Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Grški vs ”navaden” jogurt

Grški vs ”navaden” jogurt

V čem se razlikujeta grški in običen jogurt? Jaz sem mislila, da je grški jogurt iz ovčjega mleka, pa vidim, da ni. V čem se torej razlikujeta? Nekateri pravijo, da je grški za fit postavo ohranjat, razloga pa ne vidim.

pravi grški jogurt je gost, kompakten, netekoč, bolj gladek, ker odstranijo sirotko, iz 10% smetane,
kalorijska bomba, ne pa fit za postavo

Res je, če je pravi grški jogurt, je res masten. Pa gost pa manj kiselkast kot običajen.

Manj vode,vec beljakovin…isti šit…

Kar copy-paste: Grški jogurt je priljubljen zaradi svoje goste in kremaste teksture, priznan pa zaradi popolnega odnosa med maščobami in beljakovinami.
Proizvajajo ga tako, da v posebnih posodah iz jogurta odcedijo sirotko. Pri tem jogurt izgubi znaten del sladkorja in kalorij, je lažje prebavljiv, vsebuje dvakrat več proteinov kot navadni jogurt in je primeren za ljudi z laktozno netoleranco.

Govorim, seveda, o pravem grškem jogurtu, ne o izdelkih,ki se le imenujejo tako.

Meni je grški veliko boljši oz. okusnejši. Razlika: gost, več beljakovin in maščob.

Kje se pa kupi pravi grški jogurt?
Enkrat sem probala tega od Muja, bil je kremast in ni bil kisel. A ta je že kot pravi grški jogurt, ali se tega kupi le v Grčiji? ne vem, zato sprašujem.

najdete v vecjih supermarketih, proizvajalec je Fage, imenuje so Total ampak morate vzeti polnomastnega, da res izkusite grski jogurt. Obcasno se najde tudi ovcjo verzijo ampak je ze zelo dolgo nisem videla.

Meni je grški 100x boljši.. sploh s sadjem 🙂

New Report

Close