Hallux valgus
Pri katerih letih se vam je to pojavljati? Meni se pri 30-ih zdi to veliko prehitro in sem čisto nesrečna, mameravam se namreč ukvarjati s športom še naslednjih 40 let!
Vas tudi boli na pritisk? Ste se odločili za operacijo in zakaj ne?
Vem, da je to v veliki meri dedno (imamo v družini), vendar me vseeno skrbi, če imam slučajno revmatoidno različico, hallux rigidus, v čem je razlika in kako veš, če imaš drugo? H zdravniku še nisem šla, najraje bi to sama nekako popravila, za začetek z ortopedskimi čevlji, copati, vložki…
Tudi meni okrog 30. Na srečo mi ne raste zelo hitro. Vseeno se malce bojim, kaj se bo še razvilo. Seveda je živa groza dobiti ustrezne čevlje. Hodim pa vseeno, tudi tekla sem kdaj pa kdaj, pa v hribe tudi gre. Šele zdaj, ko si dala to temo tu gor, sem videla, da obstajajo ortopedski pripomočki, pa da se fizioterapija priporoča… Morda vsaj ustavi, če že ne popravi.
In zakaj bi se sploh moralo to pojaviti? Ti namreč sprašuješ tako, kot da je to nekaj, kar je običajno – kot mena, npr.))).
No, meni se še ni, pa jih imam že malo več kot 30.[/quote]
pri enih je to dedna deformacija, ki se jim pojavi tekom življenja, enim prej, drugim dosti bolj pozno, je pa bolj pogosta v starejših letih
sošolka je imela zadevo že pred 30 letom, šla na operacijo, rekla, da je trpela poleg ko kristus na križu, potem pa se ji je čez par let vse skupaj ponovilo.
joj, tudi jaz sumim, da se mi je to začelo. 2 tedna me boli kost palca v podplatu, z vrha pa ne, niti na dotik. Je pri vas enako, so bili taki pravi znaki? Najbolj me boli pri hoji v čevljih s peto, že par centimetrsko. Kost je le malenkost povečana. Ima pa to deformacijo mami. Aja stara sem skoraj 40.
Star sem 47 let in že več kot 15 let imam težave z deformacijo palcev na obeh stopalih. Oba palca sta rahlo ukrivljena navznoter, kar mi je do nedavnega povzročalo vedno večje in vedno bolj pogoste bolečine pri hoji, tudi z dovolj širokimi in udobnimi čevlji.
Po petnajstih letih opazovanja in preizkušanja različnih metod sem ugotovil, da je deformacija stopal posledica kopičenja napetosti v stopalih. Stopala so namreč tisti del telesa, kjer se pogosto nabirajo psiho-fizične napetosti kot posledica našega vse bolj stresnega življenja. Posledično nam sprostilna masaža tako zelo prija in nam pomaga do sprostitve celotnega telesa.
Zato sem po nasvetu bioenergetika pričel z naslednjo terapijo:
– uporaba glinenih oblog: pri lončarju sem kupil glino in si vsak večer tri tedne zapored na stopala okoli prostov nadel glineno oblogo, vse skupaj povil v bombažni povoj in nataknil zoken ter pustil do jutra. Zjutraj sem glino odstranil in jo odvrgel v smeti. Že po dveh tednih se mi je stanje bistveno izboljšalo;
– kopel s soljo in sodo bikarbono: po koncu terapije z glino sem pričel terapijo s kopeljo. Vsak večer sem si v lavorju pripravil kopel, tako da sem v toplo vodo primešal tri velike žlice grobe morske soli in tri velike žlice sode bikarbone. Stopala sem v kopeli namakal 20 minut, nato pa sem jih samo pobrisal, spral pa šele zjutraj, ko sem se zbudil. To sem počel dva tedna;
– sproščanje stopal; aktivno sproščanje napetosti v stopalih sem vključil v svoje vsakodnevne tehnike sproščanja celotnega telesa, tako da vsaj nekaj minut dnevno posvetim pozornost stopalom in sproščanju napetosti v njih.
Vse te tehnike so mi zelo pomagala, sedaj lahko povsem normalno hodim tudi s čevlji s katerimi sem prej imel veliko težav. Še zmeraj občasno izvedem sproščujočo kopel in vsak dan aktivno sproščam stopala. Terapiji z glino in s kopeljo sta me stali manj kot 20 eur. Priporočam vsem, ki imate podobne težave.
Lep pozdrav.