gripa vs. covid
No, če bi bila jaz vodja bolnice, bi vse, ki bi jih sprejeli zaradi zapleta pri prehladnih in gripoznih obolenjih, seveda razglasila za covidarja, ker bi pokasirala ene petkrat več denarja za njegovo zdravljenje. Tole sem danes potuhtala, ker nas spet strašijo, v bolnici je pa pol manj ljudi kot pred enim mesecem.
In, še eno vprašanje, ali kdo od vas dejansko verjame, da mariborski kirurg, klavec iz Namibije, res ni popolnoma nikogar okužil – ko je pa korona ja tako kužna? Medtem ko so zaradi stavke taksistov in dijakov ter staršev morali spet zapreti primorsko regijo, ker se je tooooolk povečalo število okužb?
Logar je bil PRESENEČEN, ko je dobil nazaj pozitiven test. Očitno ga ne bi smel, sicer ne vem, zakaj bi bil sredi najhujše svetovne pandemije šokiran zaradi pozitivnega izida.
Ne me prosim hecat.
Sem včeraj slišala na TV za vdor južnoafriške različice, ki lahko okuži prebolevnike in cepljene. In da bi lahko imeli ponovno katastrofo v bolnišnicah. In da se lahko ponovno začne kuženje bolnikov s strani medicinskega osebja.
[img]https://i.pinimg.com/originals/71/8c/b2/718cb2baa68e442d59c4c7c6d9e924d8.gif[/img]
Več o novici preberete tukaj:
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro … ren/571346
Kakšna je razlika med korono in gripo??? OGROMNA!!!
Pri gripi cca 15 let nazaj, sem en teden ležala kot snop, vročina, bolečine v kosteh mišicah…niti telefona nisem bila sposobna dvigniti taaaakoooo me je vse bolelo. Potrebovala sem cca 2 meseca da sem se spravila k sebi.
Korona…dva dni so me bolele kosti in mišice, izguba okusa in vonja je trajala 3 dni in…to je to…Zaradi te bolezni nisem ležala niti minute…˝zboleli˝ smo vsi, vključno z 82 letno babico…če ne bi izgubila voha, sploh ne bi vedeli da je ˝zbolela˝
Pri 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} okuženih ki jih poznam, so korono preboleli lažje kot prehlad. Tako da ja, je veeeelikaaa razlika med korono in gripo!!!
Kakšna je razlika med korono in gripo??? OGROMNA!!!
Pri gripi cca 15 let nazaj, sem en teden ležala kot snop, vročina, bolečine v kosteh mišicah…niti telefona nisem bila sposobna dvigniti taaaakoooo me je vse bolelo. Potrebovala sem cca 2 meseca da sem se spravila k sebi.
Korona…dva dni so me bolele kosti in mišice, izguba okusa in vonja je trajala 3 dni in…to je to…Zaradi te bolezni nisem ležala niti minute…˝zboleli˝ smo vsi, vključno z 82 letno babico…če ne bi izgubila voha, sploh ne bi vedeli da je ˝zbolela˝
Pri 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} okuženih ki jih poznam, so korono preboleli lažje kot prehlad. Tako da ja, je veeeelikaaa razlika med korono in gripo!!!
[/quote]
Ti veš eno, jaz vem drugo….
A tako hudo ti je, ko nekdo pričakuje resnico ?
Si pa res prava hinavka, saj si sama prej holela druge prepričati in še vedno hočeš druge prepričati, da ni vseeno kaj kdo ve.
[/quote]
Matr si težak. Ne zapenjaj se z mano, ker nisi tip za normalne debate. Tež drugim, če se jim da, te prenašat.
A ti vedno prebereš samo naslov?
Sploh pa, povej ti tistim, ki so umrli za gripo, da v primerjavi s tabo niso bili bolni.
[/quote]
Točno tako!!!!
Vsak reagira na bolezen, zdravilo, cepivo…še celo na vremenske vplive, DRUGAČE!!!! En ima katastrofalen potek korone, drugi gripe, tretjega skoraj pokoplje rota virus…ampak takšno je življenje…jaz nisem nič večji heroj zaradi tega ker sem korono prebolela stoje ali pa nič večja reva zaradi tega ker mi je gripa spodnesla noge…takšno je življenje…eno samo tveganje, ampak kljub temu čudovito če kljub vsem nevarnostim katere vsakodnevno prežijo na nas ŽIVIMO…da nas strah ne ohromi…ŽIVETI MORAMO!!!!