Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Gube na obrazu

Gube na obrazu

Heej! Pred 40. letom so se mi pojavile kar močne gube okrog oči, najprej samo ob straneh- smejalne, zdaj pa tudi pod očmi. Vse skupaj me precej postara 🙁 Uporabljam vlažilno kremo, občasno tudi kremo proti gubam…prooosim za nasvete 🙂

Vedi!

Izloči mleko in mlečne izdelke iz prehrane.

Aja, je to preverjeno? Nisem ravno velika porabnica mlečnih izdelkov…

Poskusi za nekaj mesecev izločiti popolnoma vse mlečno in jesti meso ali jajca samo 1 dan v tednu. Jaz sem se v 6 mesecih pomladila za 10 let, pa ne samo v obraz. Celo telo je mladostno in postava se preoblikuje, ne mislim tu hujsanje. Če kadiš, pa ne bo nič pomagalo.

začasno pomaga samo več seksa, na dolgi rok pa nič.
saj menda nisi mislila, da boš večno mlada?
poglej si včerajšnji film Ženska v zlatu, s kakšnim dostojanstvom in lepoto Helen Mirren prenaša gube.

Med Helen Mirren, 76 let in 36-letnico je razlika, se ti ne zdi?

saj domnevam, da ona še ni tako nagubana kot Helen, gremo pa vse v to smer a ne?
Predlagam samo, da ženske ohranijo malo dostojanstva in spoštovanja do sebe, ter sprejmejo naravne procese. Meni so ljubše gube kot vedno več duck fejsov, ki jih srečujem.

Hvala za komentarje…..kaj pa glede krem vase mnenje? Nekateri pravijo,da se koza navadi ,ce zacnes z uporabo q10 krem oz. Krem kao proti gubam.Imela sem ze Nivea cellular,pa Kahne serum….pa je vse skup nc! Kaj pa npr.DM kreme?

Aja,pa se tole….uporablja katera navadno olivno olje?

Nobena krema ti gub ne bo odpravila, nekatere jih lahko morda začasno omilijo, nekatere pa omejijo njihovo nastajanje. Mislim, da boš gube lahko odpravila le z lepotnimi posegi, morda z retinolom, s tem da ga spet menda kreme ne vsebujejo dovolj.

Dvomim, da se koža navadi na neko sestavino, večja verjetnost je, da tiste kreme ustvarijo začasen učinek “liftinga” in ko jih nehaš uporabljati, pač tega ni več.

Nekateri hvalijo Lidlove kreme, meni so bile Alverde OK. Zdaj imam eno ekstremno drago znamko, ker mi trenutno edina ustreza. Da bi bilo manj gub ali podočnjakov, ne opažam, računam pa, da na dolgi rok morda malo pomagajo… Kahne ne uporabljam in tudi ne mislim, temeljijo na agresivni zlagani prodaji, izdelki pa vprašanje, kakšni so. Sem celo dobila nek vzorček in ga potem stran vrgla.

Predlagam, da poskusiš in vidiš, kaj tvoji koži ustreza pozimi, jeseni, pomladi, poleti, ob vlažnem, ob suhem… Ne vem, kakšno kožo imaš, a že v DMju imaš ogromno znamk, da znaš najti nekaj zase za do 20 EUR, s tem da je to že v višjem cenovnem rangu tam. Lahko greš tudi v Muellerja, kjer se cene nadaljujejo do 300 EUR, ampak saj veš, če naletiš na promotorja določene blagovne znamke, ti bo svetoval samo tisto.

Olivnega olja za nego obraza ne uporabljam, nekateri ga. Uporabljam občasno jojobino, mandljevo ipd za telo.

Veliko pij in zvečer se namaži s kokosovim maslom. Poročaj!

Meni je pa Kahne kozmetika zakon, sploh njihove morske alge. Res pomladijo kožo.

Tole je precej odvisno od genov, gub ne odpravi nobena krema. Mogoče kakšna malce napne kožo, to je pa tudi vse. Za kaj več je treba it na botoks ali pa pod nož, da ti kožo trajno (oziroma za nekaj časa) našponajo.
Sem pred časom preizkusila nekaj (tudi dražjih) krem proti gubam, pa je bil efekt povsem enak kot zdaj, ko uporabljam Lidlovo kremo za 2,9 evra. Pač leta in geni naredijo svoje, karkoli že si daješ na obraz. In seveda tudi če prenehaš uživat mlečne izdelke, se ne boš pomladila :))

Jaz sem sicer nekaj mlajša, a imam tudi že prve gube. Izginile ne bodo, omili pa jih lahko dovolj spanca, zdrava hrana, manj mrščenja, kakovostna (in tvoji koži primerna) nega za obraz … pa lep nasmeh 🙂

Aja, pa vedno uporabljam kremo z zaščitnim faktorem!

Hvala vsem….hm kaj pa zdaj? Kupila si bom se eno kremo primerno mojim letom,pila vec vode, spati vec zal ne morem zaradi dela….kaksen zascitni faktor je pa primeren za vsakodnevno uporabo10-15? Kaj pa cosmo lifting metoda-je katera preizkusila?

Ni toliko pomembno, da je krema prilagojena letom, ampak, da je prilagojena tvoji koži – je mastna? Suha? Občutljiva? Pa še potem, ko ugotoviš kakšna je, moraš med kremami za tako kožo najti takšno, ki ti ustreza.

Faktor – jaz imamo 50. Vsak dan, tudi pozimi.

No, jaz pa nisem prevelik pristaš faktorjev, sploh tako visokih, in sploh pozimi. Živimo v nekem bolj ali manj milem podnebju, kjer ni ogromno sonca. Če delaš še v pisarni, ga pa itak skoraj ne vidiš.

Resda nekateri pravijo, da izpostavljanje soncu povečuje gube oziroma staranje kože, ampak se je treba vprašati, kje živiš in koliko si dejansko na soncu. Nekdo iz Kalifornije ali celo Avstralije, ki je po možnosti še deskar na vodi, se težko primerja z javnim uslužbencem v Sloveniji, ki večino dneva preživi za štirimi stenami.

Kar se tiče višine faktorja, so bile pa opravljene raziskave, da višji faktor ne povečuje zaščite za toliko, kot je številčno višji. Recimo faktor 50 ni 2x močnejši od 25, temveč le nekaj odstotkov več. Pa naj bo jasno, da imam kožo, občutljivo na sonce, ampak mi je bolj škodovalo stalno nanašanje visokih faktorjev kot trezno mazanje z max 30, ampak kvalitetno (lekarniško) kremo.

Prav tako se je treba zavedati, da marsikateri proizvod že sam po sebi vsebuje faktor, recimo dosti pudrov ga ima.

Pač po pameti.

Hm, ja, ok, moč faktorja ne narašča sorazmerno s številko, ja. Je pa res, da višji ne škodi 🙂
Meni se tudi velikokrat zgodi, da sem zunaj na soncu na kakšnem poslovnem sestanku, ali pa malo podaljšam sprehod po mestu ali kolesarjenje iz službe, sploh jeseni in spomladi. Ker sem svetle polti, me je brez kreme opeklo že tudi pozimi na sončni kavi v mestu.

In ker se mi ne ljubi vsak dan razmišljat, ali bom danes na soncu ali ne, sem se pač navadila da, kupim vlažilno kremo s faktorjem in jo uporabim vsak dan.

Hmhm,tezko verjamem, da kar je enkrat zgubano lahko se polikamo na gladko- na obrazu 😀 Se bo pac treba sprijaznit da smo uvele ze pred 40.letom….smrk,smrk 😞

Šmrk, šmrk,….
Kolk za vraga se ukvarjaš s temi gubicami!
NOBENA krema ne bo odpravila prve sledi staranja. Prvih gubic….
Prvo kot prvo, so predvsem dobri geni.
Drugo kot drugo, je pa sam življenski slog. Kolk si na svežem zraku, ki daje koži na obrazu neverjetno napetost?
Koliko se predihaš na svežem zraku?? Kako kaj živiš? Kako gledaš na težavne življenske situacije, preizkušnje?
Je kozarec na pol poln, ali na pol prazen?
…Kreme, kreme,…kreme,…faktorji,….BEDARIJA!!!
GENI, GENI, GENSKA ZASNOVA!
Boš izgledala pri 40ih, kot pri 30ih??
Kreme?? Ni šans!!!
Ko se pa že pojavijo prve gubice,….Ku***** jih gleda!!! Pa kaj!! NaJ bojo, če že morajo bit! Življenje se zaradi tega ne bo ustavilo.
Uživaj ga!

Olivno olje je res top. Včasih si z olivnim in soljo skupaj naredim piling in je top. Boš videla kak bo bolš. Ali pa skuta in spirulina skupaj za kožo je tudi fajn.

A res in je taka razlika. Jah jaz ko imam tako ali tako lepo kožo vse to normalno jem, ker lahko 🙂

Kokosovo maslo je tudi super in ja potrebno je piti veliko tekočine

New Report

Close