Najdi forum

Prosim, če mi lahko poveste kateri telefon je boljši,

Ericsson T 29s
ali
Motorola V50.

Sem pred odločitvijo, katerega bi kupila. Hvala lepa za pomoč.

piki

Če ne rabiš interneta bo ericson kar ta prav.
lp

T29

Čas pogovora: 7 ur
V pripravljenosti: 150 ur
Tip baterije: Li-Ion
Kapaciteta: 850 mAh
Dimenzije: 95x51x22 mm
Tip zaslona: grafični
Teža: 104 g

Opis:
Naslednik zelo popularnega modela T28, ki je po svojem starejšem bratu podedoval obliko, vendar žal ne debeline, vendar je kljub temu dokaj simpatične oblike. Umaknili so tudi tipko za odpiranje pokrovčka, zato ga je sedaj potrebno odpreti ročno, dodali so mu tudi funkcijo “delivery report”, ki je T28 ni imel – dobimo obvestilo, ko je SMS dostavljen, če je. Podpira WAP 1.1 (tudi SecureWAP), Enhanced Messaging Service (EMS) – vgrajen tudi urejevalnik slik ter cel kup že pripravljenih sličic. Povečali so imenik – sedaj 200 vnosov, omogoča tudi kopiranje med sim in telefonom, ima več iger: E-Maze, Tetris, Erix, Ballpop in Game, podpira daljša sms sporočila, ima osem lastnih melodij, internet čas in pretvornik običajen – internet čas in še cel kup več ali manj koristnih drobnarij.

Za:
Velikost, manjša antena (“za 33%”), Picture Messages, Active Flip – odpira se tako kot pri T20, glasovno izbiranje, večja baterija – 850mAh.

Proti:
Debelina – z ultra slim baterijo (T28) je ok, zaslon je zelo kakovosten a premajhen, ni mogoče spreminjati velikosti pisave na zaslonu, nima koledarja in opomnika – kar smo pri T28 najbolj pogrešali, nima IR vrat in brez dodatka DI28 z računalom ne moremo na internet.

Motorola v50

Čas pogovora: 3 ure
V pripravljenosti: 100 ur
Tip baterije: Li-Ion
Kapaciteta: 500 mAh
Dimenzije: 82x43x26 mm
Tip zaslona: grafični 96 x 64
Teža: 83 g

Opis:
Modelu V3690 so dodali: WAP, urejevalnik melodij z možnostjo pošiljanja in prejemanja, iTAP, ki deluje na istem principu kot T9, meniji so sedaj drsni, pri sporočilu sedaj pokaže ime iz imenika ter tri igre: Towers Of Hanoi, Baccarat in Bricks. Na voljo je v štirih barvah: Platinum, Lilac, Teal Green in Radar Blue-vse s srebrnim robom.

Za:
Zgrešeni in prejeti klici so sedaj ločeni, kakovost pogovora (nikakršnega šumenja pri vzpostavljanju zveze), dobra baterija, močan zvočnik, lepa oblika, majhna teža in velikost, dober zaslon, diktafon..

Proti:
Za skupine ne moremo določiti zvonjenja in ime mora biti shranjeno v spominu telefona, budilka ne deluje, če je aparat izklopljen. Če želimo videti kdo nas kliče moramo odpreti pokrov, neroden wap, občutljivost na praske.

Kaj pa vem, jaz bi vseeno vzel motorolo….

Živjo!

Iz lastnih izkušenj ti svetujem Motorolo, tud jaz jo imam in je cool.

Klemenxx hvala za izčrpno poročilo o primerjavi obeh.

piki

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close