Hanif Kureishi
Film pravzaprav ni bil narejen po tej knjigi, ampak po neki kratki zgodbi, katere naslov sem žal pozabila. Če si gledala film, boš opazila, da je roman pravzaprav njegova predzgodba (v filmu je npr. že ločen, njegovo življenje gre naprej).
Sama Intimnost se mi je zdela dokaj … hm, hm, kateri izraz naj tukaj uporabim… okej, impotentna. Čisto nekaj drugega kot Buda iz predmestja, ki s svojo energijo in iskrenostjo zadene v vse akupunkturne točke. Hudo priporočam!
“… in vsekakor jim jo je bilo težko brati. …”
(Hanif Kureishi o sprejemu Intimnosti pri bralcih)
/ Avtor: ojaoja ()
Datum: 12-06-02 10:29
… Čisto nekaj drugega kot Buda iz predmestja, ki s svojo energijo in iskrenostjo zadene v vse akupunkturne točke. … /
Budo iz predmestja je Kureishi napisal pri šestintridesetih. Intimnost pa pri štirinštiridesetih, o katerih je moj stric Janez nekoč dejal: “Štirideseta so najbolj kritična… Če ta preživiš, … pol s pa star!
Meni se zdi Intimnost ravno tako iskrena kot Buda iz predmestja, če ne še bolj. Leta verjetno… ;o)
Hvala, sem šla pogledat in prebrat 🙂
Aja, knjigo prebrala. In sem kasneje videla, da film res ni čisto po njej narejen, mi je pa še vedno oboje všeč. kar se pa vsebine same tiče, v taka razmišljanja, kot ste se vi, se sama nisem podala, mi je bila pa knjiga vseeno všeč, ker sem našla v njej nekaj zanimivih razmišljaj. Žalostna zgodba sicer, samo se mi vseeno zdi, kot bi napisal nek slavospev ljubezni, čeprav je to daleč od tega.