Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem gume m+s

gume m+s

VOZNIK – vsekakor zanimiva izbira. In če tebi ustreza OK, pa srečno vožnjo.
Zanimata me dve stvari;
– kako se »tvoja« guma obnese v snegu oz drugih zimskih razmerah? Če voziš v okolici Ljubljane imaš preko zime dovolj priložnosti, da preizkušaš njeno zimsko »delovanje. V zadnjem testu ADAC-a te gume v zimskih razmerah niso bile posebno dobro ocenjene v zimskih razmerah, pa me zanima, ali to v praksi drži.
– kako si ti razlagaš cenovno ugodnost ? Ta vrsta pnevmatik nikakor ni poceni, strošek 4 pnevmatik za velikostni razred 165/70 R 14 in hitrostnega razreda T je dobrih 80 tisočakov (20,9 za eno – vir AM 6/04). Za ta denar bi si kupil komplet kvalitetnih zimskih in letnih pnevmatik, glede na to, da bi z omenjenima kompletoma prevozil občutno več km, pa bi ti pokrilo še strošek 4 jeklenih platišč, ki danes ne predstavljajo velikega stroška (posebno rabljena). Dodatno pa bi bolje ugodilo tvojih zahtevi po dobri legi na mokrem cestišču

LP, Škorpjon

Muza idiot!

Poglej si prispevek od Tine Laus pa bos vido kaj mislim!
Pa kar jej tisti drek ki ti pase!

Če bi dobro prebral, bi videl zakaj je dobila nižjo za eno stopnjo nižjo oceno. Zaradi slabšega obnašanja na snegu in ledu, kar je za celoletno gumo normalno, saj se ne more primerjat s specialnimi zimskimi. bolj sramotno je, da so oceno NI PRIPOROČLJIVO dobile specialne zimske gume tudi priznanih znamk kot je DUNLOP, FULDA :)))

Kaj boš pa na to rekel, glede da večina ljudi zelo hvali Savine gume ESkimo S3, pa so na testu dobile oceno priporočljivo z omejitvami!??? Pa tudi tvoje zimske so dobile oceno PRIPOROČLJIVO Z OMEJITVAMI !!! To je le malce bolje od mojih gum :))) Torej si tudi ti po tvoje zelo slabo zbral 🙂 Če si šeletne slabo zbral, si dvakrat slabo zbral :))) Lani si pa zimske v enem letu uničil. Ti pa res nimaš sreče z gumami. :))) Bog ne daj, da bi se kdo zgledoval po tebi 🙂
Jaz jih vedno imam 3-4 leta in ko jih zavržem imajo 4-5 mm profila. Le malce se scuvajo ne glede na znamko gume zaradi hitre vožnje skozi ovinek.

Jaz nikogar ne prepričujem, kot sem že prej omenil.

Tko ti bom povedal. Iz moje prakse, gume vedno kupujem tik pred zimo in prej ko sem imel vedno letne gume ali tiste kao “all season”, ki so bile v bistvu bolj letne kot pa celoletne, sem prvo zimo vedno brez težav vozil po snegu. Do glavne ceste sem imel 700 m zelo ozke privatne ceste in sem ob novozapadlem snegu vedno vozil po celem snegu (tud po 30cm) in tudi kasneje po spluženi cesti vendar ne do tal. Vsa pot je bila vedno v senci. Tako ko že v celi ljubljani ni bilo krpe snega, sem jaz še vedno imel zasneženo in zaledenelo cesto. Drugo zimo je tudi še šlo, ker sem zadnje premontiral na sprednje, tretjo zimo sem pa le s težavo prišel do glavne ceste v približno enakih razmerah.

Odkar mam pa vektor 5 pa še nisem imel težav na snegu. Lani sem bil tudi na Pokljuki, bohinju pri minus 10°C, pa nisem imel niti najmanjših težav težav. Pri enemu gostišču gor je bil tak klanec, da nobeden z letnimi ni zvozil so kar drseli navzdol (tudi taki so bili). Tudi nekateri z zimskimi gumami so prišli na vrh klanca le z rinjenjem avta. No pri teh je bil kakšen voznik kriv sam, ne pa gume. Saj si že videl kakšnega, ki speljuje s polnim gasom po snegu. Takemu nobene zimske gume ne pomagajo. Jaz trdim da je vsaka 3-4 leta stara zimska guma slabša na snegu, kot pa nova letna.

Kar se pa tiče lege na mokri cesti, imajo te gume vector 5 najboljšo oceno lege na mokri cesti med zimskimi pnevmatikami. (jeseni in pozimi so tudi ceste največ mokre, tudi od topljenega in soljenega snega ob cesti). V bistvu je pa sam občutek varnosti bolj pomemben od samega testa. Recimo pri letnih Michelinkah Energy sem imel vedno nelagoden občutek na mokri cesti (aquaplaning).

Cenovna ugodnost: imam 185/65 R14 86T Tisto leto je bila uradna cena v LJ za eno gumo 20.621 SIT. Na to ceno so pa dajali zelo različne popuste. Ko sem gledal po internetu, sem poklical po raznih vulkanizerjih v LJ in bližnji okolici in najceneje bi jih dobil pri Svetku za 17.700 SIT. Montaža na ALU feltne pa je bila 7.000 SIT, kakšen tudi za 1000 SIT ceneje.
Potem sem poklical še v Brežice
Tam pa je bila cena cca 13.000 SIT za eno gumo. Montaža za ALU feltne, nove ventile pa za vse 4 gume 2.800 SIT. Račun imam še vedno shranjen. samo pri montaži že prišparaš, kljub temu da odsteješ porabljen bencin (še za pico in pir ti ostane). :))) Torej me je vse skupaj stalo nekaj čez 50.000 SIT. V LJ pa bi me blizu 90.000 SIT za iste gume. Ponekod ti hočejo prodati celo iz lanske zaloge (bivša Panadria).
Verjetno si spregledal v prejšnjem postu, jeklena orig. platišča že imam v garaži, kjer so še vedno montirane prve Dunlop gume. Če bi imel kakršnekoli težave z vožnjo po snegu, bi že zdavnaj kupil specialne zimske gume in jih dal na jeklena platišča, na alu pa letne in bi sam to menjaval.

Moje mnenje glede testov novih gum je tako, da vrstni red odločajo malenkostne razlike, ki jih normalen voznik nikakor ne občuti. Sem prepričan, da ne bi ne ti, ne jaz uganil samo z vožnjo po snegu, katere gume so ti gor montirali. :))) Nove so vse dobre. Razlika med gumami se pojavi šele s starostjo in po določenih prevoženih kilometrih.

Jaz k takemu vulkanizerju že ne bi zaupala, ki pravi “Pnevmatike z oznako M+S so zimske pnevmatike. Vendar s to razliko, da se z njimi vozite lahko tudi poleti…” To pa je definicija :))))
In s katerimi gumami se ne moreš voziti poleti???
Sem že prej opazla, kolikšen imaš IQ, da maš pa tolk nizkega, si pa nisem mislila…

Misliti pomeni nič vedeti! :)))

A ti delaš pr laušu? :)))

Zakaj pa potem mislis ce pa misliti nic vedeti!
Zarad mene se ti lahko po felgah vozis!
BYE!

Prej sem mislila (napačno da imaš malo nizek IQ), sedaj pa vem, da imaš zlo nizek IQ, če ga sploh imaš kaj… he-he-heeeeh

Otroci na portalu za odrasle!

Sva že dva. :)))
A ti si še v jaslih? 🙂

bravo garač… tolk idiotizmov v enem postu pa še ne.. upam da se sam hecaš :)))))

korn.. ne zaostajaš za delavcem v svojih čudnih izjavah 🙂

hahahahahahahaha djete nemoj plakat :))))))))

New Report

Close