Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Grrrr!

Grrrr!

Kupil sem nov avto, 5 zvezdic NCAP, ki pa ima živce parajočo podrobnost, ki bi se je rad čimprej rešil: če nisi privezan z varnostnim pasom se vklopi zvočni signal, ki postaja vedno glasnejši in traja dooooolge minute (ko se npr. ponoči parkiram, verjetno zbudim pol bloka). Ko manevriram po parkirišču, me varnostni pas pač moti in ga odpnem.
Morda kdo ve, če se da ta signal izklopiti (na servisu niso sigurni) ali prilagoditi, da bi se vklopil, ko npr. vozilo doseže določeno hitrost?
Zakaj nas proizvajalci sploh imajo za take Kekce? Je to zadeva, ki prinaša točke NCAP?
Mimogrede: odkar obstajajo varnostni pasovi, se nisem niti enkrat, NITI ENKRAT SAMKRAT, peljal odpet, počasi pa se bližam 500.000 prevoženim km (brez nesreče, seve)! GRRRRRRR!

Morda bo pomagal pogled v navodila, se mi zdi, da obstaja neka kombinacija zapenjanja/odpenjanja (recimo trikrat zapored ali nekaj takega), ki stvar utiša.
In, ja, vsak opomnik za varnostni pas pri EURO NCAP prinese eno točko (torej dve za opomnika na sprednjih sedežih, pa še eno, če ima opomnik za zadnjo klop). Marsikateri avto ravno zaradi tega preskoči mejo za pet zvezdic …

ja, kater avto pa maš? Moj ma tud ta opozorilnik, pa vem, da se ga da odklopit, vendar me ne moti.

hmmm, zanimivo…. pomeni, če v neko staro garo vgradiš opomnike, je avtomatsko bolj varna? Jaz pa sem mislil, da te zvezdice pomenijo, kako varen je avto pri trčenju. eeeh, pa to je isti nateg kot piksi pri digitalcih ali pa Mhz-ji pri PC-jih, ki sami po sebi še nič ne pomenijo, če je ostalo slabo…..

LP!

-----------------------------------------------------------

No, ni ravno tako. Opomnike dodatno točkujejo zato, ker ocena o varnosti pri trku velja samo, če so potniki v avtomobilu pripeti. Pri starih garah ti dve dodatni točki ne bi prinesli ravno petih zvezdic, ne? Ponavadi je preskok za eno zvezdico le tam, kjer gre itak že za dovolj varen avtomobil. Sicer pa si več lahko prebereš v zadnji Delovi prilogi Na kolesih.

Renault Grand Scenic.
Sem že gledal po navodilih, pa nisem nič našel. Bom pogledal še enkrat.

ta signal se vklopi ko hitrost preseže 10 km/h
je pa res moteč ampak bolj to kot pa vožnja brez pasu
sicer jaz sploh ne morem vozit nepripet, grozen občutek
mislim, da se zadeve ne bo dalo legalno odklopit, čim je pa nelegalen poseg- adijo garancija

Pokliči na uvoznika, zahtevaj tehnično službo, jim razloži kakšen “problem” imaš in mogoče ti bodo pomagali.
Če mene vprašaš se stvar da izključiti.

Sosedje imajo laguno in so ta signal uspešno odklopili, žal pa s tem tudi tisto sireno za prižgane luči… Ne vem pa, kako jih je ratalo odklopiti. Parkirat je pa včasih res lažje, če si odpet. Lahko pa narediš finto in pas zapneš za hrbtom – tako da sebe ne pripneš z njim, ampak samo sedež. Se strinjam, da bi ti znali kaj zatežit pri garanciji, če ti opozorila ne bodo izklopili pooblaščenci.

POGLEJ NA KATERO VAROVALKO JE VEZAN IN, ČE SO NA TEJ VAROVALKI LE NAPRAVE, KI JIH TA ČAS NE RABIŠ (KO PARKIRAŠ), JO PAČ TA ČAS IZMAKNI. 🙂

New Report

Close