Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hammamet – Tunizija

Hammamet – Tunizija

S kolegicami gremo na počitnice v Tunizijo (Hammamet) v hotel El Mouradi Beach? Zanima me, če je hotel ok, kaj se splača v Tuniziji pogledati, na kaj moramo paziti…itd. Hvala.

http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g297943-d1893474-Reviews-El_Mouradi_Beach-Hammamet_Nabeul_Governorate.html

Tukaj si lahko prebereš komentarje glede hotela.

Če imaš občutljiv želodec, ti bodo pač vsi priporočili standard-pazi, da ne piješ vode iz pipe, odpovej se ledu v pijaču, sadje si dodatno umij z ustekleničeno vodo itd. Poleg tega pa ne pretiravaj s hrano. Za moje pojme je to eden izmed glavnih razlogov, zakaj turisti v Tuniziji dobijo želočne težave-miselnost, če je All Inclusive bomo pa že izkoristili in pretiravajo s količino in mešanjem različne hrane, ki jo je res v obilju na razpolago.

Glede tega, kaj si ogledati pa takole: če si avanturist, ti priporočam, da se na oglede podaš sama (mislim, da je zadosti varno)-s taksijem ali pa z javnim transportom. Drugače pa pojdi z lokalnimi agencijami (bodo te že poiskali :P)
Kaj točno pa boš obiskala, se boš pa tako sama odločila. Take stran ti bo zelo pomagala:
http://www.tripadvisor.co.uk/Attractions-g293753-Activities-Tunisia.html

Lepe počitnice ti želim!

Popolnoma se strinjam z vsem, kar je napisla lunca….Opozorila bi te edino še na to, da si tudi zobe umivaj z ustekleničeno vodo, večina si namreč umiva kar s tisto iz pipe, s katero pa lahko dobiš bakterijo, ki je naše telo ne mara in boš zaradi nje ostala na stranišču.

Sredi poletja ni šans da grem v tja.

Ker?

Aha..pa še nekaj. Veliko turistov pride iz Tunizije s slabimi občutki, čes, da je zunaj hotelov zelo umazano, ljudje (beri trgovci) pa strašno vsiljivi.

Imej to v mislih, vzemi v zakup in take stvari pričakuj, konec koncev greš v Afriko in tam je takšno življenje. Vzemi to kot del dopusta, spoznavanje nove kulture in kot neko novo izkušnjo in ne pusti, da bi te to spravilo iz tira in bi se zasekirala vsakič, ko bo trgovec stopil do tebe in te začel prepričevati v nakup 🙂 Vzemi to kot eno zanimivost, mogoče še malo barantaj, ne boš ne prva in ne zadnja, ki boš enostavno odkorakala stran, če bo postal preveč vsiljiv.

Pač ne bodi preveč občutljiva, če se te bo kdo dotaknil ali pa ti poklonil kompliment, ali pa ponudil 1000 kamel za tvojo roko hehe. 🙂 Vzemi to kot del kulture in ne obnašaj se kot razvajena Evropejka, ki je prišla v Tunizijo in pričakovala Hrvaško 🙂

Hvala za nasvete! No fajn, sej ravno zato sm se odločila za Tunizijo, ker zelo rada spoznavam različne kulture. Vodo iz pipe se bom pa izogibala…je pa tudi res, da so sedaj sm imela skoraj vedno probleme z zaprtostjo, nikoli obratno, samo je vseeno treba bit pazljiv….:)

Ja včasih se telo tako odzove na spremembe. Tudi jaz imam težave z zaprtostjo na potovanjih, pa nič čudnega ne jem. Sem imela težava tudi v Španiji in na Malti, pa to niso glih države tretjega sveta 🙂

Če boš imela probleme, jaz ne bi glih krivila Tunizije in njihove “nečistoče”. Nekateri ljudje (tudi jaz) se pač drugače odzovemo na take hitre spremembe okolja in režima prehrane.

Vzami zraven kaj za zaprtost, pa bo. 🙂

Ja včasih se telo tako odzove na spremembe. Tudi jaz imam težave z zaprtostjo na potovanjih, pa nič čudnega ne jem. Sem imela težava tudi v Španiji in na Malti, pa to niso glih države tretjega sveta 🙂

Če boš imela probleme, jaz ne bi glih krivila Tunizije in njihove “nečistoče”. Nekateri ljudje (tudi jaz) se pač drugače odzovemo na take hitre spremembe okolja in režima prehrane.

Vzami zraven kaj za zaprtost, pa bo. :)[/quote]

Seveda bom vzela:)

Še to me zanima…kako je z napitninami (v hotelu, lokalih)?

Vzami zraven kaj za zaprtost, pa bo. :)[/quote]

Seveda bom vzela:)

Še to me zanima…kako je z napitninami (v hotelu, lokalih)?[/quote]

Napitnine niso nujne, so pa priporočljive, če hoče imeti ful urejeno sobo in hitro postrežbo. Torej napitnine za natakarje in čistilke. So pa ful veseli vsake napitnine valda 🙂

Če boš imela prebavne motnje pojdi v njihovo lekarno in kupi zdravila. Naša namreč ne delujejo na njihove bakterije. Priporočljivo je, da vzameš kak šnopček – jaz sem tega tam veliko popila pa sicer nikoli nič ne pijem. To je sigurno najboljše razkužilo. Vzemi s seboj še oglje, če bodo že težave. Imajo pač svoje začimbe in te naredijo tudi svoje. Ne kupuj zlata, ker boš ugotovila, da je ponarejeno! Imajo lepo keramiko, vendar se najprej prepričaj o cenah, saj jih navijejo tudi do 20x!

En teden nazaj smo se vrnili iz Djerbe. Smo bili tudi v El Mouradiju.
Jaz sem šla tam cela panična kako bomo “obležali” z drisko itd. Ok, zobe sem si res umivala z ustekleničeno. Moj z navadno. Sadja sva pojedla ogromno brez dodatnega pranja, zelenjave tudi. Leda res nisva “uporabljala”, ker je itak vse iz hladilnika in je dovolj mrzlo.
Jaz sem jedla tudi njihove specialitete, tiste oranžne, ki vsebujejo tisto začimbo, ki baje rada povzroča prebavne motnje, pa mi tudi ni bilo nič. Po vsem prebranem si verjetno predstavljaš, da ima cel hotel drisko itd, kot sem si jaz..daleč od tega.
Zdravil si tudi ne nosi s sabo, ker bo to, po vsej verjetnosti, vržen stran denar. V primeru, da bi res do česa prišlo pa imajo oni tam zdravila.

Napitnine..pri kosilu in večerji pustite dinar. Nas je čakala miza vedno že pripravljena. Pijača natočena in liter vode zraven za sabo.
Dinar pustite tudi sobarici zjutraj na nočni omarici in se bo bolj potrudila. V barih tudi pustite dinar natakarju, mi ga nismo vsakič. Pa, če daste tistemu, ki pripravlja ležalnike na plaži, 5 dinarjev, boste imele cel teden rezerviran prostor, baje. Tako so nam povedali kolegi, ki so bili lani tam. Na Djerbi je malo drugače s plažo in tem..

Aja pa kupovanje…ne kupovat na tržnici!! So trgovine, zgoraj piše Fixed price in tam kupujte. Mi smo gledali nek spominek tam kjer se baranta. Cena 65 dinarjev. Spustil nam je do 20, komaj komaj, ker nisva popustila..ma na koncu nisva vzela. Sva prišla v trgovin s fiksnimi cenami, cena istega izdelka 12 dinarjev!!! Mož si je kupil torbico, hotel je 50 evrov, na koncu smo prišli do dvajset dinarjev, več mu ni dal, ker nisva imela s sabo..sva imela v hotelu. Dvajset dinarjev je deset evrov. V fiksnih cenah je taka podobna torbica prišla 15 dinarjev. Ok, to je dobro zbarantal 🙂
Tako, da res…na tržnico pojdite ampak lih toliko, da si ogledate kako zgleda…kupujte res v fiksnih cenah. Pa vsiljivi bodo ful. Jaz sem jih samo grdo pogledala, rekla ne in šli smo dalje. Ma niti si nisem upala, ker smo imeli dojenčico s sabo( 11 mesecev) in folk zna prestrašit.
Mi smo smo imeli super in naslednje leto gremo na celino 🙂

Uživajte…

New Report

Close