Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Grški jogurt – kje je boljši – Hofer ali Lidl?

Grški jogurt – kje je boljši – Hofer ali Lidl?

Lej, saj ni treba meni verjeti. Net je poln tega. Razen če si res tako naivna, da verjameš, da bi lidl za tisto nizko ceno jogurt prideloval po enaki zamudni recepturi kot je za grški jogurt, ker je enostavno tako dobrega srca, samo to smolo ima, da ga ne dela v Grčiji?
In greek style jogurte najdeš ravno tako v Grčiji. Kako pa to pojasnjuješ?

If you have the choice, go with traditional Greek yoghurt
Mills argues that traditional Greek yoghurt should be your top pick because of its high amount of protein and low amount of preservatives.

“Traditional Greek yoghurt has no other ingredients apart from milk, sometimes cream and live cultures,” Mills tells Coach.

“Greek-style yoghurt can contain a number of ingredients including thickeners, stabilisers, gelatin, gum blends, preservatives and milk solids.”

The high amount of protein in traditional Greek yoghurt (almost 20g per cup) makes it an excellent choice because of its satiety value, which means you’re likely to stay fuller for longer after eating.

“Although traditional Greek yoghurt may have more kilojoules (energy) than the same amount of Greek-style yoghurt, it is still a better choice because it is free of any additives and boasts an all-natural ingredients list,” says Mills.
[/quote]
kako to, da po tvoje pravega hofer prodaja za isto ceno?
kako to, da potem goljufa pri sestavinah? če druge sestavine niso navedene?


kako to, da po tvoje pravega hofer prodaja za isto ceno?
kako to, da potem goljufa pri sestavinah? če druge sestavine niso navedene?
[/quote]

Zmedena vprašanja, ki jih ne razumem. Zakaj Hofer goljufa? Cen nisem primerjala. Kolegica pravi, da je Lidlov poceni, za Hoferjevega tega še nisem slišala. Kje niso navedene druge sestavine?

Če je jogurt deklarirano grški, ne sme imeti drugih sestavin kot tiste, kot so navedene. S tem se nihče ne bi igral. Če imaš namen dati kaj drugega v jogurt, je lahko samo GRŠKI TIP jogurta – oziroma čisto navaden jogurt. Pod to deklaracijo lahko prodajaš, kar ti paše. Kaj je grški jogurt, se pa točno ve in je predpisan način pridelave.

V Hoferju je Grški jogurt 2.99 €. Sam se mi pa zdi, da je iz Lidla bolj kremast, oz kot smetana.
Po moje je cena tudi okrog 3 €?
Ta iz Hoferja ima bolj jogurtovo teksturo.

Jedu jogurt v Grčiji: za posrat dobr.
Jedu gyros v Grčiji. Za posrat dobr.
Jedu olive v Grčiji, z lokalne mini tržnce v celinskrm delu, bogu za hrbtom: da ni sram naših trgovcev, s čim nas filajo. Tam sem za kosila jedel zgolj paradižnik, feto in olive. Ovc pa nisem preveč maral. Nekak mi bacek Jon ni šel z glave.

Lidl al Hofer? Poskusu sem oba. Kupujem že par let samo Hofrovega v kanglci za 3 eur. Trenutno ga mam v hladilniku. No, sam še 1/3.

Zjutraj nacepam v šalco 2 banani, gor nafrajham par tavelkih žlic jogurta, potresem z rozinam al pa brusncami in posladkam z medom. Zadeva je celo kosilo. Zakon.

Skratka. Zame osebno je Hofrov čist neki druzga, kot tist Lidlov Lytos, k je res “kr neki”. Ampak o.k. Ženske, ženske umirte se.

Ja, ja. Vsak ma svoj okus. Ampak tle ga pa Lidlovke pihate, Hofrovke pa vejo kaj vase metat.

Zdaj pa še zadnje opozorilo, ki ne piše ba kanglci: pazte, kolk ga pojeste, ker si s prekomernim uživanjem ekspanzirate riti.

Ja, ja. Vem. Vse čez dan ponucate. Itak. No,vsej pol je pa vse o.k..

Torej draga moja vlagateljica prvega posta. Odgovor je na dlani. Če hočeš nardit vtis, pejt po trojanske krofe :-).

Zdej pa še mala skrivnost Hofrovga grskega jogurta, k je precej bl kompaktn. Enkrat sem z njim eno mojo mal namazal in potem počas hama hamal. Zadeva ni zdrsnla dol.

Kaj je bistvo? Da v Hofrovmu res dobiš dobro, kompaktno sestavino za sladico :-).

Tale “grški” lidlov sploh ni grški jogurt, ampak je navaden jogurt, umetno zgoščen. Torej sfejkan. Ampak glavno, da ga ženske prepoznajo kot “boljšega”. 🙂 Hoferjev je pa pravi.
In grški jogurt seveda ni geografsko zaščiten, ampak se beseda nanaša na način izdelave.
[/quote]

Hoferjev Lyttos, kjer sicer napišejo na embalaži, da je “Original Grški jogurt”, to seveda NI. V vašem naslednjem odgovoru ste si sami odgovorili, da Hoferjev jogurt bolj ustreza grškemu stilu jogurta.

Original grški jogurt je bil v osnovi narejen iz ovčjega mleka. Geografsko ni zaščiten, ker ni grški po poreklu. Turki, arabci in mnogi drugi azijski narodi ga poznajo. Beseda yoğurt izvira sicer iz turščine, koren “yog” pomeni zgostiti, povečati intenzivnost , nastal pa je kot večina stvari: po naključju. Nekaj nastane, človek poizkusi – njam.. in potem išče pot, da to ponovi 🙂
Za trenutno popularnost pa so spet krivi ameičani (v nenehnem iskanju čarobne diete), glej: https://www.delo.si/prosti-cas/kult/okus-pravega-jogurta.html
Torej že v sami “grškosti” ni nič originalnega. Ampak, kot sami lepo opišete, smejo biti v grškem jogurtu le mleko in jogurtove kulture.

Obrnite Hoferjev Lyttos in preberite: Pasterizirano kravje mleko, kondenzirano kravje mleko, pasterizirana smetana, mlečne beljakovine, jogurtove kulture.

Če torej pogledaš malce stran ob pasteriziranju, moraš ob kondenziranem mleku že zamižati na eno oko.. direktna kofuta pa je smeta, sledi udarec s pestjo – “mlečne beljakovine”.

Mlečne beljakovine so namreč najcenejši nadomestek dragemu zgoščevanju jogurta in izvirajo iz vodnih bivolov in jakov iz Azije, Poljske in Ukrajine.
Njavečje sranje so potem MPC – Milk protein concentrate – mlečni beljakovinski koncentrati, kjer z ultra filtriranjem odstranijo laktozo (v velikem strahu pred sladkorji), a pustijo beljakovine in ostale večje molekule nedotaknjene.

Navkljub ameriški fami strahu pred sladkorjem – ki pa ga vseeno dodajajo v ogromnih količinah vsej predelani hrani (z ameriško posebnostjo: koruzni škrob) – in trenutni popularnosti maščob, MPC niso priporočeni v prehrani, ampak v ZDA vseeno povsod so.

Noben kapitalist se ne more odreči poceni nadomestkov. Grški jogurt pa v originalni proceduri zgoščevanje stane veliko več, kot vmešati nekaj dodatkov in prodajati, kot “grškega”, saj v osnovi to ni zaščiteno ime!

DISKONTNE trgovine: Hofer (Aldi), Lidl, Eurospin, E. Leclerc (Marque Repere).. ne ponujajo grških jogurtov temveč fake stilizirane jogurte. Z dodatki, ki hudo mejijo na popolnoma umetno prehrano.
Samo še plastiko, morda še bolje direkt nafto, morajo začeti predelovati v kakšen “dodatek” pa bo.

NEHAJTE NENEHNO SLEDITI AMERIŠKIM MODNIM PREHRAMBENIM SMERNICAM. Še vse za katere so dosedaj razlgasili, kot nevarne ali zdrave, se je izkazalo, da temu ni tako. Od fame z jajci in holesterolom, do “škodljivosti” rdečega mesa, čokolade..

Razen, če morda upoštevate nasvet ameriškega goofy detektiva Sledge Hammerja: “Trust me, I was wrong so many times.”

https://youtu.be/V9qTsDg-RPo

De omnibus disputandum..

Hoferjev Lyttos, kjer sicer napišejo na embalaži, da je “Original Grški jogurt”, to seveda NI. V vašem naslednjem odgovoru ste si sami odgovorili, da Hoferjev jogurt bolj ustreza grškemu stilu jogurta.

Original grški jogurt je bil v osnovi narejen iz ovčjega mleka. Geografsko ni zaščiten, ker ni grški po poreklu. Turki, arabci in mnogi drugi azijski narodi ga poznajo. Beseda yoğurt izvira sicer iz turščine, koren “yog” pomeni zgostiti, povečati intenzivnost , nastal pa je kot večina stvari: po naključju. Nekaj nastane, človek poizkusi – njam.. in potem išče pot, da to ponovi 🙂
Za trenutno popularnost pa so spet krivi ameičani (v nenehnem iskanju čarobne diete), glej: https://www.delo.si/prosti-cas/kult/okus-pravega-jogurta.html
Torej že v sami “grškosti” ni nič originalnega. Ampak, kot sami lepo opišete, smejo biti v grškem jogurtu le mleko in jogurtove kulture.

Obrnite Hoferjev Lyttos in preberite: Pasterizirano kravje mleko, kondenzirano kravje mleko, pasterizirana smetana, mlečne beljakovine, jogurtove kulture.

Če torej pogledaš malce stran ob pasteriziranju, moraš ob kondenziranem mleku že zamižati na eno oko.. direktna kofuta pa je smeta, sledi udarec s pestjo – “mlečne beljakovine”.

Mlečne beljakovine so namreč najcenejši nadomestek dragemu zgoščevanju jogurta in izvirajo iz vodnih bivolov in jakov iz Azije, Poljske in Ukrajine.
Njavečje sranje so potem MPC – Milk protein concentrate – mlečni beljakovinski koncentrati, kjer z ultra filtriranjem odstranijo laktozo (v velikem strahu pred sladkorji), a pustijo beljakovine in ostale večje molekule nedotaknjene.

Navkljub ameriški fami strahu pred sladkorjem – ki pa ga vseeno dodajajo v ogromnih količinah vsej predelani hrani (z ameriško posebnostjo: koruzni škrob) – in trenutni popularnosti maščob, MPC niso priporočeni v prehrani, ampak v ZDA vseeno povsod so.

Noben kapitalist se ne more odreči poceni nadomestkov. Grški jogurt pa v originalni proceduri zgoščevanje stane veliko več, kot vmešati nekaj dodatkov in prodajati, kot “grškega”, saj v osnovi to ni zaščiteno ime!

DISKONTNE trgovine: Hofer (Aldi), Lidl, Eurospin, E. Leclerc (Marque Repere).. ne ponujajo grških jogurtov temveč fake stilizirane jogurte. Z dodatki, ki hudo mejijo na popolnoma umetno prehrano.
Samo še plastiko, morda še bolje direkt nafto, morajo začeti predelovati v kakšen “dodatek” pa bo.

NEHAJTE NENEHNO SLEDITI AMERIŠKIM MODNIM PREHRAMBENIM SMERNICAM. Še vse za katere so dosedaj razlgasili, kot nevarne ali zdrave, se je izkazalo, da temu ni tako. Od fame z jajci in holesterolom, do “škodljivosti” rdečega mesa, čokolade..

Razen, če morda upoštevate nasvet ameriškega goofy detektiva Sledge Hammerja: “Trust me, I was wrong so many times.”

https://youtu.be/V9qTsDg-RPo
[/quote]

Škoda traktata. Da se ti da. O ORIGINALNEM grškem jogurtu pišeš samo ti. Gre samo za GRŠKI JOGURT, narejen po recepturi, ki temu ustreza. In nič več. In mora biti, da se kot tak prodaja. Torej brez zgoščevalcev, ampak po tradicionalni recepturi. In mora biti narejen v Grčiji. Pa ne, da pametuješ na suho? Imenovati tvoj traktat kaj več o piškavega oreha, bi bila žalitev za piškav oreh.

EU Rules ‘Greek Yogurt’ Can Only Come from Greece
December 5th, 2016

greek-yogurtAttention Greek yogurt makers worldwide! The European Commission has decided that, even though “Greek yogurt” is not protected by a geographical indication, using the term on products made outside Greece deceives consumers and creates unfair competition. According to the commission’s online newsletter, the decision was prompted by a draft bill that allowed use of the common term “Greek yogurt” on that style of yogurt made in the Czech Republic. While the commission said terms like Greek-type yogurt and Greek-recipe yogurt may be okay, Greece has since urged a blanket ban on using names and images that call a country to mind, unless the use is by the country being referenced. U.S. producers of Greek yogurt, whose market has exploded in recent years, may want to keep an eye on this one. Even those outside the yogurt industry may be alarmed at the prospect of restrictions on a well-used term taking hold without any actual application or fair consideration of other views taking place.

Škoda traktata. Da se ti da. O ORIGINALNEM grškem jogurtu pišeš samo ti. Gre samo za GRŠKI JOGURT, narejen po recepturi, ki temu ustreza. In nič več. In mora biti, da se kot tak prodaja. Torej brez zgoščevalcev, ampak po tradicionalni recepturi. In mora biti narejen v Grčiji. Pa ne, da pametuješ na suho? Imenovati tvoj traktat kaj več o piškavega oreha, bi bila žalitev za piškav oreh.

EU Rules ‘Greek Yogurt’ Can Only Come from Greece
December 5th, 2016

greek-yogurtAttention Greek yogurt makers worldwide! The European Commission has decided that, even though “Greek yogurt” is not protected by a geographical indication, using the term on products made outside Greece deceives consumers and creates unfair competition. According to the commission’s online newsletter, the decision was prompted by a draft bill that allowed use of the common term “Greek yogurt” on that style of yogurt made in the Czech Republic. While the commission said terms like Greek-type yogurt and Greek-recipe yogurt may be okay, Greece has since urged a blanket ban on using names and images that call a country to mind, unless the use is by the country being referenced. U.S. producers of Greek yogurt, whose market has exploded in recent years, may want to keep an eye on this one. Even those outside the yogurt industry may be alarmed at the prospect of restrictions on a well-used term taking hold without any actual application or fair consideration of other views taking place.
[/quote]

Stepni ti hoče samo razložit, da niti jogurt, ki v tej temi nekako velja za grškega in ne samo greek style, ni grški ne po poreklu ne po načinu izdelave. In celo konkretno razloži, zakaj ne.

Zelo lepo naravno gosti in malo bolj mastni od naravnih so bio jogurti. So tudi manj kiselkasti od klasičnih. Meni osebno najboljši je Lidlov, takoj sledi Mercatorjev, Hoferjev je že malo bolj voden. Ker grškega jogurta ne jem, ne morem primerjat.

Stepni ti hoče samo razložit, da niti jogurt, ki v tej temi nekako velja za grškega in ne samo greek style, ni grški ne po poreklu ne po načinu izdelave. In celo konkretno razloži, zakaj ne.

Zelo lepo naravno gosti in malo bolj mastni od naravnih so bio jogurti. So tudi manj kiselkasti od klasičnih. Meni osebno najboljši je Lidlov, takoj sledi Mercatorjev, Hoferjev je že malo bolj voden. Ker grškega jogurta ne jem, ne morem primerjat.
[/quote]

Jaz pa sem mu dokazala, da se moti. Si ti njegov odvetnik? Grški jogurt mora biti izdelan v Grčiji in po tradicionalni recepturi, da se lahko kot tak prodaja. Vse ostalo je bluzenje. Samo beseda ORIGINALNI je marketing.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=479776899262619&set=a.479776502595992&type=3&sfns=mo

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=479776422596000&set=a.479776502595992&type=3&sfns=mo

evo vam razlike med hofrovim in lidlovim. edina je ta, da je eden narejen v grčiji, drugi pa v nemčiji. pa oba staneta 3 evre za kilo.

Skratka. Zame osebno je Hofrov čist neki druzga, kot tist Lidlov Lytos, k je res “kr neki”. Ampak o.k. Ženske, ženske umirte se.

LOL
tole pa zmaga

hoferjev je tapravi, stokrat boljši od zanič Lytos-a.

pa glih hoferjev je Lytos 😂

glavno, da smo pametni

Na kratko povedano, isto sranje, drugo pakovanje.

Kaj, potem je to v bistvu smetanov jogurt, ki ima nima z grškim nobene skupne točke?
Razen 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mašcobe?
A prav razumem?


način izdelave je drugačen. imaš grške jogurte z 0{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} maščobe

Ta ganc ta pravi grški jogurt ima sicer lahko dodano celo kondenzirano mleko, vendar bi zaradi precejanja moral imeti manj laktoze, se pravi sladkorja, kot navadni jogurt. V resnici ga ima več.


manj ga ima
navadni jogurti imajo od 4 – 5 g laktoze v 100 g, grški pa pod 4

Obožujem tzaziki z grškim jogurtom. Naribane kumarice, ki hrustljavo.

Jaz pa sem mu dokazala, da se moti. Si ti njegov odvetnik? Grški jogurt mora biti izdelan v Grčiji in po tradicionalni recepturi, da se lahko kot tak prodaja. Vse ostalo je bluzenje. Samo beseda ORIGINALNI je marketing.
[/quote]

Nič niste dokazali, ker ste bolj slabo brali.

Za dva pojma gre, kjer se uporabljajo isti besedi. Geografskega in način izdelave.

Za geografijo nas v bistvu ne zanima, ker so vsi jogurti narejeni na vse možne načine v Grčiji potem “grški jogurti”.

“Grški jogurt”, ki pa je mišljen.. je pa s strani ameriške famozne LCHF diete priplaval na plano (spet v iskanju prehrambenih čudežev) : manj ogljikovih hidratov – več maščobe (in beljakovin).
S strani ostalih pa bolj prepoznaven, kot sestavni del tzatzikija in sladic.. pa seveda tudi širom po svetu. Glej wikijevo stran, ki dovolj dobro pojasni stvar:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Strained_yogurt
Že v osnovi ta jogurt ni grški, čeprav ga tako poimenujemo.

Hoferjev jogurt je tako sicer iz Grčije, ni pa “grški jogurt”, ki ga iščemo. Višje razloženo zakaj (ne vsebuje zgolj mleka in yogurtovih kultur). Gre za poceni rip-off.

De omnibus disputandum..

lidlov je na grški način kar pomeni da je navaden jogurt z dodanimi maščobami (loj) pravi grški jogurt mora meti približno 9-10G beljakovin in  približno toliko tudi maščob, kar ustreza  jogurt v hoferju

Odgovor na objavo uporabnika
tr90šw, 19.06.2019 ob 07:12

ni sfejkanega jogurta
grški jogurt je zaščiteno geografsko poreklo in ga lahko uporabljajo samo za jogurte, ki so narejeni v grčiji
vsi ostali morajo označiti, da gre za jugurt na grški način.

zato med tema dvema ni neke razlike. pazit je treba samo na to, da ni dodanega sladkorja.
vsi tisti jogurti na grški način, ki imajo dodano sadje in cuker pa niso pravi…
[/quote]

Tale “grški” lidlov sploh ni grški jogurt, ampak je navaden jogurt, umetno zgoščen. Torej sfejkan. Ampak glavno, da ga ženske prepoznajo kot “boljšega”. 🙂 Hoferjev je pa pravi.
In grški jogurt seveda ni geografsko zaščiten, ampak se beseda nanaša na način izdelave.

Daj ne pametuj. Ocitno se nisi bil v grciji in jedel pravega grskega jogurta 😀 noben v sloveniji ni “pravi”. Vazno da je dober al pa zanic.

Lidl nima grskega jogurta! Ima grski tip jogurta ki je isto sranje kot navaden.

najbolj smešno mi je, da sem včeraj ugotovila, da je grški tip jogurta iz mečkatorja proizvod iz Slovaške. v Slo ni slo mleka, očitno

New Report

Close