HarveyNorman ROP pri belem dnevu (kot cigani na tržnici)
Pozdravljeni sotrpini!
Torej prodajalec pohištva Harvey Norman očitno misli, da smo vsi v Sloveniji opice, ki nimamo pojma o vrednosti določenih artiklov;
Ni prvič, da se gredo tako nizkotne igre podcenjevanja svojih kupcev ampak ker pa v tem primeru presegajo mejo dobrega okusa, objavljam primerjavo cen enakega artikla v HN in eno drugo angleško trgovino z pohištvom.
Torej HARVEY prodaja to mizo za 3793€
https://www.harveynorman.si/raztegljiva-jedilna-miza-mont-noir-alf
trgovina z pohištvom v angliji (michaeloconnor) pa prodaja to enako mizo za 1700€
https://www.michaeloconnor.co.uk/alf-mont-noir-dining-table
Naj omenim, da so v obeh primerih to redne cene, več kot očitno pa je, da je banda v Harvey Normanu požrešna in cene mejijo že na oderuške. Kako lahko za enako mizo računaš kar 2100€ več kot nekdo drug? In verjamite, da ta trgovina v angliji še vedno dobro zasluži, saj je nabavna cena te mize okoli 500-700€.
Če bere to kdo iz harvey normana pa apeliram na vodstvo, da začnete spoštovati slovenske kupce, ker bom redno preverjal in primerjal vaše cene z konkurenco in vsako oderuštvo objavljal na forumu.
Jap, grde poslovne prakse imajo. Sem kupila pri njih več izdelkov, naslednji dan zjutraj opazim, da je eden izmed teh znižan za več kot 100 eur. Prosim za dobropis, ker se mi je pri količini stvari, ki sem jih pri njih naročila zdelo malo zaman, da me niso opozorili, da bo naslednji dan znižan. Raje ne povem kako so se obnašali do mene. Kot da bi jim kaj ukradla. Ne stopim nikoli več v HN.
Tako je, ko kupujete pri firmah v lasti (avstralskih) balkancev.
Vsak trgovec postavi svojo prodajno politiko in naivni kupec pač kupi, če mu je všeč.
Jaz pohištva že dolgo ne kupujem po bleščeče opremljenih trgovinah, raje pri proizvajalcu ali pa lokalnem mizarju. Isto velja za konfekcijo. Je pa res, da je treba v to vložit malo več energije.
Neverjetna cena za mizo, ki ni vredna več, kot 1000 eur.
Ko je HN prišel na naš trg, je imel precejšnjo izbiro ‘kolonialnega’ pohištva, cene pa grozljivo visoke.
Očitno so potem nehali s prodajo le tega, prodajati so začeli slabše pohištvo, visoke cene pa so še zvišali.
Da bi dala toliko denarja za mizo, ki mi deluje ceneno ( vrhnja plošča se mi zdi glede na ostalo glomaznost mize daleč pretanka ) – saj za ta denar dobim že skoraj vse pohištvo za jedilnico, z okusom opremljeno, tudi kaj na razprodajah kupljeno.
Po drugi strani bi pa rekla, da je Slovenija očitno dovolj dober trg, da si take cene lahko privoščijo in se obdržijo na trgu.
Mize za Angleže so čisto drugačne, a ne veste tega? So sicer isti model z istim imenom, samo angleške so standardne prilagojene pitju čaja, medtem, ko zahtevno slovensko tržišče potrebuje posebej prilagojene materiale, ki prenesejo pitje kave. Od tu takšna razlika.
Malo k razliki prispeva tudi različen DDV, ki je v UK samo 21 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, pri nas pa kar 22{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Vidiš to razliko?
Ni čudno, da so Britanci pobegnili iz EU. Glejte kako je sedaj pri njih cenejše. Kmalu se bomo z Ryanairom vozili na šoping v Anglijo, namesto z avtobusom na Ponterosso. Potem pa kot v starih dobrih časih skrivali nakupljeno pred cariniki.
Sej tukaj ni HN nobena izjema med drugimi “slovenskimi” trgovinami
poglej kdaj kakšne stole, razne ergoles, ergovision, uvi gear ipd… poglej ceno pri nas in pobrskaj po takšnih sotlih na alibaba, pri nas stol 600, 700eur +, na kitajskem niti 100eur vreden
isto razni penasti jogiji in podobno ki jih proda kak vitapur, pri nas marketirano kot najboljša roba, u bistvu pa cenena roba iz kitajske
Vsak prodajalec lahko za izdelke, ki jih prodaja, postavi ceno, kakršno hoče. In je potem od trga odvisno, če bo zadeva šla skozi ali mu bo obležala v štacuni.
Jaz zdaj že za skoraj vsako zadevo, dražjo od nekaj 10 evrov, malo pobrskam po spletu za cenami. Sploh pa če bi kupovala pohištvo.
Harvey Norman, kolikor kdaj preverjam kakšne cene, nikakor ne spada med ugodnejše štacune, se sploh ne spomnim, če sem tam že kdaj kaj kupila. Kaj vrednejšega zagotovo ne.
Aja, mimogrede: rop je v SSKJ definiran kot “nasilen odvzem materialnih dobrin“, kakorkoli že, mislim, da v Harvey Normanu nihče na silo ne vleče denarja iz žepa.
Slovenski trg je majhen in ti bo taka miza lahko v salonu stala tudi leto dni, na drugi strani so pa plače delavcev (predvsem prispevki) izjemno visoki…. Potem so tu še zelo zahtevni potrošniki, ki uveljavljajo garancije, se pritožujejo inšpekcijam, hočejo izdelek na dom TAKOJ naslednji dan, se pravi ga moraš imet na zalogi, sicer ne kupijo (ja smo razvajeni, pri nas pošta dostavi nasledni dan že po redni ceni, v ZDA se dostavo nasledni dan mastno doplača npr. Z Amazon Prime)…
Da sploh začneš s prodajo v Slo. so 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} marže torej kar nuja…. Problem je potem kasneje, ko firma dovolj zraste, da ne potrebuje več takih marž, ampak zaradi lagodnosti sistemseveda obdržijo…. Seveda lahko naročite vse živo po 3x ceneje iz Kitajske in Nemčije, samo tam pa ni vračila v 14 dneh brez vzroka, ni garancije, ni Slo navodil, ni inšpekcije in ni nobenega za nadirat v Slo. jeziku….
Praktično pri vseh večjih trgovcih s pohištvom se da zlahka dobiti 40-50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta. Enostavno smo narod, ki ljubi popuste in so se trgovci pač temu prilagodili.
Če to vzameš v zakup, so cene povsem primerljive tako z Anglijo kot tudi z Nemčijo.
Lepo se popolnoma strinjam. Jaz pa imam pravico na te cene in take prodajalce opozorit druge kupce in tudi vodstvo podjetja, da je ta politika zgrešena oz. bi lahko rekli, že kar zaljiva do nas, ker nas imajo dobesedno za idiote.
Ne rabis mi citirat kaj je ROP, ce bi znala brat bi videla da piše “rop pri belem dnevu”, pa si še to preberi v sskj kaj pomeni.
Lepo se popolnoma strinjam. Jaz pa imam pravico na te cene in take prodajalce opozorit druge kupce in tudi vodstvo podjetja, da je ta politika zgrešena oz. bi lahko rekli, že kar zaljiva do nas, ker nas imajo dobesedno za idiote.
Ne rabis mi citirat kaj je ROP, ce bi znala brat bi videla da piše “rop pri belem dnevu”, pa si še to preberi v sskj kaj pomeni.
[/quote]
Mislim da je cena žaljiva do kupca. Sploh pa iveral ni masivni les, torej je precenjena. Ali si opazil, da je fotografija identična?
Nehajte kupovat po teh velkih štacunah, treba jih je streznit.
Lesnina, Rutar, Harvey Norman,… od kje mislite, da dobijo denar za vse reklame in take velike trgovske centre na prvovrstnih lokacijah in noter toliko zaposlenih?
Če rabite mizo, omare, stole, karkoli že stopite do kakšnega mizarja v okolici, ki bo zadevo naredil za tretjino cene. S tem boste človeku naredili veselje, da še naprej to počne, pokazali sredinca tem ogromnim verigam in prišparali na denarju.
Prejšnji teden sem bila v HN.
Zanimam se za en izdelek, trgovka rece da mi lahko da 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta, ker je zadnji. Sama recem ok.
Cez pol ure v drugi trgovini isti izdelek toliko kot tam s popustom. Se počutim nategnjena.
Doma odprem škatlo, poškodovan izdelek. Nesem nazaj in rečejo, da se to pri njih ni zgodilo, ker bi me prodajalka opozorila na poškodbo. Sama recem, da ali trdijo da lažem. Recejo, da bodo sli pogledat kamere. Prav, pa glejte. Pride nazaj in reče, da se ne vidi dobro. Torej imajo 3 kamere in nobena ni prav obrnjena na prodajni pult.
Zelo razočarana nad odnosom.
Cist tako…. bdw
A ne preverjate cen se po drugih trgovinah predno kupite.
Ok, sicer priznam da delno je ti mija poklicna deformacija , ker sem tudi v firmi zadolzena za nabavo
Ampak kar se pa opremljanja tice, je pa le dobro malo slike zbrat – zraven cene napisat. Pogledat po spletu. In poiskat se alternativo izdelku ki ti je vsec
Dam cisto en primer brezvezen iz preteklosti. Jedilnica stoli nekaj let nazaj, iskala sem sive oblazinjene stole z visokim naslonom in netki ob vogalih…
Nasla…. v cca treh trgivinah HN itak najdrazji stol okoli 300 eur a jaz jih rabila 12. Ostali trgovci tudi vse okoli 200
Toliko casa sem brskala da sem jih nasla za 70 eur po kom, netke sem pa naknadno naklofala gor….. koncni izdelek unikaten in veliko boljsega izgleda kot prej ( ker so se presiti) .
Tale miza… zgoraj. Tega denarja jaz za tako mizo ne dam.
Pa da se razumemo mi ne manjka, mi ni skoda placat nekaj kar je kvaliteta,
Mi je pa skoda dat za eno stvar za katero ze na oko lahko ocenim da je precenjena.
Tako kot ze povedano zgoraj . Miza ima pretanko zgornjo plosco, po moji iceni ko raztegnes in ko se nekdo upre na koncu( tako starejsi vstajajo od mize) se bo upogibala …. no way
Definitivno bi iskala alternativo. Jedilna miza more bit za moje pojme poleg tega da je lepa se stabilna, in pa prakticna za cistit. Visoki sijaj to ni pa se zdrsa .
Avtor…. niti iz uk ne kupuj tega. Zgolj moj nasvet.
Srfaj , isci, pinterest… itd …isci alternativo.
Še enkrat : povsod (HN, Lesnina, Rutar,…..) dobiš nekje 40-+50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} popusta na pohištvo, enostavno Slovenci imamo radi da nekje dobimo toliko popusta ter so se trgovine prilagodile…če tega v vsem tem času niste pogruntali, niste ravni brihtni….
Ok, kaj pa carina in prevoz iz Engelanda, koliko pa to pride?
[/quote]
Saj izdelek ni iz anglije ampak je iz Italije, izdelovalec pohištva je Alf Italia.
V Angliji (samo za primer sem dal) ga trgovec prodaja za 1700eur;
Pri nas pa Harvey Norman za 3793€
Imaš pa še ogromno drugih trgovcev po svetu ki prodajajo pohištvo podjetja Alf Italia in so cene med njimi dokaj podobne, edini ki tako drastično odstopajo od povprečja so naši balkančki v Harvey Normanu, beli cigani, ki se dobesedno norčujejo iz ljudi.
Tovarna tega pohištva, ki ga prodajajo je v Italiji, podjetje pa je Alf Italia.