Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Harry Potter 5: Feniksov red

Harry Potter 5: Feniksov red

Ah ja… Počutim se kot otrok. Ravnokar sem ga prebrala, pa se mi Harry kar smili, ker mora med počitnicami spet k tistim bunkeljnom. 🙂 Priporočam.

Že prebrala, pred novim letom. Fantastična! Komaj čakam 6. knjigo. Zadnjih 100 strani sem skoraj požrla, tako sem hitela brati. Tudi jaz ZELOO priporočam!

Imam še 100 strani… kar ne morem jih prebrati, ker potem bo konec!

Se strinjam. Sem jo prebrala v angleščini, ker nisem zdržala še pol leta, da bi knjigo prevedli v slovenščino 😉

Hej Janja,če si knigo prebrala (jaz sem jo lih 25.12:)) pol veš ,da se una prerokba al kaj obnovi ko pride na Rožmarinovo in tak dalje…Sej ne rečem da je bogi ,ampak,lahko bi se mu drugače kaj bol hudega zgodl

Obnovi se “zaščita”. Žal ne razumem logike, po kateri slabe družine ne smeš zavreči, ker so “vendarle tvoja kri”. Je pa res, da ta logika mora veljati za otroke, ker nas je v otroštvu verjetno vse vsaj enkrat popadlo (v čisto normalnih družinah), da bi pobegnili… on pa vztraja v tako težkih razmerah.

Irena, pa si le dala tistih zadnjih sto strani od sebe. Saj je res bolj slaba logika, ampak v čarovniškem svetu je bolj malo logičnega, se mi zdi (približno tako kot v realnem). Ma saj vem, da se obnovi, ampak če ne bi bilo te prerokbe, mu pa ne bi bilo treba tja. Ja ja, potem pa ne bi bil verjetno več živ. Ma vse to mora biti, da nas potegne, da se vživimo. Ker se, aneneda?

No, to mora biti predvsem zato, da ima Harry težave in da pride sploh do zapleta. In še najbolje je, da ima poleg čarovniških težav tudi težave z zoprnim stricem in teto, ne? V take težave se prav lahko vživi vsak otrok, ki nima ravno čudaško medeno prijaznih staršev… pa si misli – Harryju je pa še huje kot meni!

Mene je pa ta del Harrya malce razočaral: preveč sitni so se mi zdeli vsi po vrsti. Saj vem, da odraščajo, ampak… ne vem, zdaj HP ni več moje najljubše delo, čeprav še vedno pričakujem naslednjega 🙂 upam, da bo manj temačen.
Vam je všeč Severni sij? KOMAJ čakam na tretji del.

Tudi meni so se vsi po vrsti zdeli NENAVADNO sitni! Prav pretirano, res. Za vsako malenkost so planili, v besu in jezi. Potem pa ni bilo nekega poudarka na tem, da se je prijateljstvo okrepilo ali da so postali popustljivejši (samo izpiti so jih zaposlili).

meni se je pa vmes neznanskooo vlekel, vmes sem zelo težko brala, ker mi gre tisti dreco in njegov oče zeloooo na živce;) ampak zadnjih sto strani…malo mi je žal, da sem pred branjem vedela kdo umre, ker bi mi bilo malo lažje brat, ker bi mislila, ah, saj bo še vse vredu;););)

New Report

Close