembnejšega instrumenta demokracije.

Zdi se mi hinavsko, da je levico to poudarjala pri tistih 3 bednih referendumih, od katerih itak nič ni bilo koristi, zdaj pa poziva proti.

Aja, glasovali bomo za zakon.

OK, razumem – funkcionalno popolnoma nepismen.

Še tega, da imam vzdevek “ta pikra”, ne sprocesiraš toliko, da bi ugotovil, da sem ženska in me nagovarjaš kot moškega.

In še – SDS je imel v vladi, še posebej 2004-2008 skupaj z ostalimi strankami v koaliciji tolikšno večino, da je lahko delal, kar je želel.

Za odločno PROTI

Še to (upam, da bo zdajle citiralo, ker prej ni) – daj povej, kateri so plačanci iz GEN-i, ki imajo pravico do poslanskega glasovanja?

Stari in novi zakon sem prebrala, primerjala in grem na referendum. To, da vlada poziva k bojkotu je škandal.

Jaz pa štejem vladi v dobro, da pove po pravici, da je to zguba cajta in denarja. Da se vsi napihujejo s to demokracijo od prvega do zadnjega, je že zlajnano in smešno.

Meni se to zdi zaupanja vredno, da vlada reče, mi ne rabimo vas gonit v nedeljo na volišča. Veliko bolj iskreno kot SDS, ki lažnivo namiguje, da potem pa dodatkov kao ne bo, če stari zakon ostane.

Kaj je pa to težko, zapravljat naš čas in denar za neko kampanjo? Tudi vlada bi to lahko delala, pač se ne grejo tega cirkusa.

Seveda. Obkrožila bom PROTI

V demokraciji ima oblast ljudstvo in ne elita, zato se na bojkot referenduma na katerega pozivajo bogataši in njihovi plačanci poserjem!

Glasoval bom PROTI podelitvi penzij “kulturnikom”, ki so dojili psa, trgali slovensko zastavo in zaničevali slovenski narod in se delali norca iz penzij upokojencev, veteranov Slovenije.

New Report

Close