grožnje in ustrahovanje parnerjevega očeta
Sem 25 letna mamica 2 majhnih otrok-2 in 4 leta. Z izvenzakonskim partnerjem se razhajava.
Živiva v večstanovanjski hiši,katerega dela je lastnica partnerjeva babica. Nad nami stanuje
partnerjev oće,ki je odločen,da me bo vrgel ven iz stanovanja.V stanovanje sem sama in s pomočjo mame vložila precej denarja.
S partnerjem sva se dogovorila,da se skupaj z otrokoma izselim 1.9.2017,ko bo prosto stanovanje,ki ga mislim vzeti v najem.Problem je ker me partnerjev oče meče ven in mi grozi,da bo zamenjal ključavnico in,da mi bo odjavil stalno prebivališče.
Moje vprašanje je: Ali me lahko sam odjavi oz,če mi zamenja klučavnico ali lahko pokličem policijo,da mi omogočijo vstop v stanovanje,ker drugega prebivališča sedaj nimam.
Za odgovor se zahvaljujem.
Spoštovani,
dokler živite v hiši vam nihče ne more odjaviti stalnega prebivališča. Ko se boste enkrat odselili pa lahko vsak sproži postopek ugotvaljanja dejanskega stalnega prebivališča na upravni enoti.
Če vam gospod zamenja ključavnico pokličite policijo, saj bo šlo v tem primeru za motenje posesti in boste upravičeni do varstva. Zaradi motenja posesti lahko tudi vložite tožbo v roku 30 dni od nastalega motenja.
S spoštovanjem,
Forum je zaprt za komentiranje.