Grozne sanje / pomen
Sanjalo se mi je, da plavam po eni vecji reki, kar naenkrat pa me je voda potegmila dol…. Zgubila sem kontrolo in vleklo me je cedalje bolj dolj. sok in seveda sem se zbudila, tako da ne poznam konca.
Pogledat sem sla v sanjsko knjigo in tu sta dve moznosti
– utoniti ali pa
– utopiti se
Glede na moje sanje me zanima pod katero besedo naj iscem pomen…. hm, razlaga ene in druge besede je precej razlicna.
Hvala za pomoc in lepe sanje.
Škoda je, da se obremenjuješ toliko s pomenom sanj, saj v resnici ti ne povejo čisto nič. Sanjamo ponavadi tisto, česar se bojimo, ali tisto, kar smo doživeli med dnevom, videli po TV… Ponavadi ne sanjamo točno tako, kot je bilo v resnici, ampak malo prirejeno.
Kaj bi morala reči jaz, ki sanjam nočne more vsaj 3x na teden? In ponavadi hoče kdo mene ubiti, ali hočem jaz koga. Če bi se sekirala zaradi tega, bi končala že na psihiatriji.
Še nedolgo nazaj, je tukaj: http://med.over.net/forum5/list.php?27 odgovarjala Bralka misli. Če se ne motim, je pisala največ ravno o razlagi sanj. Če ti kaj pomaga…
Če sanjaš vodo – to odraža, opisuje tvoje čustveno sanje.
Če dovoliš mojo interpretacijo, bi rekla da se nahajaš ali pa se boš kmalu (podzavest te želi opozoriti) v intenzivnejšem čustvovanju.
Voda vedno pomeni čustvo. Sedaj pa skušaj analizirati kakšna je bila ta voda. Glede na tvoj opis bi rekla da se boš ustrašila določenega čustvovanja, oziroma neka čustva te bodo potegnila in te vrtinčila.
Skratka, v realnem življenju se začenjajo močna čustva, kakšna pa opazuj sama
če te je bilo v sanjah strah spuščanja po vodi in tega v reali tudi še nisi doživela, predlagam, da greš na rafting, da premagaš strah. tako kot če te je strah padanja v sanjah, greš skočit s padalom, pa se ti ne sanja več in tudi v reali ni tako strašno, ampak prav lepo
MOTNA – bolezen
PITI TOPLO – bolezen…nesreča
BISTRA/PITI HLADNO – sreča
GLOBOKA – nevarnost
UMAZANA / GROZEČA / PLAVAŠ V NJEJ S TEŽAVO / PREPLAVLJA TE IN UTAPLJA – tesnoba…takšen je tvoj čustveni svet…boriš se proti pretiranemu vplivu tvoje matere ali njenih lastnosti…težave v odnosih z osebami nasprotnega spola…prepuščal se boš nagnjenjem brez pomisleka sebi v škodo…ne bo šlo dolgo tako naprej
SVETLEČA / ČISTA / PRIJETNE SANJE – urejen čustveni svet…to ti bo v veliko pomoč pri odnosih z osebami nasprotnega spola…uspeh v družbi…sprememba v odnosih
VIDETI BISTRO VODO – nove možnosti z dobrim izidom
VODNJAK – nevarnost…izguba
MOTNA VODA V VODNJAKU – začetek bolezni
BISTRA VODA V VODNJAKU – optimizem…zadovoljstvo…upanje v boljši jutri
PITI VODO IZ VODNJAKA – zdravje
VODOMET – simbol nečesa lepega… prihaja trenutek, ko se vam bodo želje izpolnile…koristite sebi in drugim… morda sanje nakazujejo vaš odnos do ljubimca…lahko ponazarjajo orgazem
VODOVOD – imeli ste srečo…nevarnost je minila… odseva vaša trenutna dejanja, ko vsakogar, ki se želi sočutja ali pomoči, »polijete« s svojimi čustvi (razen če ste vodovodno pipo zaprli)
VRELEC BISTER – izobilje…trdno zdravje…lahko upate na boljše čase
VRELEC MOTEN – žalost…bolezen…siromaštvo…prihodnost je nejasna
PITI IZ VRELCA – zdravje…dolgo življenje
VRENJE – dobitek na igrah na srečo…razjezili vas bodo
ZMOČITI SE – hude skrbi…izguba…prehlad…nevarna bolezen… znanilec užitkov, zaradi katerih se boste znašli sredi izgub in škandalov
UTONITI – tesnoba…izguba premoženja…sreča vam je ušla iz rok
VI STE UTONILI – srečni in veseli dnevi
UTOPLJENEC – izgubili boste prijatelja…nahajate se v nevarnosti, iz katere se boste morali rešiti sami
PITI IZ VODNJAKA – dobili boste priznanje
PITI IZ STUDENCA – znanilec srečnega zakona
ŠUMEČ STUDENEC – povečanje premoženja
KALEN STUDENEC – vaša prihodnost je negotova…ozdravitev
POTAPLJANJE – beda in nesreča… morda vaše življenje vstopa v posebno vznemirljivo in težavno obdobje.v tem primeru vas sanje svarijo pred nevarnostmi… lahko gre za vaša čustva… težka pot do cilja… pripravljajo vam prevaro
POTAPLJANJE/ NE MORETE IZPLAVATI – tesnoba…nevarnost
POTAPLJANJE/VIDETI ŽIVALI/PREDMETE – tesnoba…v podzavest želiš odriniti nekatere sestavine svoje osebnosti, ki ti niso ljube…ne upaš si pogledati samemu sebi v notranjost…vališ krivdo na druge…težave s spolnostjo, čustvi in z žensko stranjo svoje osebnosti
POTOK PLITEK – lahko se zanesete na svoje moči
POTOK GLOBOK – čuvate skrivnost, ki vam jo je nekdo zaupal
POTOK HITER IN NARASEL – bolezen…smrt…nesreča
POTOP/NEPRIJETNE SANJE – nemir…zbeganost…grozi ti nesreča, če ne boš kaj ukrenil, da bi se ji izognil…notranja sprememba se bliža
POPLAVA – nevarnost preti vaši hiši… naval nagona, katerega ne morete obvladati
POPLAVA NI ZAJELA VAS, bo vaša letina obilna
POPLAVO DOŽIVETI – stiska…tesnoba…hude težave…premišljevanje o sebi, zlasti o svojih slabih straneh…to ti koristi
BISTER IZVIR – sreča
MOTEN IZVIR – bolezen in hude skrbi
IZSUŠEN IZVIR – velika nesreča
IZSUŠEN IZVIR – peče vas vest, česar si sami nočete priznati
IZVIR/NANJ NALETETI V GOZDU / PRIJETNA SANJSKA SLIKA – kar iščeš, boš našel…misel na združitev z osebo drugega spola
IZVIR POLN RDEČE VODE – oživel boš na novo
HUDOURNIK DEROČ, S PENEČO VODO PREBRESTI – premagal boš veliko oviro, tudi odpor, ki si ga čutil kot nadlego že dolgo časa…vse se bo obrnilo na bolje, kot si misliš. ne glej tako zaskrbljeno, temveč zberi pogum, ker cilj lahko dosežeš
SLAP – izognili se boste nevarnosti in se iz tega nekaj naučili… izobilje …svoboda…odprtost navzven /stara/
REKA – izpolnitev želja
PASTI V REKO– nesreča
PREPLAVALI STE REKO– čaka vas nekaj dobrega… predstavlja težave, ki jih morate premagati
REKA/NEPRIJETNE SANJE – neugoden čas za spremembe ali za nove odnose…težave na čustvenem področju z osebami nasprotnega spola…ravnaš drugače, kot si želiš in kot je v skladu s tvojo naravo
REKA/PRIJETNE SANJE – zbran si in miren…dosegaš določeno ravnotežje…dogaja se notranja sprememba na bolje…izboljšanje na vseh področjih
PLAVATI – pomembno je ali plavate v motni ali bistri vodi… težave…nevarnost…ovire… smrt… simbol spolnega odnosa /sodobna/
PLAVATI/Z USPEHOM SE UPIRATI VALOVOM / PRIJETNE SANJE – varnost in mir v vsakdanjem življenju…dobri odnosi z osebami nasprotnega spola…ukrotil boš slaba, zate škodljiva nagnjenja in lastnosti
PLAVATI NEUSPEŠNO/NEPRIJETNE SANJE – tesnoba…nemir…nevšečnosti…pazi na odnose z osebami nasprotnega spola…morebiti se moraš otresti škodljivega, utesnjujočega vpliva svoje matere
BRESTI PO VODI/MOČVIRJU – polno ovir te čaka, tudi takih, ki imajo vzrok v tebi…težava ni zato nič manjša
BRBOTANJE PRI VRETJU ČUTI – vse je še v nastajanju…ne hiti
OBLIT BITI Z VODO – si na začetku zrelosti…izboljšanje odnosov s skupnostjo, v kateri živiš
BREZBARVEN VODA – jasne misli, lahki opravki
dobro si preberi te razlage in najdi tisto,ki je najbližje tvojim sanjam
so pa to le splošne smernice
morala se boš vprašati globoko v sebi, kaj te sanje pomenijo
najbolje bi bilo, da bi si sanje zapisala, ter kaj naj bi pomenile in kasneje, ko se ti bo zgodilo, kaj posebnega, si zapišeš, kaj se ti je zgodilo
moraš pa vedeti, da so lahko sanje tudi posledica kakšnega filma, ki si ga gledala ali kaj tretjega, tako da morda ne pomenijo nič obremenjujočega
ali mogoče kdo ve kaj pomenijo te sanje, po njih se čutim kar prestrašeno.
Najprej se mi je sanjalo, da je pod temelji sosedove hiše nastal izvir vode, ki je hitro naraščal, grem k naši hiši prav tako, je temelj spodjeden in vida narašča (zdi se mi čista), potem pokličem gasilce, pride ena oseba ženska , pogleda, pa se ji ne zdi nič posebnega, pokažem ji še vodnjak, tam je tudi voda, notri pade en (neznan)otrok, ki ga hitro rešimo in spet kar sili nazaj k vodnjaku. Ko še enkrat pogledam v vodnjak, pa je čisto suh.
Hvala in lep pozdrav,