GREZNICA
če greznice niste čistili oz. praznili ohoho let, je pač polna trdega blata, humusa, mulja itd….zadeva je že zelo razpadla, bistveno ne smrdi. tu ne pomagajo nobene vrečke wc net in podobne fore. Tu pomaga dobra pumpa, da vse to potegne ven, zraven pa kar konkretno vode noter špricat, da se zadeva zredči, da jo lahko pumpa potegne.
to je to, in nič druge filozofije.
tiste vrečke in podobne fore pomagajo pa pri greznici v funkcioniranju, ker pospešujejo razkroj itd, posledično manj smradu….sam smrad v bajti pa je lahko posledica edino napačno narejene kanalizacije in odtokov. lahko je tudi kakšen sifon, ki se dolgo ni uporabljal, brez vode in zato pride do neprijetnega vonja v hiši.
sama polna greznica ( če je pretočna seveda) pa ne vpliva na vonj in smrad v hiši ali okolici.
Mehanik ni vzrok smradu samo v cevek in napačni zvedbi kanalizacije v hišo. Meni nikoli ni smrdelo dokler je bila greznica, na začetku tudi ko je bil priklop na kanalizacijo ne, potem pa so se začeli udari smradu, da ni bilo za zdržat. Tudi mene so prepričevali, da je vzrok v slabi izvedbi kanalizacije, sifonov, ni olja v jaških. Po več kot dveh letih borb in dokazovanja, da je v hiši vse ok in da leta in leta ni smrdelo so ugotovili vzrok in sicer so nekateri, ki so so se prikljuçili na kanalizacijo in imajo črpališča izklapljali pumpo in jo 1 x tedensko vklopili. Ker je bilo ene par takih, je smrad takrat udarjal v hišo. Sem pa napisala nič koliko pritožb, da so končno ukrepali in sedaj je eno leto spet mir.