Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek gretje materinega mleka

gretje materinega mleka

Ali obstajajo kakšne omejitve glede temperature materineg amleka? vmislih imam gretje izčrpanega mleka. Ali je kaj narobe če mleko preveč pogreješ (ali se skvari)?

haha, meni se je zadnjič zgodilo to isto, bilo je ful prevroče. sem shladila pod mrzlo vodo – mali še miga.

Ja z sem dala mleko v stekleničko in le-to segrela v vodi. Tako i je svetovala pediatrinja.

JAZ SEM GRELA TAKO, DA SEM DALA STEKLENIČKO V VODO. NE SMEŠ PA GA PREGRET,KER IZGUBI NA HRANILNI VREDNOSTI.

Kopiram odgovor s foruma Dojenje:

*** Ali se kakšne sestavine mleka uničijo, če mleko preveč segrejemo?

Tudi, če je mleko pasterizirano (kuhano 30 minut pri 62,5°C) in/ali zamrznjeno, večina imunoglobulinov v mleku ostane nepoškodovana in še vedno zelo dobro delujejo proti okužbam. Pri tej temperaturi se uniči le večina virusov in bakterij, kar je sam dobro. Za informacijo: pasterizacija zelo učinkovito uniči celo virus HIV v materinem mleku.

Še odgovor Nine P., “naše” zdravnice, strokovnjekinje za te zadeve, ki ga je napisala 10.5.03 na forumu “Starši staršem”:

Najprej kaše, nato pire, kasneje pa čokolino sem iz izbrizganega mleka pripravljala skoraj do 3. leta sinove starosti. Namen segrevanja nad 50°C (bolje nad 60°C) je, da uničujemo eventualne mikroorganizme, ki so se nabrali in razmnožili (ob izbrizgavanju, shranjevanju, manipulaciji) v mleku. Mleka s tem ne naredimo “manj hranljivega”, s segrevanjem le inaktiviramo nekatere imunske snovi v mleku, zato je zaščitna vrednost mleka manjša. Ker pa je otrok dojen, tako in tako dobi dovolj zaščitnih snovi ob samem dojenju.

No pol ni panike,ker jaz bom mleko grela samo za riževo kašico, ostalo je dojena.

New Report

Close