Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek GUME SAVA

GUME SAVA

ima kdo izkušnje s savskimi gumami? So dobre?
hvala za info

zelo so mi v redu

Zimske eskimo za cliota – zanič. Menjane pred dvema letoma. Prejšnje menjane pred petimi leti so bile ok.
Ne priporočam, slab oprijem na suhem cestišču.

Pa tudi prijem je ok.

Pred 30 leto so bile dobre, zdaj nič več. Podobno kot Gorenje, pa tudi druge firme. Včasih so bile pojem kvalitete, zdaj pa nekvalitete, žal.

katere priporočate

Če gledaš v istem cenovnem razredu konkurenco, so dobre. Ne moreš jih pa primerjat z 50 EUR po komadu dražjimi Good Year UG7+.

ta okrogle, drugače pa eskimo

Savine zimske so bile na testu zimskih pnevmatik lani najslabše ocenjene in kot take nepriporočljive. Na snegu so sicer odlične, na mokri in suhi cesti pa katastrofalne.

moj mož se ukvarja z vsemi gumami in save ne priporoča (povem samo kaj ga slišim). Priporoča pa Uniroyal. Ljudje hočejo vse živo, tako da prodaja vse živo.

Če iščeš zimske gume… lani sem naredil celo študijo ko sem kupoval – in zmagale so Kleber.

Imele so optimalno razmerje cena/kvaliteta.

A Savine stanejo samo slabih 8 € po komadu??????? ;)))
Ker na netu dobiš Goodyear UG7+ za nekaj več kot 57 €. Mi jih pri našem trgovcu dobimo še za kakšen € manj po komadu. Kupujemo jih že od kar so na tržišče prišle UG7, kasneje UG7+, zato točno vem, kaj govorim.

Ker na netu dobiš Goodyear UG7+ za nekaj več kot 57 €. Mi jih pri našem trgovcu dobimo še za kakšen € manj po komadu. Kupujemo jih že od kar so na tržišče prišle UG7, kasneje UG7+, zato točno vem, kaj govorim.[/quote]

Primerjaj moj dimenzijo 195/50 R16, pa ti bo jasno. Razlika je (odvisno od trgovine) tudi do 50 EUR po komadu. Nimamo vsi dimenzije, če ti ni kaj jasno.

Pri neagresivni vožnji na dolgi rok po moje zmagajo savine.

Sem imel prej Goodyear UltraGrip 6, pa me je po 4 letih zaneslo pozimi na mokri cesti, da je bilo veselje. Sedaj imam Savine že 6 let, pa še vedno po snegu in mokrem delujejo brezhibno. Lahko da so malo bolj nestabilne po suhem, ampak ne vozim agresivno in ne bi vedel. In letos marca sem testiral z zimskimi gumami (=Sava Eskimo) in ja, avto mi še vedno z zimskimi gumami doseže tovarniških 196 km/h – in ni me zanašalo oz. nisem opazil nič nenavadnega.

Moja izkušnja… Še enkrat bi kupil. Imam pa nestandardno dimenzijo 195/55/R15, ki je tudi dražja od ostalih.

Testi pa se delajo z novimi gumami, ne pa z več let starimi. Ja, naj bi menjal na 4 leta… Pa ja, zakaj že, če z avtom čutim, da delajo v redu.

Vzemi GOODYEAR 4 season. So zakon (prej vector 5) imajo oznako M+S in se lahko voziš celo leto. Za ljubljano in mestne predele, avtoceste nimaš boljših.

Ker na netu dobiš Goodyear UG7+ za nekaj več kot 57 €. Mi jih pri našem trgovcu dobimo še za kakšen € manj po komadu. Kupujemo jih že od kar so na tržišče prišle UG7, kasneje UG7+, zato točno vem, kaj govorim.[/quote]

Primerjaj moj dimenzijo 195/50 R16, pa ti bo jasno. Razlika je (odvisno od trgovine) tudi do 50 EUR po komadu. Nimamo vsi dimenzije, če ti ni kaj jasno.[/quote]

Mogoče oz. zelo verjetno avtor-ica posta sprašuje za čisto standardno dimenzijo. V nasprotnem primeru bi to tudi poudaril-a, se ti ne zdi? Še kaj ni jasno?

Škrtice naj se ne oglašajo…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

gume CONTINENTAL so zakon in to tako letne kot zimske. Uporabljam jih že najmanj 15 let
in nimam nobenih problemov. So vredne vsakega evra, ki ga dam zanje!! Definitivno.

New Report

Close