Najdi forum

Harmony program

Zanimajo me vaše izkušnje s preživljanjem dopusta na drugačen način – morda tako, kot ponuja program Harmony.

Ali je kdo že bil udeleženec tega programa? Kako je bilo? Je zanimivo, primerno tudi za otroke, dobro organizirano? Kako je s hrano, aktivnostmi za otroke, prisotnostjo drugih turistov? Kakšna je plaža, kakšno vzdušje?….

Skratka zanimajo me vaše izkušnje – dobre in slabe – s tem programom.

Hvala in lep pozdrav vsem,

Mijica

A to si že prebrala??

Sicer nimam pojma o tem programu, sem pa na tem linku prebrala, da se dopoldne odvijajo neki seminarji. Tako si pa jaz počitnic ne predstavljam. Sploh ne z otroki.

LP

Moj mož gre vsako leto, zdaj že ene 4x. Ni najbolj za otroke, jedilniki so vegetarijanski, spiš v šotoru. Program izberi tistega, ki ti najbolj odgovarja, meni pač ni do meditacije, vstajanja ob šestih zjuraj zaradi sončnega vzhoda, ležanja na žebličkih, gongov, barv ipd. Naša ta druga je sploh na meso, zato tak dopust ni najbolj primeren za njo, konec koncev pa tudi meni ne odgovarja neko filozofiranje, zato sva se pač zmenila, da hodi sam, dokler mu bo do tega.

Moja kolegica hodi,ampak nima otrok. Za otroke ni. Dopoldne in mislim da nekaj tudi pop. so neki seminarji,meditacije ipd.,spiš v šotoru (ko je bilo še na otoku Iž tudi v hotelu), v glavnem je za odrasle ljudi,ki jih tovrstne stvri zanimajo. Zame to ne bi bil dopust in jaz se takih počitnic ne bi udležila. Sploh pa ni za majhne otroke.

Sama sem kar nekajkrat šla na Harmony program in imam dobre izkušnje. Takrat so bili tabori še na Ižu, zdaj so menda na Pašmanu, če se ne motim. Poteka vrsta seminarjev, večinoma dopoldne, so pa tudi “intenzivci”, ki trajajo dopoldne, potem je čas za kosila, nato še popoldne par uric.
Izbira seminarjev je ponavadi zelo pestra, sočasno s seminarji oz. delavnicami potekajo tudi npr. jutranja telovadba, tibetanske in drugačne vaje, joga, možnost imaš, da si za majhen denar privoščiš razne masaže, “pregled” pri bioenergetiku, kiropratktiku oz. drugih strokovnjakih…odvisno od tega kaj nudi program.

Spiš lahko v hotelu ali v šotoru, po želji lahko imaš 3 obroke na dan…lahko več/manj ali nič, hrana je vegetarjanska in ODLIČNA, porcije so ogromne, vedno poskrbijo za predjed, glavno jed in sladico, včasih so tudi kuharski tečaji, nabiranje zelišč s poznavalcem ipd.

Organizirano je varstvo za otroke, medtem ko so starši na seminarjih, ki ponavadi poteka v obliki kreativnga preživljanja časa…otroke pazijo vzgojiteljice, potem imajo pa razne aktivnosti, od risanja, nabiranja kamnov, kristalov, storžev, razne igre…skratka odvisno od njihove starosti…sem videla, da so bili v varstvu tako 2,3 letniki kot tudi 12,13 itd.

Popoldne je ponavadi prosto za kopanje, sprehode itd., zvečer so ponavadi plesi v krogu, včasih zakurijo ogenj in kdo igra kakšen instrument, potekajo tudi igre kot npr. odbojka itd. oz. kar si pač udeleženci organizirajo.

Po mojem mnenju je take vrste dopust način kako umirjeno preživeti kak teden ali dva, se posvetiti sebi, narediti kaj na duhovni rasti, zdravo jesti, predvsem pa gre poudariti, da je res umirjeno, tako da najbrž tistim, ki jih veseli bolj “živahno” preživljanje dopusta tovrsten način ni najbolj pisan na kožo. Skratka, vsakemu svoje.

Upam, da bo tale kratek vtis v pomoč pri odločitvi.

LP,
Tina

Ko sem iskal apartma, sem najdel ta harmony program, ki ga verjetno iščeš.

Zdravo
Jaz sem bila lansko leto na Pasmanu, na Harmony programu. Bilo je super, en teden je minil prehitro. Lahko si v sotorih ali v apartmajih, ki pa so v mestu (nekaj minut hoje od centra dogajanja). Hrana veganska in zelo okusna.Cez dan so delavnice,predavanja, meditacija… zvecer plesi v krogu (odvisno od termina, ki si ga izberes). Lahko pa tudi cel dan prelezis pod oljkami:) Glede varstva otrok ne vem, ampak mislim, da imajo poskrbljeno tudi za otroke. Drugace pa se za natancnejse informacije pozanimaj na njihovi strani http://www.harmony.hr ali pa na http://www.vitacenter.si, preko katerih se lahko na program tudi prijavis in organizirajo tudi prevoz.
Plaza je super (mivka),morje prav tako:)
Jaz bom zagotovo se sla
lp:)

New Report

Close