Grozna ponudba stanovanj v Ljubljani
S punco iščeva (najem) enosobno stanovanje v Ljubljani in vse kar sva gledat se ponuja v 70 odstotkih dejansko podn od podna. Staro pohištvo, zanemarjeno, kletni prostori isti vhod kot lastniki …
OK vse razumem, če le ne bi ponujali 30 – 50 m2 za 300 + stroški. Za 380 – 400 € pa lažje dobiš že spodobno opremljeno stanovanje.
Nisva zahtevna ampak to kar ljudje izkoriščajo je pa preveč. Še najbolj pa boli, ko vsi vemo, da je ogromno praznih stanovanj na trgu samo zato, da ne bi cena nepremičnin padla.
Še nekaj … od kdaj pa je logično, da plačaš poleg varščine še provizijo nepremičninskemu agentu? Tale kultura se je kar malce izjalovila. Že od nekdaj je nenapisano pravilo, da lastnik stanovanja pokrije te stroške … konec koncev se je sam odločil, da bo imel nepremičninskega agenta, ki mu namesto njega za ceno dvojne najemnine objavi oglas na bolha ali njemu podobnim portalom.
Če je denar v tem primeru (za plačilo stroškov nepremičninskega agenta, ki si ga sam zaželi) težava za lastnika potem bolje, da se takšnih lastnikov izogibamo saj si niti ne znam predstavljat, kakšne težave lahko nastanejo, ko se kaj pokvari. Ne bo denarja za popravilo, ker se denar od najemnine porabi sproti.
Na žalost si trenutno ne moreva privoščiti stanovanja za 350 in več € / mesec zato, če pozna kdo koga, ki ima prazno enosobno stanovanje v Ljubljani in bi želel imeti 2 nekadilca, ki skrbita za stanovanje kot bi bilo njuno (po ugodni cen do 300 €), mi kontakt prosim pošljite na zasebno sporočilo.
Hvala
Lj vic ob Jamovi, garsonjera
260e+stroski+varscina
Za ostalo pisite na zg mail
sej to govorim, da so nerealne cene nepremičnin, tudi za nakup. Očitno nam sploh ne gre slabo, če so ljudje pripravljeni po takšnih cenah kupovati in najemati nepremičnine.
Kupi stanovanje in daj ti v najem za 250 EUR.[/quote]
Za 350 dobita že solidno zadevo, samo je treba malo potrpeti, dovolj gledati in se kaj tudi dogovoriti z lastnikom. A vprašaj se, če boš ti imel tako negativen odnos do lastnikov, kakšnega potem pričakuješ od njih?
To, da najemnik plača eno najemnino agentu, je že dolgo znano. Če vama to ne znese, potem pač ne glejta takšnih stanovanj, ki jih oddajajo agencije.
Mi tudi iščemo stanovanje v Lj…. Iščemo pa 3-sobno (torej 2 spalnice), pa je tudi srednja žalost….
Tista ki so predraga niti ne gledam, ostala so ali čisto zapuščena ali preko agencije, kar bi nam odgovarjalo, če bi polovico provizije prispeval lastnik….
Mi smo redni plačniki, lahko bi si privoščili tudi malo dražje stanovanje, ampak zakaj bi plačevala toliko za stanovanje, če dam raje na stran in čez par let vzamem kredit in kupim svoje stanovanje?
Do zdej smo zmeraj pustili stanovanje v stanju kot smo ga dobili ali celo v boljšem, nekateri nočejo oddat stanovanja ker mislijo da podnajemniki uničijo vse…. nevem no, jz sem z lastniki vedno spila kavico ko so pršli po najemnino (pa so si lahko ogledali stanovanje), edino eni so živeli daleč stran pa sem nakazovala… nikoli problemov, so pa tudi slabi podnajemniki zato pomoje nabijejo cene da ne dobijo kakšnih klošarjev, je pa res da raje malo spustiš ceno in imaš redne plačnike kot visoko ceno pa zmeraj kdo zamudi, grejo vn brez najave in plačila ipd….
Hmm, mi tudi iščemo za dva pridna študenta v Lj. na Viču, Rožni dolini ali Centru, tudi na Rudniku dobro – sin bo obiskoval strojni faks na Aškrčevi, njegov kolega pa računalniško. Iščemo nekaj v okviru cene 150 eur za enega (če se da vključno s stroški), da sta oba v sobi, s souporabo kuhinje in kopalnice… Sta manirlih fanta…
In? Kaj zdaj? Bomo po golobih pošiljali ponudbe?[/quote]
Bom vesela, če se bo kdo oglasil s ponudbo na zabarizu@gmail.com
Moj tast bo oddajal stanovanje od 1.9. naprej, 2,5 sobno. Oddajalo se bo prvič, tako da si lahko še kakšen kos omislite po svoji izbiri. Na Celovški.[/quote]
450 EUR na mesec je zamišljeno.+stroški, razen rezervnega sklada. t:031505401
Kakšna pa bo cena? Mi smo sedaj v Kranju, ampak glede na službo v Ljubljani mi je ta dnevna vožnja že malo prekipela[/quote]