Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Grški otoki v juniju

Grški otoki v juniju

O maju sem že prebrala :), da morje še ni zelo toplo, klima pa je že ok. Zanima me, kako je junija? KAteri otoki so recimo bolj primerni glede na temp. morja. Vem npr., da je na Samosu morje tudi julija mrrrzlo. Hvala.

Jaz sem bila lani na Rodosu po 15.6., bilo je zelo vroče, čez 35 stopinj, voda topla.

Bila junija na Rodosu, Kreti, Santoriniju, zmeraj fajn toplo, za kopat.
Julija in avgusta ne grem v Grčijo tud če mi kdo plača …

Odvisno kaj je zate mrzlo, obozujem Grcijo in zadnja leta odklar so low cost leti iz Italije predvsem grem veckrat na leto dol. Letos grem zdaj marca na Rodos, za veliko noc grem na Kos, potem junija pa na Kreto. Vse sem rezervirala po smesno nizki ceni.
Jaz vem da sem bom aprila na Kosu(sicer bomo 4 dni na Kalymnosu), se bom kopala, moj parter ki je pa bolj zmrzjen tip se se junija na Kreti ne bo.
Morje se v Grciji segreje kasneje kot Jadran, ceprav je lepse vreme in vec sonca v Egeju.
Ce sem objektivna tisto kar si vecina predstavlja za toplo nekje od polovice junija naprej in ostane tako vse do novembra. Tako da ce pricakujes da bos plavala cel dan in si bolj mrzel tip je boljse it v Grcijo oktobra kot junija.

pp321, ja, sem dobila odgovor, hvala, razmišljamo, da bi sli z otrokom, ki pa se raje namaka (beri: igra, dolgo časa raziskuje) v topli vodi, tako da bo Grčija še počakala. Hvala vsem.

pp321, od kje pa letite in s katerimi letalskimi družbami, kje si rezervirate hotel? Tudi mene zanima kakšna poceni varianta.

Hvala in lp

Iz Milana in Iz Bologne, leti Ryan air in easy jet na skoraj vse otoke (Kos, Santorini, Mykonos, Kreta, Rodos, Krf…) Za april se dobi karte pri Ryna Iir tudi za 6€, Easy jet ke malo drazji .Za Kos sem placala 50€ povratno skupaj s prtljago, apartama sem dobila tudi na spletu za 25€ na noc za dva, najvec me stane pot do Milana, vendar je vseeno vse skupaj okoli 150€ na osebo za 1 teden.Tudi za maj in junij so se relativno poceni karte. Je pa treba cimprej rezervirat.

vsak otok ima vetrovno in zavetrno stran. in seveda je v zalivih zelo topla voda, kjer so valovi se pa jaz tudi julija ne kopam. mi gremo običajno takoj prvi teden počitnic.

na kosu imaš izvir tople vode…. fajn, res za probat.

Na Kosu so terme z toplo vodo; velikost 5m/2, niso ravno za plavat, bolj za se namakat skupaj z najmanj 50 drugimi turisti
Na Kosu je najtopla voda na severni strani (Lambi, Tigaki) kjer je voda nizka, je pa izpostavljeno vetru.
Na jugo-zahodu, kjer so zalivi je voda full mrzla (full mrzla junija) ker so med Kosom in Nisirosom globine tudi preko 100 metrov.
Tako da v primeru Kosa spoh ni res kar je napisla predhodnica.(delala sem na Kosu kot predstavnica in sem bila dol od maja do konec septembra.
Naj odbobje je konec junija in prva dva tedna v juliju, potem je mesec pa pol prevec turistov in potem septembra je pravo uzivanje za se kopat.Takrat je voda res topla (verjetno tudi oktobra, nisem pa preverla.) Seveda ce se hoces res kopat. Za oglede in uzivanje na plazi (na lezalniku z kratkim skokom v morje) je lep tudi maj in zacetek junija.

jaz sem bila na kosu samo 1x in očitno sem imela smolo, da je bila v zalivih na jugu topla voda. eden takih zalivov je paradise beach, med kardameno in kefalosom (jugo zahod). je pa res, da tam ni nič pihalo in je bilo strašno vroče. v tigakiju (sever oz sz) je ves čas pihalo in je bilo zelo znosno biti na plaži, v vodi pa samo za osvežit.

ali kdo ve iz lastnih izkušenj kakšno je vreme in ali je morje toplo …koliko stopinj…. konec meseca junija na otoku Zakhintos?

New Report

Close