Hčerka ne želi povabiti moje nove žene na maturantski ples
bedno, 11.04.2023 ob 07:29
Anonimno 10166, 11.04.2023 ob 01:26
se to: meni je vecji problem kot ta maturanc, to da tudi hci ni hotela na poroko njuno
izkazano ji je bilo spostovanje, povabilo, ona pa surlo, egoisticno… to je bolj dokaz njenega neprimernega odnosa… koga briga tist maturanc, tanova se lahk ma se boljs doma tud… nic ji ne bo hudega
in vsi vi ki to zagovarjate z nekimi pa saj je ta tujka ali uni tujec
dam primer, da se vprasa to punco: kako se bo ta hci pocutila ce bo pripeljala nekoč svojega partnerja k ocetu, da ga spozna in ji bo ta rekel, pa kaj tega vlačis tukaj v mojo bajto, kdo je on meni, nihce, nima kaj tukaj počet… ti lahko prides, to si hci, on je nula, tujec, nic meni… to je isti od os, kot ga monvke tukaj pisete
a res take odnose furate vi, ker meni taksna nespostljivost ni normalna in da v to vzgajate otroke s takimi razlagami in odnosi je naravnost ogabno… zamislite se nad seboj… pol je jasno od kje taka hci zraste s takim obnasanjem
Je s tabo vse v redu? Avtor in njegova bivša sta se odločila, da se ločita. Hčerki sta podrla svet. Potem se je avtor poročil z drugo in hčeri, ki je morda upala, da bosta starša nekoč ponovno skupaj, ponovno podrl svet. In tebi se zdi nespoštljivo, da hči ni prišla na poroko? Vem, ni edina, ki ima ločene starše, še zdaleč ne. A to ne pomeni, da ne trpi. Ni njena dolžnost, da sprejme očetovo novo ženo. Dovolj je stara, da se odloča, kje bo, s kom bo. In koga bo povabila na svoj maturantski ples.
Vsekakor bi bilo neprimerno, da bi nova žena prišla na maturantski ples. Avtor, kako si si to zamislil? Bi nova in bivša sedeli za isto mizo? In vsi bi se pretvarjali, da ste velika, srečna družina?
pa daj nehaj no – jaz verjamem da je ločitev za otroke šok… sploh za mlajše – starejšim pa se da to lepo razložiti…
razlagaš to tako kot da se starša to odločita, da bosta otroke malo zahebavala,da jim malo podereta svet…
kaj teb ni jasno – očitno s teboj ni vse ok – če se odločita za ločitev stvari v partnerskem odnosu niso rožnate – in tudi otrok v takem domu NIMA SESTAVLJENEGA PRAVLJIČNEGA SVETA, ki se mu podre potem z ločitvijo…
kaj bi ti raje da žvijo doma in se koljejo , živijo kot tujci en mimo drugega, da sta mama in ata kot cimra – kakšen zgled misliš da je to za otroke in kakšne vrednote za nadaljnje njihovo ustvarjanje njihovih lastnih odnosov -. nikakve vrednote so to, nikakva družina – čeprav navzven poročeni in zate sestavljen pravljični svet, v resnici pa znotraj bajte in zidov v odnosih gniloba. Otrok posledice take družine nosi celo življenje… to ni praviljica.
zato če gresta starša to ni iz zabave, ampak je že očitno bolje , ja na dolgi rok tudi za otroka. In tako je treba temu otroku to tudi predstavit…
če pa otroka vzgajaš tako kot ti pisariš – v smislu če ni vse po tvoje otrok in se cela okolica tebi prilagaja tvojim želja, in naredi kaj kar ti ne paše in ti ti podre tvoj svet – le kako si je upal – maščuj se vsem, furaj zamero in sovraštvo do konca lajfa do vseh… to je očitno tvoj način…
jaz razumem da noben razpad družine ni lep, no marsikateri bi si pa še želeli,da bi prej razpadla, pa kakšni mami ni uspelo pobegniti pravi čas… To je najbrž zate sanjski svet, ki si ga je drznila pomisliti razbiti in razrušiti otrokom, da bi rešila življenje vseh pred nasiljem… Toliko o tvojih haliciniranih sanjskih svetovih teh družin in otrok v njih.
Po tvoji logiki, starša ne smeta živeti svojega življenja odgovorno in se ločiti, da ne bosta podrla otroku družine in sanjskega sveta, čeprav je ta poln vsega napačnega v odnosih?
in še zate bedno – preberi si več odgovorov mojih –
natančno še enkrat: sem jasno napisala,da ne gre za maturanca, da ziher bi tej ženi bilo tud celo bolje, če tja ne gre in da res ima hči vso pravico odločiti koga bo povabila –
govorim o sovražnem odnosu tega otroka do te ženske, nespoštljivem ravnanju – če ona ne sprejme očetove partnerke, potem lahko oče se enkrat enako obnaša do njenega partnerja… in jo bo bolelo – ni on dolžan sprejeti njenega partnerja (v tvojem stilu razlag)
jaz ti pa govorim to – da s takim sejanjem sovrastva v odnose in odklonilnosti bodo ti ljudje sami na slabšem, ker s tem sami uničujejo odnose – od kot jim to očitno iz teh disfunkcionalnih družin, ki tudi ko so bile skupaj so očitno dajale napačne vrednote – ti otroček lahko vse delaš sovraži kogarkoli hočeš in se ti zazdi, nikogar ti ni treba sprejeti – tako mantro dajete otrokom skozi vzgojo in takšno si izkazujete med partnerji, zato pa je vse falirano.
zgoraj pišem o svojem pokojnem stricu, ki je imel s svojo mačeho krasen odnos, tudi po tem, ko je njegov biološki oče že bil pokojni… če bi se on odločil jaz bom iz lastne trme in ega in sovražnosti sovražil vse ker lahko ker mi nikogar ni treba sprejeti, bi zamudil lep odnos, ki ga je imel s svojo mačeho… In tudi on sam je skoval izjemno ljubeč odnos s fantkom (ki mu ni bil krvni sin) v njihovi družini (po partnerkini strani), da smo vsi mislili po odnosu,da sta oče in sin… pa nista bila… samo mali ga je imel tako rad in stric njega, da je bil fantek z njim povsod z njim, na vseh naših družinskih srečanjih (čeprav ni bil naša krvna družina).
zapomni si @bedno – ljubezen je tista, ki gradi odnose, pristne ljubeče – ne kri, ampak ljubezen, spoštovanje, prijaznost zgradi pravi odnos. In če nekdo kuje sovraštvo iz inata, ker nekdo ni krvni sorodnik in vse obklada s tujci in takšne otročje nespoštljive kot se vi greste, potem lahko zamudi marsikateri dober odnos.
To naslavljam – to odklonilnost… lahko razumem stisko punce ob ločitvi, odgovorr na to ni sovražnost do vseh in dajanje potuha njej v tej sovražnosti, ampak opdgovor je reševanje stiske s pogovorom, strokovnjaki, če je tako hudo… da bo zmogla z ljubeznijo, prijaznostjo v odnose…
najbolj grozljivo je meni,da odrasli tukaj pisarite stališča: ne rabiš nikogar sprejeti, lahko sovražiš, kdo pa je on – nič, nihče, tujec, te razumemo boga si, imaš vso pravico biti nespoštljiva, sovražna – človek je nula, nihče… izražanje takih stvari v teh smeri mi je grozljivo – in potem se nimamo kaj za čuditi, da so danes ljudje , otroci popolni egoisti, da se lahko tudi koljejo med seboj, da narašča nasilje, da ni spoštovanja… ko berem to temo in vase take izraze mi je jasno od kje otrokom to…
zapomni si vsak človek je vreden spoštovanja – četudi je popolni tujec na pločniku in se sprehodi mimo tebe – nikoli ni nič, nihče, je človek vreden spoštovanja.
atikin, 10.04.2023 ob 22:10
Obupan921, 10.04.2023 ob 18:29
Z njeno mamo sva se ločila 5 let nazaj. Nisem je varal in odločitev je bila skupna. S hčerko imam razmeroma dober odnos, kolikor ga imaš lahko z najstnico. Lani sem se na novo poročil. Hčerka je še ni sprejela. Noče prespati pri meni, srečujeva se zunaj. Na poroko ni želela priti. Zdaj se bliža njen maturantski ples na katerega je povabila svojo mamo, ki je samska, njene starše, mene in moje starše. Moje nove žene ne želi povabiti.
Na eni strani imam užaljeno hčerko, na drugi užaljeno ženo. Želim si biti na hčerkinem maturantskem plesu.
Kaj naj naredim?
Ni to biološki otrok od tvoje nove žene – če bi bila tvoja nova žena v glavi moralna in normalna, bi dojela in spoštovala hčerkino željo in odločitev, da če ne želi, da sveti na dogodku in na fotogrfijah zraven, da pač ne sili.
Za hčerih “življenski” dogodek gre. Ne za dogodek tvoje nove žene. Ona nikoli ne bo njena “mama”. Tvoja hči ima mamo, biološko, ki jo ima rada. KOt ima še vedno rada tebe – in bi te imela še bolj, če je ne bi silil in posiljeval na njen maturantski ples s svojo tanovo ženo, za na “fotke”. Ker ona ni njej nič. Je samo tvoja nova žena. Ker ima tvoja hči svojo biološko mamo še živo in če želi, da samo ona pride na ta njen maturitetni življenski dogodek, spoštuj njeno odločitev in željo.
ki misli da z denarjem kupiš vse
bedno, 11.04.2023 ob 09:53
Nobene empatije ali razumevanja do čustev otrok nimaš. Ne domišljaj si, da bo najstnica kar sprejela samo zato, ker ji nekaj razložiš. Pravico ima do svojih čustev in do izbire, koga bo imela na maturantskem plesu. Avtorjeva hči je povabila vse tiste, ki na njen maturantski ples sodijo.
a razumeš da ne gre za ta klinčev maturanc no – ga gonite kot da bi bil zlat… sej ta ženska je lahkoše vesela da ne gre, zraven takšne sovražne punce, ji ziher ni lahko tudi sicer ne… e pa mogoče bom pa še jaz zdaj malo materialistično napisala, še pršparala bo, ji darila nau treba kupit… ta je res bosa da se sekira odrasla ženska zarad tega maturanca
jaz imam razumevanje – ti ga nimaš – je to empatija do koga,da otroku spodbujaš sovražnost do sočloveka – ziher ji govorite – ja saj te razumemo,da si jezna na cel svet, seveda imamo empatijo, lahko delaš karkoli hočeš, če ti gre na živce jo lahko sfocaš, lahko jo žališ, tudi ubiješ – ne rabiš je sprejeti imaš vso pravico čutiti kar čutiš in delati kar želiš zaradi teh čustev – ker ona je itak nihče nula, nuli in nihčeta lahko pokončaš – seveda imaš vso razumevanje empativne okolice v tem… si le hči ločenih staršev in si smeš privoščiti karkoli želiš in delaš lahko z ljudmi karkoli želiš.
Take otroke očitno ti vzgajaš @bedno.
Človek božji … Nikoli ne greš sporazumno iz zakona, tako se le reče žlahtni in znancem ali medijem, ne pa tvojim zaupnih anonimnežem, kot smo mi zate. Toliko za začetek.
In za konec: če bi rad čustveno izgubil hčerko, se kar Idi varuško odrasli ženski, ki ti nudi ‘libidinslno terapijo’, kot bi rekel Vodeb.
Kot tvoj problem, mi je pritlehen tudi Vodeb, ampak to je zaenkrat tvoj nivo.
Peter809O, 11.04.2023 ob 10:26
Sodelavec je imel popolnoma tak problem. Sin na maturanskem plesu ni želel videti njegove nove žene in sodelavec se je odločil: če ona ne gre ne gre tudi on. In je ostal doma. Pa ne moreš vedno početi, ker ti mularija nagaja, sigurno pod vplivom svoje pokvarjene matere!
Zakaj se razmnožujete če niste zmožni lastnih potomcev pred svoj ego postavit? Če ste si tako najpomembnejši na tem planetu, zakaj imeti otroke? Da vas bodo častili in delali vse tako kot se vam tisti trenutek dvigne? Odraslo telo, mentaliteta 13letnikov. Patetični ste do amena. Groza kaj za ene “starše” imajo ljudje. Ni čudno da je folk čist zjeban v glavi.
Na maturantski ples gredo starši in sorojenci (in če je že treba, morda še stari starši). Novi partnerji NE.
Če nova žena tega ne more sprejeti (in razumeti), je na tebi, da se ti odločiš, kaj boš dal v tem trenutku na prvo mesto – novo ženo ali hčerko. Simpl ko pasulj. Ne pa prenašaj pa slabo voljo svoje nove žene na hčerko (ali celo krivdo). To je tvoj problem in ti si odgovoren za iskanje rešitve. Druge samo seznaniš in to je to.
Mi je pa hudo nenavadno, da nova žena ne more razumeti, da ona s tvojo hčerko nima nič. Zakaj sploh hoče iti, kaj hoče s tem dokazati? A ne razume, da se tu ne gre za njo, ampak za (od nekoga druega) hčerko?
Anonimno 4756, 11.04.2023 ob 10:24
a razumeš da ne gre za ta klinčev maturanc no – ga gonite kot da bi bil zlat… sej ta ženska je lahkoše vesela da ne gre, zraven takšne sovražne punce, ji ziher ni lahko tudi sicer ne… e pa mogoče bom pa še jaz zdaj malo materialistično napisala, še pršparala bo, ji darila nau treba kupit… ta je res bosa da se sekira odrasla ženska zarad tega maturanca
jaz imam razumevanje – ti ga nimaš – je to empatija do koga,da otroku spodbujaš sovražnost do sočloveka – ziher ji govorite – ja saj te razumemo,da si jezna na cel svet, seveda imamo empatijo, lahko delaš karkoli hočeš, če ti gre na živce jo lahko sfocaš, lahko jo žališ, tudi ubiješ – ne rabiš je sprejeti imaš vso pravico čutiti kar čutiš in delati kar želiš zaradi teh čustev – ker ona je itak nihče nula, nuli in nihčeta lahko pokončaš – seveda imaš vso razumevanje empativne okolice v tem… si le hči ločenih staršev in si smeš privoščiti karkoli želiš in delaš lahko z ljudmi karkoli želiš.
Take otroke očitno ti vzgajaš @bedno.
Ti anonimna, a si mogoče tudi ti neka nova žena, ki imaš probleme, ker te moževi otroci ne sprejmejo? Se bo treba kar lepo sprijazniti s tem in se na spoštljiv in na nevsiljiv način približati otrokom. Nikako ne z obsojanjem in siljenjem na njihove maturantske plese.
Kaj hoče nova žena dokazat? Kako ne razumete?
So že nekateri napisali, da je tudi ona sedaj del družine, očetova partnerka in mora biti kot taka postavljena na zemljevid družine – pa če je to hčeri in njeni mami všeč ali ne. Hči bo morala sprejeti dejstvo, da jo je njen oče izbral za svojo življenjsko partnerko in da kot takšna sodi na vse družinske dogodke. Tisi, ki mislite drugače, nimate pojma, kaj pomeni zaveza med partnerjema, zakoncema – to zavezo pa mora spoštovati tudi okolica.
Hčerka ima prav. Pri nas je bilo veliko dijakov iz ločenih familij in vsi so pripeljali samo oba starša, brez njihovih priveskov.
Če sta jo naredila in se pred njeno polnoletnostjo ločila, sporazumno, bosta sporazumno lahko tudi en spet skupaj sedela.
Hčerka s tvojo novo partnerico nima kakšnega globljega odnosa, tako da ni potrebe po tem, da še ona sveti zraven. To je stvar staršev. Vajin otrok je. Tam sta za njo. Ne zaradi sebe.
Verjetno ji ni bilo lahko odraščati, če sta se starša ločila sredi njene pubertete, zato ji vsaj maturanca ne otežujta.
ima prav, 11.04.2023 ob 13:19
Hčerka ima prav. Pri nas je bilo veliko dijakov iz ločenih familij in vsi so pripeljali samo oba starša, brez njihovih priveskov.
Če sta jo naredila in se pred njeno polnoletnostjo ločila, sporazumno, bosta sporazumno lahko tudi en spet skupaj sedela.
Hčerka s tvojo novo partnerico nima kakšnega globljega odnosa, tako da ni potrebe po tem, da še ona sveti zraven. To je stvar staršev. Vajin otrok je. Tam sta za njo. Ne zaradi sebe.
Verjetno ji ni bilo lahko odraščati, če sta se starša ločila sredi njene pubertete, zato ji vsaj maturanca ne otežujta.
se tudi kar strinjam. Saj gre samo za par ur tistega uradnega dela, potem gredo otroci po svoje. Vem da tudi veliko otrok sploh noče več na maturantski ples. Najbrž bi bilo pa pametno, da probaš sicer izboljšati odnos s hčero, kolikor se še sploh da. Oz. če boš imel z novo otroke, se potrudi biti bolj prisoten oče.
Privesek?, 11.04.2023 ob 13:30
Novi partnerji so privesek? Ti to resno?
Da, resno. Z vidika bodoče maturantke, ki hoče imeti na maturantskem plesu samo svoje starše in ostale ožje sorodnike, so novi partnerji privesek. Punca niti v istem stanovanju s ta novo noče prespat, ona pa hoče biti na njenem maturancu? Zakaj že? Da moža kontrolira, kaj dela s svojo “staro” familijo?
Pa ne bit tako občutljiva na besedo privesek, lahko bi napisal prikolica, karkoli drugega. Pač “plus one”, kar vabilo na maturanca NI.
Zvezda večera je bodoča maturantka. To je NJEN VEČER. In ONA odloča KOGA hoče imeti ob sebi, kdo ji je stal ob starani 18 let, s čigavo pomočjo je prišla do te prelomne točke v življenju.
Vsi ostali so priveski. Tudi sosede, materine prijateljice ipd. Včasih se tudi takšne rineje zraven.
aco, 11.04.2023 ob 14:29
Avtor, če nisi sposoben udariti po mizi, te naj pa smrklja vrti naokoli. Tvoja nova žena spada zraven kot tvoja spremljevalka in pika. Drugače pa bojkotiraj to in PIKA!!
Citat: Avtor, če nisi sposoben udariti po mizi, te naj pa smrklja vrti naokoli. Tvoja nova žena spada zraven kot tvoja spremljevalka in pika. Drugače pa bojkotiraj to in PIKA!!
Končno en korekten odgovor.
Tisti pa, ki imate nove partnerje za priveske, prikolice, nebodigatreba – se zavedate, da je to sovražni govor? Izkazuje vaše globoko nespoštovanje, prezir, nestrpnost.
Pa še to: hči je tako odklonilna do nove žene zgolj zato, ker čuti pritisk svoje matere, ki goji zamero do bivšega moža. Taki bivši ženi pa je potrebno dati vedet, da ne bo komandirala svojega bivšega. Če je treba, tudi tako, da ne greš na hčerin maturantski ples, če ne smeš pripeljati svoje partnerke kot spremljevalke.
Nova žena, 11.04.2023 ob 12:16
Kaj hoče nova žena dokazat? Kako ne razumete?
So že nekateri napisali, da je tudi ona sedaj del družine, očetova partnerka in mora biti kot taka postavljena na zemljevid družine – pa če je to hčeri in njeni mami všeč ali ne. Hči bo morala sprejeti dejstvo, da jo je njen oče izbral za svojo življenjsko partnerko in da kot takšna sodi na vse družinske dogodke. Tisi, ki mislite drugače, nimate pojma, kaj pomeni zaveza med partnerjema, zakoncema – to zavezo pa mora spoštovati tudi okolica.
Mora se umreti. Za vse ostale zadeve pa se odločamo. In, neverjetno, lahko se odločimo drugače kot si se odločila ti, on, ona, oni, ….
Sicer pa se odnosi gradijo počasi. Morda bo za njeno poroko drugače. Če bo oče malo dozorel, drugače pa ne.