Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Grški jogurt – kje je boljši – Hofer ali Lidl?

Grški jogurt – kje je boljši – Hofer ali Lidl?

Delala bom eno specialtieto, prvič seveda, pa me zanima kje imajo boljši grški jogurt z 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobo. V Hoferju ali Lidlu?
Hvala.

jaz ga kupujem v hoferju, ni pa neke hude razlike med obema

Hčerka pravi, da absolutno v Lidlu. Jaz ga sicer ne jem, tako da ne vem.

Imajo v Lidlu sploh pravi grški jogurt? Ni sfejkan?

hčerka ima prav. Lidlov je ful boljši od hoferjevega. Sam pazi – Lidl ima dve pakungi – ena embalaža je bolj bela, druga bolj temno modra. Vzemi temno modro.

Lidl mi je boljši.

hčerka ima prav. Lidlov je ful boljši od hoferjevega. Sam pazi – Lidl ima dve pakungi – ena embalaža je bolj bela, druga bolj temno modra. Vzemi temno modro.
[/quote]

Ja, jaz sem tudi mnenja, da je Lidlov boljši.

En dober recept:

orehe malo razdrobimo in jih damo v med, ki ga na majhnem ognju segrevamo.
Dobro premešamo.
V grški jogurt damo malo javorjevega sirupa, limonino in pomarančno lupinico, ter zmešamo.

Med z orehi položimo na dno kozarca, nanj dodamo grški jogurt, pa spet plast orehov in ponvno jogurt, čez pa naredimo posip z mandelji v lističih, ali pisane mrvice.
Damo za pol ure v hladilnik …. in mjami … zelo okusnooooo…
In nasitno.

Eh, najbolj pomembno sem pa pozabila napisati … vse to damo v steklen lonček s pokrovom, tisti loncki, ki imajo elastiko pod pokrovom in se zapirajo na klik.
Zelo lepo zgleda.
Čisto na vrhu lahko za dekoracijo položimo polovico limonine rezine.

Meni je boljši od Lidla, sem ga kupovala v Grčiji tudi v Lidlovi trgovini ;), tudi v pizzi uporabljal le tega.

https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=10683366

https://www.lidl.si/sl/akcija.htm?articleId=13624

lidlov, kremast grški jogurt, 500g v temno modrem lončku, je odličen.

ni sfejkanega jogurta
grški jogurt je zaščiteno geografsko poreklo in ga lahko uporabljajo samo za jogurte, ki so narejeni v grčiji
vsi ostali morajo označiti, da gre za jugurt na grški način.

zato med tema dvema ni neke razlike. pazit je treba samo na to, da ni dodanega sladkorja.
vsi tisti jogurti na grški način, ki imajo dodano sadje in cuker pa niso pravi…

ni sfejkanega jogurta
grški jogurt je zaščiteno geografsko poreklo in ga lahko uporabljajo samo za jogurte, ki so narejeni v grčiji

zato med tema dvema ni neke razlike. pazit je treba samo na to, da ni dodanega sladkorja.
[/quote]

Tale “grški” lidlov sploh ni grški jogurt, ampak je navaden jogurt, umetno zgoščen. Torej sfejkan. Ampak glavno, da ga ženske prepoznajo kot “boljšega”. 🙂 Hoferjev je pa pravi.
In grški jogurt seveda ni geografsko zaščiten, ampak se beseda nanaša na način izdelave.

ni sfejkanega jogurta

[/quote]

V delu, da med njima ni velike razlike, se motiš, da se bolj, ne bi mogla. To sta dva popolnoma različna jogurta.

Jogurt, ki ga prodajajo kot `tradicionalni grški jogurt´, mora biti narejen v Grčiji. Če grški proizvajalec zapiše, da je jogurt narejen po tradicionalni metodi, potem mora biti tako tudi narejen. Tradicionalni grški jogurt je narejen malce drugače kot naš jogurt. Ko je jogurt fermentiran in zakisan, odstranijo sirotko in ostane zelo gost jogurt, ki ga pogosto uporabijo za pripravo sladic (n. pr. znana je sladica z medom in orehi), v omakah, namazih (tatziki) in podobno. Zaradi odstranjene sirotke ta jogurt ni samo gostejši, ampak vsebuje več beljakovin in maščobe, njegov okus je bolj sladko-kremast. Razumljivo je, da ima jogurt pridelan po tem postopku tudi nekoliko višjo ceno.

V zadnjih nekaj letih je mlekarska industrija k paleti jogurtov dodala še enega, ki ga uspešno prodaja pod imenom `grški tip jogurta´. Ta jogurt pa je povsem običajen jogurt. Narejen je torej enako kot običajni jogurt z jogurtovo kulturo, tudi količina maščobe je enaka kot v navadnih jogurtih, torej od 0 do 10 odstotkov. Grški tip jogurta je po novi tehnologiji narejen iz pasteriziranega mleka, dodano mu je mleko v prahu in jogurtova kultura, pri jogurtih z večjo vsebnostjo maščobe pa še smetana. Jogurt ima nekoliko milejši in bolj kremast okus. Poimenovanje `grški tip jogurta´ bi glede na to, da je to povsem običajen jogurt, lahko ocenili le kot nov način trženja.

Tale “grški” lidlov sploh ni grški jogurt, ampak je navaden jogurt, umetno zgoščen. Torej sfejkan. Ampak glavno, da ga ženske prepoznajo kot “boljšega”. 🙂 Hoferjev je pa pravi.
In grški jogurt seveda ni geografsko zaščiten, ampak se beseda nanaša na način izdelave.
[/quote]

https://www.spar.si/online/grski-tip-jogurta-10-spar-1kg/p/525042
evo, jogurt na grški način
nobenih dodanih škrobov ali zgoščevalcev nima. samo mleko z 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe. pa ne more biti grški jogurt, ker pač ni iz grčije.

http://canieatit.co.uk/reviewed-lidl-milbona-greek-style-natural-yogurt/

Ingredients: Made in Germany from European milk

Contains: Milk & Lactose

treba je gledat na etikete in sestavine. vsak dodatek mora biti označen. jaz sicer kupujem grški jogurt v hoferju, ker mi je bližje, bom pa naslednjič iz firbca pogledala, kaj piše na lidlovem jugurtu na grški način. ali ima res zgoščevalce, ali jih nima.

https://www.spar.si/online/grski-tip-jogurta-10-spar-1kg/p/525042
evo, jogurt na grški način
nobenih dodanih škrobov ali zgoščevalcev nima. samo mleko z 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe. pa ne more biti grški jogurt, ker pač ni iz grčije.

http://canieatit.co.uk/reviewed-lidl-milbona-greek-style-natural-yogurt/

Ingredients: Made in Germany from European milk

Contains: Milk & Lactose

treba je gledat na etikete in sestavine. vsak dodatek mora biti označen. jaz sicer kupujem grški jogurt v hoferju, ker mi je bližje, bom pa naslednjič iz firbca pogledala, kaj piše na lidlovem jugurtu na grški način. ali ima res zgoščevalce, ali jih nima.
[/quote]

Priceless. In od česa je gost? 🙂

Za nobenega od teh izdelkov niso navedene dejanske sestavine, ampak gre za reklame.

Ne razumem, večina pravi, da je boljši grški jogurt iz Lidla, a pravi grški jogurt imajo pa v Hoferju …. ???

po navadnem jogurtu mi je slabo
po pravem grškem jogurtu ki sem ga jedla v grčiji mi ni bilo slabo
po lidlovem grškem mi je slabo
po hoferjem grškem mi ni slabo

sicer mi je vseeno kaj piše na hoferjevem in kako je narejen – meni v glavnem ni slabo po njem
če je grški al hrvaški ali slo pa mi je čisto vseeno

kupujem lidlovega, kremastega v lončku, mi je najbolj dober. Glavno mi je, da mi je okusen, sploh ne kompliciram in iščem dlake v jajcu, kje, kako, na kakšen način, koliko maščobe itd..važno mi je, da jeokus naraven, da sadni oziroma dodano karkoli.

[/quote]

Sicer za grski jogurt res ne vem, ga redko kupim, ampak Lidl mi nima dobrih mlecnih izdelkov, ta njihov Pilos je zanic!

Priceless. In od česa je gost? 🙂
[/quote]
ker je odcejen
saj pravim, naslednjič bom v lidlu pogledala na deklaracijo. vsako gostilo mora biti navedeno na njej.
me pa res zanima, če tvoje trditve držijo.

mogoče si tam jedla ovčji grški jogurt.

Hofer je pravi grški jogurt, Lidlov je tipa grški jogurt…in sicer zaradi vsebnosti beljakovin…kar se tiče maščobe…bolje z večjim {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe…ker manjši {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe…nadomesti večji {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sladkorja…

ker je odcejen
saj pravim, naslednjič bom v lidlu pogledala na deklaracijo. vsako gostilo mora biti navedeno na njej.
me pa res zanima, če tvoje trditve držijo.
[/quote]

Lej, saj ni treba meni verjeti. Net je poln tega. Razen če si res tako naivna, da verjameš, da bi lidl za tisto nizko ceno jogurt prideloval po enaki zamudni recepturi kot je za grški jogurt, ker je enostavno tako dobrega srca, samo to smolo ima, da ga ne dela v Grčiji?
In greek style jogurte najdeš ravno tako v Grčiji. Kako pa to pojasnjuješ?

If you have the choice, go with traditional Greek yoghurt
Mills argues that traditional Greek yoghurt should be your top pick because of its high amount of protein and low amount of preservatives.

“Traditional Greek yoghurt has no other ingredients apart from milk, sometimes cream and live cultures,” Mills tells Coach.

“Greek-style yoghurt can contain a number of ingredients including thickeners, stabilisers, gelatin, gum blends, preservatives and milk solids.”

The high amount of protein in traditional Greek yoghurt (almost 20g per cup) makes it an excellent choice because of its satiety value, which means you’re likely to stay fuller for longer after eating.

“Although traditional Greek yoghurt may have more kilojoules (energy) than the same amount of Greek-style yoghurt, it is still a better choice because it is free of any additives and boasts an all-natural ingredients list,” says Mills.

Obe trgovini mata super grske jogurte. Vredno poskusit.

New Report

Close