Harvey Weinstein dobil 23 let zapora, odlično!
Tole je zavajjajoče. Zloraba se VEDNO dogaja s pozicije moči. Ne rečem da kdo načrtno ne planira “kavča” na poti do željenega cilja, ljudje so vse sorte, ampak povprečen človek, ki gre na razgovor za službo/napredovanje/vlogo/karkoli PAČ ne računa na to, da bo moral nuditi spolne usluge nekemu sluzavemu neznancu. Ne sprejmem tega, da je to uveljavljena trgovina, nekaj normalnega in sprejemljivega za vse.
In za to gre pri teh procesih. Da se kdaj pa kdaj kdo “na vrhu”, ki misli, da je vsemogočen in ima druge ljudi na razpolago brez posledic zase, kdaj malo ustavi, zamisli.
Da bi pa bilo to trajno, je nemogoče, Si bodo pač izmislili nove načine – gre za MOČ, gre za napihnjeno samovšečno vsemogočnost, ki je končni cilj kopičenja denarja. Da lahko nekoga prisiliš v nekaj, kar mu je odvratno – to je vrhunska moč in to je tisto, v čemer uživajo.
[/quote]
Drži.
Vsak pa se lahko odloča tudi drugače in obide človeka z močjo. To še posebej velja v zahodnih družbah. Folk z močjo namreč to izgubi, če nima ljudi, nad katerimi bi to svojo moč udejanjil.
Tara če se ti da pobrskati za nazaj, je bilo na tem forumu že precej tem o posilstvih, pač vedno, ko je prišlo kaj aktualnega.
VEDNO in dosledno se je branilo posiljevalca in napadalo žrtve. To je družbeni fenomen, ki mene vedno znova šokira. Saj ne samo pri nas, in ne samo zdaj, od nekdaj je povsod tako.
Mislim, da je edini primer, ko se družba obrne proti posiljevalcu takrat, ko jo prej pretepe do smrti, oziroma ženska pri tem umre. Kot da žensko samo smrt lahko “odreši” njene krivde, da je bila posiljena. Srhljivo, ne?
21. stoletje.
[/quote]
Ja, srhljivo. Najbolj srhljivo pa je, ko žrtve najrazličnejših zlorab tulijo v isti rog s storilci.
Ne vem, kolikor sem jaz spremljala proces, so bile te ženske dejansko posiljene, so to dejansko že takrat prijavile, ampak ni nihče nič naredil (podkupnine) .
To, ali so one v končni fazi kaj “imele od tega” posilstva zame ne izniči.
Ti verjetno misliš na celotno Metoo gibanje, ki pa je res šlo preko meje, kot tisto pregovorno kričanje o volku.
[/quote]
Jp, kot sem že napisala, izvzemam dejansko posiltvo.
Ne vem, kolikor sem jaz spremljala proces, so bile te ženske dejansko posiljene, so to dejansko že takrat prijavile, ampak ni nihče nič naredil (podkupnine) .
To, ali so one v končni fazi kaj “imele od tega” posilstva zame ne izniči.
Ti verjetno misliš na celotno Metoo gibanje, ki pa je res šlo preko meje, kot tisto pregovorno kričanje o volku.
[/quote]
…in v največji meri ni šlo za podkupovanje, ampak za veze in poznanstva… predvsem iz korgov demokratske stranke, tako kot v pirimeru Epstein. 😉
Drži.
Vsak pa se lahko odloča tudi drugače in obide človeka z močjo. To še posebej velja v zahodnih družbah. Folk z močjo namreč to izgubi, če nima ljudi, nad katerimi bi to svojo moč udejanjil.
[/quote]
Na žalost na enega človeka z močjo pride par sto tisoč (odvisno od panoge) ljudi, ki so brez moči. N dnu lestvice prideš do delovodje in mame samohranilke, ki si ne more privoščiti, da bi ostala brez službe.
Se nima kaj pritoževati, saj gre za daj-dam, kajne?
Na žalost na enega človeka z močjo pride par sto tisoč (odvisno od panoge) ljudi, ki so brez moči. N dnu lestvice prideš do delovodje in mame samohranilke, ki si ne more privoščiti, da bi ostala brez službe.
[/quote]
To, da ima moč, pomeni tudi, da jo lahko izgubi, kar je v dnaem primeru njegova najboljša slabost in največji strah. Pametna in pogumna ženska to ve.
To, da ima moč, pomeni tudi, da jo lahko izgubi, kar je v dnaem primeru njegova najboljša slabost in največji strah. Pametna in pogumna ženska to ve.
[/quote]
Eh, ja, sem tudi jaz upala/mislila tako.
V reali gre pa za njeno besedo proti njegovi in za njegove prijatelje v upravi, pa pogumno in pametno letiš iz službe 🙁
[/quote]
Res, da jih pride na enega močnega veliko nemočnih, ampak… če se nemočni ne gredo na ponujen način, mora močni spremeniti način, sicer izgubi moč – tako pride do izravnave. Popolnoma isto je pri iskanju katerekoli zaposlitve/dela… V gospodarstvu za izravnavo poskrbijo sindikati, ko ta ni mogoča pa splošen upor oz. revolucija. Skratka odgovornost je na obeh straneh.
Zakaj je Weinstein lahko počel to kar je? Ker je bilo v vrsti za “zlorabo” vedno dovolj wannabe starlet, ki so mu bile za košček slave in denarja pripravljene izpolniti še tako perverzno željo… To, kar je on počel je namreč skrajno perverzno in pokvarjeno, a ga še ne kvalificira kot posiljevalca.
S tem, da bi ti kakšen sorodnik, strejši dobri striček, zagotovo rekel, da si neumna, ker nisi sprejela ponudbe. Ob tem bi te pa še malo po ritki pošlatal.
[/quote]
Jep… toda, če ne sprejmeš ponudbe, ga lahko ob tem njegovem zadnjem dejanju dobro klofneš čez obraz, da se mu bo roka poznala še vsaj par dni.
Če pa ponudbo sprejmeš, potem te ima pa v pesti. Oseba, ki ljubi svobodo, take ponudbe nikoli ne sprejme.
Res, da jih pride na enega močnega veliko nemočnih, ampak… če se nemočni ne gredo na ponujen način, mora močni spremeniti način, sicer izgubi moč – tako pride do izravnave. Popolnoma isto je pri iskanju katerekoli zaposlitve/dela… V gospodarstvu za izravnavo poskrbijo sindikati, ko ta ni mogoča pa splošen upor oz. revolucija. Skratka odgovornost je na obeh straneh.
Zakaj je Weinstein lahko počel to kar je? Ker je bilo v vrsti za “zlorabo” vedno dovolj wannabe starlet, ki so mu bile za košček slave in denarja pripravljene izpolniti še tako perverzno željo… To, kar je on počel je namreč skrajno perverzno in pokvarjeno, a ga še ne kvalificira kot posiljevalca.
[/quote
Ne , za posiljevalca ga kvalificirajo dejanska posilstva.
Zame tudi ni strahu :)) nč bat, jaz nisem ranljiva, jih je pa veliko, ki so.
[/quote]
V resnici je to le privid, ki ti ga omogoča družba in njene vrednote. Če to pade, boš na svojo ranljivost -hočeš-nočeš- morala gledati povsem drugače.
Medčloveški odnosi so za..bana reč, še posebej takrat, ko manjka moralnih vrednot ali pa prisile, ki jih vcepi tistim, ki se na vrednote požvižgajo.
V resnici je to le privid, ki ti ga omogoča družba in njene vrednote. Če to pade, boš na svojo ranljivost -hočeš-nočeš- morala gledati povsem drugače.
Medčloveški odnosi so za..bana reč, še posebej takrat, ko manjka moralnih vrednot ali pa prisile, ki jih vcepi tistim, ki se na vrednote požvižgajo.
[/quote]
Mislim, da me do zdaj dovolj poznaš, da veš, da se ne zanašam na druge, da me bodo branili.
Nisem pisal o tebi konkretno.
Če nimaš 100kg in ne treniraš katere od borilnih veščin vsaj 2x tedensko, se boš morala primeru kakih hujših izrednih razmer zanesti predvsem na druge. 😉
[/quote]
Moj oče je bil pred davnimi leti trener streljaškega kluba. Z zračno puško sem začela streljat pri sedmih, osmih letih, z malokalibrsko pa sredi OŠ.
Moj oče je bil pred davnimi leti trener streljaškega kluba. Z zračno puško sem začela streljat pri sedmih, osmih letih, z malokalibrsko pa sredi OŠ.
[/quote]
Ko ti 100-kilski moški pride na par metrov, ne boš imela časa, da bi vsaj za silo namerila.
…in zdaj si predstavljaj situacijo na vratih ali ko moraš po hodniku okoli vogala. 😉