Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hčerka ne želi povabiti moje nove žene na maturantski ples

Hčerka ne želi povabiti moje nove žene na maturantski ples

Odgovor na objavo uporabnika
Obupan921, 10.04.2023 ob 18:29

Z njeno mamo sva se ločila 5 let nazaj. Nisem je varal in odločitev je bila skupna. S hčerko imam razmeroma dober odnos, kolikor ga imaš lahko z najstnico. Lani sem se na novo poročil. Hčerka je še ni sprejela. Noče prespati pri meni, srečujeva se zunaj. Na poroko ni želela priti. Zdaj se bliža njen maturantski ples na katerega je povabila svojo mamo, ki je samska, njene starše, mene in moje starše. Moje nove žene ne želi povabiti.
Na eni strani imam užaljeno hčerko, na drugi užaljeno ženo. Želim si biti na hčerkinem maturantskem plesu.
Kaj naj naredim?

kaj pa se ima ta nova silit na maturanca, če ni njena mama.

Si pa res kretren

Ko se bo hči poročila ta nova tud ne sme pridet na poroko?

Poroka538, 10.04.2023 ob 20:57

Ko se bo hči poročila ta nova tud ne sme pridet na poroko?

Hči bo vabila na svojo poroko, njena odločitev in od njenega zaročenca.

Resno??? da sploh sprašuješ kaj naredit….. usakmu butlu jasn…..to je dan tvoje hčere!!!!

Pa da nebo pomote…..sem mami dveh najstnikov ki imata ločene starše. Oba z bivšim partnerjem imava sedaj nove partnerje s katerimi se najina sinova supr razumeta. ampak nobenemu od nas niti na misel ni prišlo da bi bili novi parterji prisotni na valeti od najinih sinov….

sramotno da sploh razmišljaš kdo je tu pomemben 🤢🤮

Ni to biološki otrok od tvoje nove žene – če bi bila tvoja nova žena v glavi moralna in normalna, bi dojela in spoštovala hčerkino željo in odločitev, da če ne želi, da sveti na dogodku in na fotogrfijah zraven, da pač ne sili.

Za hčerih “življenski” dogodek gre. Ne za dogodek tvoje nove žene. Ona nikoli ne bo njena “mama”. Tvoja hči ima mamo, biološko, ki jo ima rada. KOt ima še vedno rada tebe – in bi te imela še bolj, če je ne bi silil in posiljeval na njen maturantski ples s svojo tanovo ženo, za na “fotke”. Ker ona ni njej nič. Je samo tvoja nova žena.  Ker ima  tvoja hči svojo  biološko mamo še živo in če želi, da samo ona pride na ta njen maturitetni življenski dogodek, spoštuj njeno odločitev in željo.

Tvoja nova žena na maturantskem plesu tvoje hčerke nima kaj iskati. Tja sodita oče in mati, sorojenci in morda stari starši.

Se spomnim pred leti na maturantskem plesu od najmlajšega sina. Njegova sošolka je imela s seboj očeta in njegovo novo partnerko, njene mame pa ni bilo! Vsi so se zgražali, ker je oče s seboj pripeljal žensko, ki je bila njegovi hčerki tujka!

Realno, tvoja nova zena nima kaj delat na maturantskem plesu tvojega otroka! Kaj je ona temu otroku? Nic, nula!

Kaj vam je?

Da je ena 18 letnica bolj zrela od enega 50 letnika! Stari, spravi se v red!

Anonimno 4728, 10.04.2023 ob 18:53

Otrok bi moral biti vedno na prvem mestu!

Sprejela jo pa verjetno ne bo nikoli. Sama sem otrok ločenih staršev in ko sem bila najstnica sem bila zelo razočarana,ker sta se oba na novo poročila. Meni je bila dovolj ena mama in eden oče.

katere nore…  je res zaskrbljujoce, da odrasla oseba to napise. Od kje ti ideja, da s poroko starsev ponovno dobis se novo mamo in očeta?

ce hoces bit jezen na cel svet in sejat sovrastvo potem pac zal izgubljas lahko lepe odnose.

otrok ima pravico povaviti kogarkoli zeli, ce ne zeli nje pa ne… ona naj to lepo odraalo sprejme…

samo tak otrok, ki sam seje odklonilnost naj potem ne joka, ce njega ne bo nihce vec prosil ekstra in kam vabil in naj ne joka pol da se razlike delajo… ker teh razlik ne delajo drugi ampak jih tak otrok sam ustvarja s svojo odklonilnostjo.

Če to ni zgodbica, si na stopnji otroka. Kolk maš let? 15? Mislim, unih v glavi.

Povabljen si, pojdi ali ne pojdi. Tvoja nova žena je pa itak psiho, če je zaradi tega užaljena.

atikin, 10.04.2023 ob 22:10

Ni to biološki otrok od tvoje nove žene – če bi bila tvoja nova žena v glavi moralna in normalna, bi dojela in spoštovala hčerkino željo in odločitev, da če ne želi, da sveti na dogodku in na fotogrfijah zraven, da pač ne sili.

Za hčerih “življenski” dogodek gre. Ne za dogodek tvoje nove žene. Ona nikoli ne bo njena “mama”. Tvoja hči ima mamo, biološko, ki jo ima rada. KOt ima še vedno rada tebe – in bi te imela še bolj, če je ne bi silil in posiljeval na njen maturantski ples s svojo tanovo ženo, za na “fotke”. Ker ona ni njej nič. Je samo tvoja nova žena.  Ker ima  tvoja hči svojo  biološko mamo še živo in če želi, da samo ona pride na ta njen maturitetni življenski dogodek, spoštuj njeno odločitev in željo.

zakoji k vsi mislite da se gre za tekmovanje z mamo in da kdi hoce bit od koga mama…

jaz sem mela vse tete na maturantskem, tudi od strica zeno, ki mi ni orava teta in tudi od tete moza, ki mi ni pravi stric… na kraj pameti mi ne pade, da bi komu od njiju rekla, da mi je tujec ker je prizenjen v druzino in ni moj krvni sorodnik…  nasprotno rada ju imam, za vsak rd se spomnim tudi nanju…  moj stric je ze pokojni, bil mi je boter, njegova zena, ceprav mi ni krvna sorodnica, se vedno spomni name, in tudi jaz nanjo… vedno je in mi bo teta zame… ceprav po vase uradno bi mi morala biti tujka, ker nisva v krvnem sorodstvu…

zblojeni ste vsi… se ne cudim da so otroc taksni nespostljivi dan danes, samo sovraštvo, posledica takih starsev, ki jih vzgajate v take idbose nespostljive v stilu: boli te k za unega, saj je nula tujec zate…

od takih odraslih dobimo take generacije egoistov…

naučite se spostovanja socloveka ker je clocek, cetudi vam je tujec  lahko samo v mimohodu na plocniku, ali oa se kaj vec…

a se do prijateljev, uciteljev tudi tako obnasa, saj so ji tujci vsi, niso v krvnem sorodstvu…

ne dela kri odnosov, ljubezen, spostovanje, toplina, prijaznost jih.

pa s tem ne pravim da mora bit nova zena na maturancu, ne, ampak spostovanje v odnosih pa si vsak zasluži.

moj pokojni stric je bil pastorek od moje babice, ko sta bila, se oba ziva, je bil velikokrat pri njej, cetudi  ni bil njen bioloski sin in četudi je bil njegov oce ze pokojni in babica moja vdova.  to je spostljivost ljubezen… lep odnos sta imela.

samo sovrastvo vas je..

se to: meni je vecji problem kot ta maturanc, to da tudi hci ni hotela na poroko njuno

izkazano ji je bilo spostovanje, povabilo, ona pa surlo, egoisticno…  to je bolj dokaz njenega neprimernega odnosa… koga briga tist maturanc, tanova se lahk ma se boljs doma tud… nic ji ne bo hudega

in vsi vi ki to zagovarjate  z nekimi pa saj je ta tujka ali uni tujec

dam primer, da se vprasa to punco: kako se bo ta hci pocutila ce bo pripeljala nekoč svojega partnerja k ocetu, da ga spozna in ji bo ta rekel, pa kaj tega vlačis tukaj v mojo bajto, kdo je on meni, nihce, nima kaj tukaj počet… ti lahko prides, to si hci, on je nula, tujec, nic meni… to je isti od os, kot ga monvke tukaj pisete

a res take odnose furate vi, ker meni taksna nespostljivost ni normalna in da v to vzgajate otroke s takimi razlagami in odnosi je naravnost ogabno… zamislite se nad seboj… pol je jasno od kje taka hci zraste s takim obnasanjem

Anonimno 10166, 11.04.2023 ob 01:26

se to: meni je vecji problem kot ta maturanc, to da tudi hci ni hotela na poroko njuno

izkazano ji je bilo spostovanje, povabilo, ona pa surlo, egoisticno…  to je bolj dokaz njenega neprimernega odnosa… koga briga tist maturanc, tanova se lahk ma se boljs doma tud… nic ji ne bo hudega

in vsi vi ki to zagovarjate  z nekimi pa saj je ta tujka ali uni tujec

dam primer, da se vprasa to punco: kako se bo ta hci pocutila ce bo pripeljala nekoč svojega partnerja k ocetu, da ga spozna in ji bo ta rekel, pa kaj tega vlačis tukaj v mojo bajto, kdo je on meni, nihce, nima kaj tukaj počet… ti lahko prides, to si hci, on je nula, tujec, nic meni… to je isti od os, kot ga monvke tukaj pisete

a res take odnose furate vi, ker meni taksna nespostljivost ni normalna in da v to vzgajate otroke s takimi razlagami in odnosi je naravnost ogabno… zamislite se nad seboj… pol je jasno od kje taka hci zraste s takim obnasanjem

Je s tabo vse v redu? Avtor in njegova bivša sta se odločila, da se ločita. Hčerki sta podrla svet. Potem se je avtor poročil z drugo in hčeri, ki je morda upala, da bosta starša nekoč ponovno skupaj, ponovno podrl svet. In tebi se zdi nespoštljivo, da hči ni prišla na poroko? Vem, ni edina, ki ima ločene starše, še zdaleč ne. A to ne pomeni, da ne trpi. Ni njena dolžnost, da sprejme očetovo novo ženo. Dovolj je stara, da se odloča, kje bo, s kom bo. In koga bo povabila na svoj maturantski ples.

Vsekakor bi bilo neprimerno, da bi nova žena prišla na maturantski ples. Avtor, kako si si to zamislil? Bi nova in bivša sedeli za isto mizo? In vsi bi se pretvarjali, da ste velika, srečna družina?

Tu je vazna hci in nihce drug. Ce si ona ne zeli nekoga zraven, s katerim se ze drugace ne razume, je treba to sprejeti. Ne vem zakaj slaba volja?

Na maturantski ples pojdi sam. Ali te nova preveč stiska, pa se je bojiš?

ko sta moji hčeri imeli maturantski ples sva bila z njunim  očetom narazen že 15+ let. ampak na maturancu to ni imelo nobene veze. moji hčeri sta želeli, dva sva tam samo JAZ in ON, ne pa tudi najina nova partnerja, pa čeprav sta z mojim praktično živeli. in tako je bilo, jaz sem šla sama, njun oče pa ni hotel prit sam. in ga tudi ni bilo.

in zakaj naj bi tvoja žena hodila na njen maturantski ples? kaj je ona tam izgubila?

Na maturanca pridejo ljudje, ki so ji najbližji v življenju in pa tisti, ki so imeli kaj zveze z njenim šolanjem. Tvoja nova žena nima nič s tem in nima kaj iskati na maturancu???? Očitno je ljubosumna, nič kaj inteligentna, pa še v središču pozornosti hoče biti???? Hčerka bolj pametna, kot vidva oba skupaj!

Minus: Očitno nimaš najbolj brihtne žene.

Plus: Zgleda, da je hči razum podedovala po mami in ne po očetu 😉

Edina tu ki se obnaša kot razvajeni otrok je tvoja nova žena. Ti se pa ne obnašaš kot oče. Očitno nista nič naredila ko sta prišla skupaj za to da bi se razumela s tvojo hčerjo, je ni sprejela, ni bila niti na poroki, ni nikoli z njo v istem prostoru, sedaj pa pričakujeta da bosta skupaj šla na njen dogodek? To ste butasti vsi ali samo tako vase zagledani da mislite da se planet okoli vas vrti? Resno, na podlagi česa tvoja žena pričakuje povabilo? In ti? Pričakuješ od hčere da povabi neko neznanko s katero nima nikakršnega odnosa in očitno ni naredila nič za to da bi se razumela z otrokom svojega partnerja? Zakaj nimaš tako visokih pričakovanj čustvene zrelosti do sebe in do svoje nove žene? Sta odrasla. Pa se obnašata kot najstnika. Odrasti in nosi posledice svojih odločitev.

Ločeno počeno, 10.04.2023 ob 19:16

Glej, a je kdo kaj vprašal hči, ko sta se ločevala? Ne, pač dejstvo, midva sva se odločila. Hči je pač morala sprejeti, kakor je vedela in znala. Sedaj si ti na vrsti, da sprejmeš odločitev hčere. Kakor veš in znaš.

amen

Anonimno 3036, 11.04.2023 ob 09:32

amen

Amen

Ah joj, to je hčerkin večer in lahko povabi kogar hoče. Tvoja baba naj se spravi v red in se neha obnašati kot najstnica. Ona nima tam kaj iskati in to bi odrasla ženaka morala razumeti. Poznam cel kup otrok ločenih staršev in vsi so na maturancu imeli starše brez novih “prikolic” zraven. A je tako težko en večer posvetiti hčerki in izklopiti kurca?

Amen.

Kako ste babe glupe in dvolične. Se spomnim v temi o porokah. Kakšno ste zganjale, ker prijateljice niso povabile vaših frocov na poroko. Kao ne boste šle, če ne povabijo cele družine in oh in sploh. A on bi pa moral na nek maturantski ples brez svoje žene (sedaj svoje družine)? In kot je ena zgoraj napisala….froci ločencev so navadni razvajeni egoisti in izsiljevalci, ki mislijo, da bodo vsem diktirali življenje in da se bodo vsi njim prilagajali. Ta smrklja do svojega očeta nima nobenega spoštovanja. Na njegovo poroko ni prišla, ne pride na obisk, njegove žene ne povabi na maturantski ples, a preživnino pa jemlje? Torej ima samo pravice in nobenih obveznosti?

Starš, ki plačuje preživnino ima pravico do stikov in ti froci si nimajo kaj zmišljevati, da stikov pa ne bo. Tako kot imajo oni pravice, jih imajo tudi njihovi starši. Jaz bi takšno hčerko dal na hladno. Še se bo prijokcala po kolenih, ko bo spet kaj rabla.

Mislim na odgovor avtorja Ločeno počeno

New Report

Close