gube na čelu – kako se jih znebiti?
Pozdravljeni!
Stara sem 21,5 let. Pri tej mladosti se mi na čelu vidijo dve ravni črti-gubi in med obrvmi še ena guba, pa tudi okrog oči že opazim čisto micene gubice. Se kar bojim kaj bo kasneje! Zato bi rada že sedaj kaj ukrenila.
Mi lahko svetujete kakšno kremo?
Ali so te kreme, ki so toliko reklamirane in naj bi odpravljale gube sploh primerne za mojo, bolj mlado kožo?
Problem je pa še ta, da imam nekoliko zamašene pore (čelo, nos brada) pa vedno se mi pojavi še kakšen mozoljček. Sicer situacija ni preveč kritična in menim, da bom ta problem odpravila (kupila sem Eucerin čistilni gel in Eucerin gel-kremo).
Ali lahko ob tej kremi uporabljam še kakšno za znebitev/omilitev/prprečitev gubic?
Že vnaprej hvala za odgovor in LP.
Lepo pozdravljena!
Se opravičujem za tako pozen odgovor, nekateri smo si podaljšali veseli december.
Gube!!! Večni problem skoraj vsake ženske pa tudi moškega. Gube žal so, pa tudi bodo. Predstavljajo zorenje in odraščanje človeka. Mislim, da se ljudje vse preveč obremenjujemo z gubami. Žal je tako, da smo nekateri bolj drugi manj podvrženi gubam.
Glede nato, da ste mlada, vam za enkrat še ne bi svetovala uporabo krem, ki so namenjene glajenju gub. Mislim, da so te kreme še vedno preveč intenzivne za vašo kožo. Kreme za glajenje gub največkrat vsebujejo sestavine, ki pospešeno obnavljajo povrhnjico, torej velikokrat hitreje kot se povrhnjica sama obnavlja. Poleg tega pa vsebujejo tudi sestavine, ki krepijo vezivno tkivo, ki z leti počasi popušča.
Za vse te zadeve poskrbi vaša koža tudi sama, torej ne potrebuje še sestavin, ki bi krepile vezivno tkivo, kajti zato poskrbi vaša koža sama.
Poizkusite narediti le tako imenovano “kuro”. Kar pomeni, da si izberete kremo, ki je namenjena glajenju gub. Kremo uporabite le na predelu, kjer so se pojavile gube, torej samo na čelu. Opozarjam, da v kolikor imate gubice tudi okrog oči, uporabite posebno nego, namenjeno zgolj predelu okrog oči.
Kremo nanašate vsak dan, dokler jo ne porabite. Potem zaključite s kuro in uporabljate kremo primerno vaši koži.
Pomembno je, da poskrbite za vlažnost kože, predvsem na predelu, kjer se pojavijo prve gubice.
Upam, da sem vam vsaj delno odgovorila!
Lp Nada