HAMAX Sleepy
Kupujemo kolesarski stolček za otroka. Zanima me koliko je smiselen nakup stolčka, kjer otrok lahko malo zadremucka. Zdaj smo imeli sedež na krmilu, pa je bilo nerodno ko nam je triletna punčka med vožnjo zaspala.
Katerega naj kupimo navadnega ali sleepy varianto, ker ko kolesarimo si vzamemo celo dopoldne ali popoldne?
Lp.
mi imamo hamax sleepy – sicer se mu lahko spreminja naklon, ampak, da bi otrok spal notri pa ni, ker mu pri spanju glavica visi naprej. stol ima visok naslon in ko ima otrok gor čelado se nanj ne more dobro naslonit.
no, saj pre naj to s spanjem (daljšim) ni delovalo.
svetujem vam, da predno kupite, poskusite namestiti sedež na kolo, noter pa otroka s čelado.
lp, kata.
Tale tema okoli Hamax sleepy je bila že nekajkrat v “obdelavi” pa vendar…..s svojo izkušnjo se javljam prvič.
Jaz ga toplo priporočam!
Zakaj?
Predvsem zato, ker prakticiram, da je sedež skoz v ležečem položaju. Kadarkoli kolesarimo imamo s seboj vedno tudi nahrbtnik, poln raznoraznih rekvizitov za mojega 20m in tega ni malo. Ko smo preizkušali sedeže direkt na kolesih smo prišli do spoznanja, da je pri klasičnih sedežih razdalja med normalno nabasanim nahrbtikom in otrokovo čelado natanko 3cm. Ko pa smo poizkusili še Sleepy v ležečem položaju pa vidiš kaj je to udobje za otroka…..vidi okoli sebe, ni “napopan” na hrbet….Definitivno tistih nekaj tisočakov več, ne pomeni prav nič – vsaj meni ne.
Naslon se lahko malenkostno spusti in je v kvazi spalnem položaju. Dejstvo je, da ne moremo pričakovati, da se bo nagnil nevemkako nazaj, pa vendar je bolje tako, kot pa če je popolnoma v navpičnem položaju. (Tudi pri avtosedežih je večina malo presenečena, ko vidijo koliko se dejansko avtosedež nagne v ležeč položaj). Seveda, če otroka ne zategneš pravilno z varnostnim pasom, bo bingljal levo in desno. Bistveno je tudi, da je stol pravilno montiran in da ga ne naslanjate dodatno na prtljažnik.
Ker nimam srca, da bi otroka spečega vozila okoli, prakticiram tako, da ko zaspi, se na prvem primernem mestu ustavim in kolo naslonim na primerno mesto ter počakam, da eno odremucka. Ta čas z možem izkoristiva za klepet v miru – v naravi :)))
Poznam pa nekaj staršev, ki otrokovo čelado zalepi na stolček s širokim selotejpom, ko le-ta zaspi in se lahko mirno vozijo naprej….sliši se smešno in tudi videti je tako, ampak praktično pa je……ko te lovi dež, ne moreš čakati v nedogled….otroku pa je čisto OK.