Greste na referendum?
Anonimno 2936, 06.05.2025 ob 07:44
ja jajaj, 05.05.2025 ob 17:00
Tistih 5 minut časa v svojem lajfu za obkrožit ZA ali PROTI ima vsak.
Ja ga mam, samo ga ne namenim za to neumnost, ni šans
Če smo lahko šli na 3 referendume o travi, evtanaziji na katerega je pozivala vlada, bomo šli z lahkoto tudi na ta referenendum.
To so bila pomembna vprašanja, o katerih se Slovenci še nismo izjasnili do takrat, poleg tega so pa bili sočasno z EU volitvami, torej dosti cenejši
Zdaj pa imam izbiro med ali bojo dodatki in ali bojo dodatki. Hvala lepa, škoda časa
IN a so 3 referendume o travi, evtanaziji že uvedli v praksi?
Niso, ker bedaki, sploh niso imeli pripravljenega nobenega zakona, ki bi urejal kdo bo travo gojil, prodajal, užival… nič od nič. Kdo ti bo skrajšal lajf, kdo to podpiše, kdaj….
Zanimalo jih je samo tvoje posvetovalno mnenje, in to so naredili skupno z evropskimi volitvami, zato, da bi zameglili realne evropske teme,(od migracij, do vojne, do pomanjkanja štroma) mobilizirali leve volilcev, da bi pridobili, dobro plačane evropske stolčke in pozicije.
Folk je prišel na evropskih pa so z to taktiko pušnli.
Sedaj imajo sprejet zakon, za penzije, ki bodo nekulturnikom, ki so dojili psa, trfsli slovenske simbole in dobili že Prešernovo denarno nagrado v več tisoč evrih, dobili še astronomske penzije.
Sedaj pozivajo na standardne finte, preveč keša gre za referendum, lepo vreme, in za češnjo na torti poizkušajo še z bojkotom!
Mi smo demokracija, samo toliko časa dokler hodimo na referendume in volitve.
Ko nehamo s tem, ne bomo nič drugačni od Severne Koreje. Standard in življenska doba bo vsem občutno padla!
In v času, ko nam standard pada, je najbolj ekonomična odločitev, da se izvede en brezvezen referendum, ki bo pobral za več desetletij izplačevanja teh dodatkov, kajne?
Kako se SDSovci trudite s promocijo za glasovanje za dosego kvoruma… Vi kar sami sebe preštejte (ali vas je 338.491 ali ne), druge pa nas pustite pri miru. Imamo lastne glave in z njimi samostojno razmišljamo. Vreči toliko denarja v referendum za preštevanje privržencev SDS-a pa je kriminalno dejanje.
Naslednjo nedeljo je referendum na katerega vabi opozicija, da glasujete proti zakonu, ki ureja dodeljevanje izjemnih pokojnin. Poglejte si katera vlada jih je največ podelila. Saj ne moremo verjeti, da se je največ izjemnih pokojnin podelilo v času vlad Janeza Janše ki vas zdaj nagovarja, da je proti tem dodatkom pa sam jih je največ podelil.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=659071526971512&set=a.161376720074331
Anonimno 5902, 07.05.2025 ob 11:08
Vsak pri zdravi pameti bo glasoval PROTI. Razen tistih, ki hočejo plačevati visoke davke, da se potem iz njih financira “umetniško” dojenje psov, rezanje slovenske zastave in inštalacija letečega fena. Ko se fen s špago pripne na strop in potem dela “umetniške” kroge po sobi.
Nepismeni bodo brez dvoma glasovali proti.
Moram biti pa res butasta. Ravno sem si ogledala spisek priviligiranih za leto 2023 in priviligiranih potomcev in zneske le-teh. A so jim te priviligirane pokojnine ukinili ali nas imajo za norca oz. kakšno je ozadje tega referenduma? Je pa res, da jaz teh bedarij ne spremljam, tako da sem v popolni temi.
Anonimno 9713, 07.05.2025 ob 12:57
Seveda se bom udeležila referenduma, ker je to moja državljanska dolžnost, ki jo vestno izpolnjujem. Nikoli pa nihče od mene ne dobi nobenega glasu, da se kasneje ne tepem po glavi. Saj obstajajo tudi neveljavne glasovnice.
To, da bi zapravila svoj čas z odhodom na volišče, da oddam neveljavno glasovnico, no to mi je pa najbolj bebavo dejanje, ki ga nisem nikoli razumela. Potem raje ostanem doma.
Ne razumem vas takšnih ki to počnete.
Eden116, 07.05.2025 ob 16:31
Stari zakon:
– dodatki se dedujejo
– ni točno določeno kdo in zakaj dobi
– skrit seznam prejemnikov
Novi zakon:
– dodatki prenehajo s smrtjo umetnika
– določena pravila kdo je upravičen
– javen seznam prejemnikov
Pametnemu je to dovolj da glasuje ZA novi zakon!
Nov zakon: avtomatsko dobijo dodatke prešernovi nagrajenci, znači dojilje psov in trebuhi v slovenski zastavi.
Pametnemu je to dovolj, da glasuje PROTI novemu zakonu!
Nov zakon: avtomatsko dobijo dodatke prešernovi nagrajenci, znači dojilje psov in trebuhi v slovenski zastavi.
Jaz pa imam raje, da dobi ena dojilja pa rezalka zastave (ker sta ustvarili še kaj drugega kot to) avtomatsko po strokovnih kriterijih (namesto da jima naklonjena da politika podeli, ko pride na oblast), kot pa dodatnih 30 žlahtnikov kot je trenutno po starem zakonu. Ker gledam racionalno, ne pa zmanipulirano-emocinalno.