Happy Spring 
matias, 25.04.2022 ob 21:49
Tega pa že dolgo nisem slišala, hvala …
Zartrose izven profila, 25.04.2022 ob 20:30
Anonimnež, 25.04.2022 ob 20:24
Zartrose izven profila, 25.04.2022 ob 19:56
jaz naravo opazujem ves čas, ker naravo enostavno obožujem, ne glede na to ali je vse v zelenju in rožicah, ali je v barvah, ali v čarobni megli ali v snegu.. lepi so mi pa vsi letni časi.. vsak dan si vzamem čas za druženje z naravo ;).. ma kake volitve, temne sile, žaljenja, pesimizen.. čeprav pometanje pod preprogo le teh pač tudi ni taprav pozitivizem.
Ja narava je lepa v vseh letnih časih, meni je lepa posebej spomladi, ljudje pa žleht včasih nas rešuje pred napetostjo in problemi. Ko bi drevesa lahko govorila …
drevesa govorijo z vetrom v krošnjah.. čudovit zvok..
Veš kaj mene pomiri, borovci, ko mi morski veter zapiha skozi njih … Res lep zvok …
Šnelca_783, 25.04.2022 ob 20:32
Grenivcek…pravis ce bi drevesa govorila. Potem bi ne samo kaj rekla, ampak tiho bam telebnila na kakega zleht. Dobro osebo pa z vejami objela.
Ej narava nam daje veliko energijo, sploh sonce, potem pa pridem nazaj med ljudmi, pa spet vse isto, norenje …
Ajdova kaša
Po zimi pridejo na vrsto spomladanske diete in priprave za poletne dni. Od živil je za diete primerna ajdova kaša. Ajda ne vsebuje glutena in ima več koristnih mineralov in vitaminov kot pšenica. Prvi zapisi o ajdovi kaši na slovenskih tleh segajo v leto 1426, ko je prvič omenjena v gornjegrajskem urbarju pod imenom poganka. O poljščini, iz katere lahko pripravimo dve značilni slovenski jedi – kruh in kašo –, je pisal tudi Janez Vajkard Valvasor v Slavi vojvodine Krajnske. Ajdova kaša je avtohtona slovenska jed, nekoč hrana revežev pa je danes hrana tistih, ki želijo jesti zdravo. Ajdova kaša vsebuje vse esencialne aminokisline, med minerali pa prevladujejo fosfor, magnezij, cink, železo ter vitamini B-skupine.