Grški otok Lefkada

Letos greva s punco na Lefkado,in sicer v mesto Nidri.rentala bova avto in verjetno prečesala ves otok,pa še izlet z ladjico ne izostane,zanima me ,kakšne so cene izposoje avtov,če ga je kdo tam rental za 5.dni.vesel bom tudi kakšnega malega potopisa ki nama bo pomagal pri odkrivanju tega lepega otoka.greva v sredini julija.hvala.
sem ti mislila že v temi o Zakintosu nekaj napisati, pa sem videla da si kar novo temo odprl
torej, mi2 sva bila na Lefkasu l. 2011, tudi v Nidriju, v hotelu Eva beach. Nidri je v bistvu podoben Argassiju, s tem da se na promenadi polni gostilnic in trgovinic zvečer zapre glavna cesta, ki vozi skozi. s tega vidika je v Nidriju zvečer bolj tiho ter manj nevarno (v Argassiju veš kak je to zgledalo). večina gostiln/restavracij je ob morju, kar je tudi večji plus kot v Argassiju. imaš pogled na jahte in ladje, ker je tam pristanišče. priporočam da se s punco malo sprehodita mimo teh ladij in najdeta nekega ponudnika za izlet na otoka Meganisi ter na Scorpios (Onasisov otok). tisti izleti ko ladje grejo na plaže Porto Katsiki itd. me niso pritegnili, ker to greš z avtom. teh ponudnikov je kar nekaj tam in so precej cenejši kot agencija. prav tako rentanje avta. mi2 sva našla nekega prijaznega grka čisto na začetku Nidrija – za 4 dni Fiat punto grande sva plačala 100€. noro poceni, proti lani na Zakintosu. sva pa mi2 prvi večer šla od enega do drugega ponudnika rentanja avtov in na koncu najbližje najinemu hotelu našla najcenejšega. edino na zavarovanje pazi, pa po moje ne bi smelo biti nič narobe če ne najameš avta preko agencije. sedaj so mogoče že druge, višje cene. kar se pa tiče plaže v Nidriju, tudi ni kaj extra. so drobni kamenčki, ter ozka je. ampak ok, mene to ni motilo. mi je bilo pa všeč da je naš hotel imel zajtrkovalnico skoraj na plaži, perfect pogled na morje ter na sosednje otokece.
Nidri je super izhodišče za raziskovanje otoka. pri nama je izgledalo takole (kak je fajn slikice gledat, res je krasen otok):
1. dan sva šla na jug ter na plaže na zahodno stran otoka. ogledala sva si Vasiliki, Egialos beach, svetilnik na najjužnejši točki otoka, Porto Katsiki beach, Egremni beach ter zvečer šla nazaj v Vasiliki jest ter si malo ogledat to mestece/vasico.
2. dan sva se odpravila na sever, kjer so t.i. Afriške plaže. tam orng piha, že zjutraj, popoldan je pa pravi raj za kajtarje in jih je ogromno za videti. tam so tudi stari mlini na veter, v enem izmed njih je partner “srečal” kačo tak da previdno. je tudi veliko smeti ter razbitin. potem sva šla v Agios Nikitas, še eno luškano vasico s prav tako luškano plažo ter nekaj tavernami. naslednja je bila na vrsti Kathisma beach, velika plaža, ki pa je bila skoraj prazna. naslednja je bila Kavalikefta beach – majhna, peščena ter s skalami v vodi (btw, kristalno čista je bla) ki so popestrile vse skupaj. potem sva se ustavila še da sva si ogledala Avali beach, in se odpeljala proti samostanu Moni Faneromenis (priporočam). perfect razgled na Afriške plaže ter na množico kajtarjev (tja sva se še enkrat odpeljala da sva si jih od blizu pogledala ter izkusila močan veter). zvečer sva šla pa v mesto Lefkada, kjer sva ugotovila da definitivno ne bi bilo za bivati. veliko, hrupno, glasno ter dražje kot drugje po otoku.
3. dan zjutraj sva najprej šla do slapu v notranjosti ter malo na ogled vasic, kar tudu priporočam, ter do gradu ki je bil takoj čez dvižni most na celini. potem pa se spet vozit od plaže do plaže ter iskat nešteto lepih kotičkov.
4. dan je bil pa prosto po prešernu od plaže do plaže ter tarnanje da bo počasi konec dopusta.
Lekas je bil perfekten, res. odvisno od okusa, ampak mene je bolj prepričal kot Zakintos. bolj urejene ter bolj čiste plaže, naravnost rajske. cene so bile podobne kot pri nas, frapeji so bili pa res odlični ceste so tudi kar adrenalinske
do plaž Egremni in Porto KAtsiki pa rabiš kondicijo, da prehodiš vse stopnice. vse je super označeno, plaže, kraji itd., tako da se tudi tukaj ne moreš izgubiti. priporočam Baygon, naju so kar precej komarji napadli v hotelu.
malo sem zabluzila, ampak upam da je kolko tolko razumljivo. če imaš še kako vprašanje kar povej, če ne pa vama želim prijetno čakanje na odhod. in nikar ne pozabita na fotoaparat
hvala.Zakintos je bil zakon,glede na to ,kar sem prebral na netu o lefkadi,pa tudi mislim,da je odločitev dobra.Bila sva tudi na Kreti,pa je prevelika za 1. teden.Hočem reči, da potrebuješ več časa,predvsem pa več denarja.Bova pa tja še odšla,ko nama zmanjka drugih destinacij.Še enkrat hvala za info.,če pa se bom še kaj spomnil oz.imel kakšno vprašanje glede otoka,pa tipkam.LP
očitno se mi gibamo po istih otokih mene Kreta tudi ni prepričala, prevelika je. in glede na to koliko otokov še ima Grčija, ne bo tak hitro spet na vrsti. Lefkas je super odločitev, plaže so dejansko take kot na slikah na internetu, morje pa je tudi take orng modre barve. spomni se, ko prideta nazaj, da poročaš
pa izgleda,da res.še v istih krajih zraven vsega.Kaj sta bila na Kreti mogoče v Stalisu?no fajn ,da smo se našli.mogoče celo enkrat na istem otoku :)to bo najin tretji,bova pa še ziher kakega obdelala.ko se vrneva ,bom pa še malo natipkal.fajn je brati vtise in doživetja drugih ljudi pa še v pomoč je.LP
Plaže in barva morja na Lefkasu sta res nekaj posebnega. Brez avtomobila na tem otoku skoraj nimaš kaj iskat. Vse najlepše plaže so namreč na zahodni strani otoka, kjer pa je bolj malo mest/vasic. Odsvetujem najem skuterjev kajti ceste so zelo ovinkaste in se precej vzpenjajo in spuščajo.
Plaž je kar nekaj in so večinoma dostopne z avtom. Težava zahodne obale je, da zna precej pihati. Zato je možno, da se kakšen dan ne bo možno kopati na večini teh plaž.
Kakšne so cene najema avtomobilov ne vem, ker sem bil z lastnim avtom.
Če sta ljubitelja ribjih jedi se definitivno izplača iti na ribe v vasico Sivota, ki je na poti iz Nidrija proti Vasilikiju. Sicer so razmeroma drage (mislim, da cca. 12€/porcijo) ampak vredne svojega denarja.
Razen številnih plaž, ki si jih lahko dokaj dobro ogledaš na slikah z google eart je za videti še slap v bližini vasice Rachi ter svetilnik na koncu polotoka malce naprej od Porto Katsikija (katerega sem jaz nažalost izpustil).
Malce naprej od vasice Dragano (na poti proti Porto Katsikiju) ob cesti najdeš številne stojnice, kjer ponujajo domače olivno olje, med, vino… Olivno olje je super, domače in poceni (4-5€/liter). Med je relativno drag ampak timijanov je zares dober. Malce je edino problem s tem it na avijon, da se kaj ne polije po kufru.
Če boš imel pa še kakšno vprašanje pa kar na dan z njim
Lep in zanimiv cel otok. Opazi se da je povezan s celino, saj je poln mladine in zabave ne manjka. Ko sva pristala na letaliscu in so se vsi odpeljali z avtobusi do svojih destinacij, samo dva para pa nabasali v taksi, mi je postalo kar slabo. Le kaj sem izbrala, je bila moja prva misel. In nazadnje smo po moje imeli najvecji raj na otoku. Mali druzinski studiji, 20 korakov od morja, poleg se bazen. Mir, konec ulice, le prevozno sredstvo je bilo neizogibno, a tega imava vedno v najemu cel dopust. Nikoli ne bom pozabila kopanja na plazi kjer so kejtali, saj ti valovi nudijo naravni piling in ogromno uzitka. Pocutila sem se kot otrok in skakala po mivki, se kotalila med valovi, res nepopisno. V najini dolgoletni zbirki nama manjkajo se 4 otoki, potem zacnema od zacetka in Lefkas bo med prvimi ki ga obisceva ponovno. Midva si zivljenja brez dopusta na teh cudovitih otokih ne predstavljava vec. Ko jih zacnes odkrivati te enostavno zacarajo. Tudi vama veliko, veliko uzitkov kristraj38.
Ta bo najin tretji(Kreta,Zakintos)in da, res te začarajo ti krasni otoki.Ker sva letos destinacijo izbrala,že iščema kateri otok bova prečesala drugo leto :).V katerem mestu sta bila,če se še spomniš,zanima me tudi če sta bila na izletu s kako ladjico,pa kje sta rentala avto.Naredila sva si že plan,tako da 5. dni avta je ziher,1 dan za izlet z ladjo,1.pa prosto po Prešernu ;)Hvala,za lepo napisano katalina2013.
Lefkada je eden izmed najlepših grških otokov. Midva sva letos odšla na ta otok z avtom. Najina pot je potekala najprej s trajektom Benetke-Igoumenitsa, nato pa približno slabe 2 ure do otoka. Povratna karta za trajekt za 2 osebi+avto stane približno 400€. Seveda pa je odvisno tudi od sezone.Odločila sva se za kampiranje. Kot mnogi veste je na Lefkadi brezplačno kampiranje dovoljeno na vseh zahodnih plažah (razen Porto Katsiki). Če kupite karto otoka imate na zadnji strani navedene plaže, kjer se lahko brezplačno kampira.Najlepša izkušnja do sedaj je bilo jutranje prebujanje ob valovih peščeno-turkiznih plaž. Avto ali skuter pa je obvezna oprema na otoku!
Na vzhodni strani otoka zraven mesta Nydri ležijo prečudoviti slapovi, ki so vredni ogleda.Med lepšimi mesti so prav tako Lefkada, Vasiliki, Ag.Nikitas. Najlepše plaže: Porto Katsiki, Egremni, Megali Petra, Kathisma in Milos.

Bila pred leti z možem na Lefkasu. Rentala sva skuter in se tretji dan razlimala po tleh. Skuter star 10 let, gume neko kitajsko sranje trdo kot kamen, asfalt pa gladek kot led. Pri 30 km/h je motor spodneslo na nekem oljnem madežu in sva bila do konca dopusta v krastah in odrgninah. Tako da ne rentajta skuterja Avto bo najbolj varna izbira.
Želim vama lep dopust in toplo priporočam Lefkas. Samo za volan in go with the flow. Otok je tako mali, da ga z lahkoto prevozita v enem dopustu.
Lep dopust želim

glede lefkade ti povem da je prekrasen otok oz. najlepši z najlepšimi plažami.Domačini so fulf prijazni in gostoljubni,to je otok kamor grki gredo na dobust.V primejavi z zakintosom je 10000”’000000 lepši.
Bil sem na krfu , zakintosu,rodosu,kreti, iosu ., kosu, parosu in naxosu in lefkada mi jebila najlepša oz. še kefalonija pravijo da je lepa ampak letos grem na karpatos in bomo videli.
Če kajtaš pojdi na milos beach kakšen 1km od glavnega mesta je pa kull plaža z musico in pijačo žur