Najdi forum

Lep pozdrav!

Imam procesor celeron 633 in grafično kartico geforce 2 mx. Imam toliko prihrankov, da bi si eno komponento zamenjal, pa ne vem katero. Svetujte mi prosim kaj bolj vpliva na hitrost iger ali računalnika nasploh. Naj si kupim geforce 4 ali pa kakšen celeron 1.3 GHz (to mi plošča podpira). Rama imam dovolj.

cao!

Hm, dons ti bo nova grafična kartica veliko bolj nucala, kot pa nov procesor, vendar vedi, da bo nova kartica v vsej svoji veličini zaživela šele z novim procesorjem. No kakor koli, če kupuješ Geforca 4, kupi TI, ne MX, če pa so Geforca 4 ne moreš privoščiti, potem kupi 3 ti200 ali ti500, ker so še vedno zelo dobre, cena pa jim je padla na okoli 25 tisočakov. Vsekakor pa si oglej tudi ATI radeone (8500LE, ali 9000pro).
Naj povem, da imam sam Geforce 4TI4400 in sem z njo prezadovoljen, tebi pa priporočam TI4200, ker ima samo malo počasnejši procesor, ki pa ga itak lahko naviješ.

L.p.

Morda kdo ve…
Imam torej 633 celeron, geforce 2 mx, čez 400 sdrama, spodoben cdrom in disk…zakaj mi “iron storm” igra ne dela!!! V readme.txt piše kot minimum P III 600. Tale moj celeron je navit na 790. Je vseeno preslab?! Sploh mi noče v igro. Pri frendu (geforce 4 mx, amd xp 1700, 384 rama) pa dela ok – iste cdje sem še nesel k njemu za instalacijo.
———————————————————————————————————————
Kaj menite…kaj je pri meni narobe?!

Bo že kakšna napaka v registru.
Predvidevam da imaš še SDR RAM, pa še celo Celerona imaš, tako da katerokoli komponento kupiš novo, bo brezveze, ker je druge ne bodo “dohitevale” in bo izkoristek zelo majhen. Drugače pa je P3 600 hitrejši kot Celeron 700.

Katera grafična pa je boljša:
ATI RADEON 9000Pro 128MB DDR analog+DVI TV-out
GeForce4 MX440 128 MB DDR AGP, TV-out
GeForce4 TI4200 64 MB DDR AGP, TV-out

(Prva in zadnja imata bribližno podobne cene)

cau

Ali pa mogoče veste kakšen url, na kateri strani so grafi zmogljivosti kartic ali procesorjev. Zanima me predvsem kateri se boljše kosa v igrah: P III 1.2 Gb ali Celeron 1,4 GB – če je tale celeron ultra dovolj za špica nove igre) Seveda s kakšno no grafično kartico…

no = novo

pardon

Lej, reku sem ti, da nikakor ne kupuj GF4MX, ker te bojo po domač povedan ”nategnl”. Drgač pa je med Radeonom in Geforcom, ki ju navajaš zelo majhna razlika. Ponavadi se tedaj kupci odločamo predvsem po tem, pri keterem ”taboru” vztrajamo (NV ali ATI). Sam imam Geforca. Drugače pa tudi vsi grafi kažejo, da imata Ati in NV precej izenačene zmogljivosti.
Ne vem, odoločitev je tvoja, samo nikakor mi ne kupuj MX-ke, ker greš tako iz dežja pod kap.

Aja pa še neki. Oglej si vse žive in mrtve grafe na http://www.slo-tech.com

Pentium III 1.2 gb je prav gotovo hitrejši od Celerona 1.4, saj ima več predpomnilnika in pa večji fsb. Drugače pa izbiraj med:
ATI Radeon 8500LE (cena ista kot R9000Pro, vendar malo hitrejši -> Naj te višja števlika ne zavede :))
GF4 TI4200.
Kje si pa prebral da je cena pribljično enaka? V Mlacomu je R8500LE 32K (prav tako R9000Pro), GF4 TI4200 (nikakor ne kupuj firme INNO) pa je 10K dražji. Glede na ceno sta obe izenačeni, GF je malo boljši, je pa tako 10K dražji. Torej pri GF se izogibaj INNO in pa seveda MX, pri Radeonu pa kupi direkt od ATI kartico ali pa Sapphire (pač so boljši rami), R8500LE od Herculesa pa ne kupit.
………………………………………………………………………………………………………..
Huh! Lahko pa tudi malo počakaš na R9500 in R9500Pro ter pa na R9100, za katerega še ne vemo specifikacij :)))

Hvala vsem za odgovore.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close