Hčerka ne želi povabiti moje nove žene na maturantski ples
Moja izkusnja.
Oce se je locil in se isto leto je bil maturantski ples,oce je prisel sam,odplesala sva ples,je se malo ostal in odsel domov…oce se je jokal,ko je sel, jaz sem ga tolazila, ker sem ga razumela. Odkrito povedano otroci ne povabijo druge zene k vecjemu zaradi mame. Ce bi minilo nekaj casa vec bi sigurno povabila tudi drugo Zeno. To kar po vecini komentirate, ste custveno nedorasli.
Nic, 15.04.2023 ob 14:54
Moja izkusnja.
Oce se je locil in se isto leto je bil maturantski ples,oce je prisel sam,odplesala sva ples,je se malo ostal in odsel domov…oce se je jokal,ko je sel, jaz sem ga tolazila, ker sem ga razumela. Odkrito povedano otroci ne povabijo druge zene k vecjemu zaradi mame. Ce bi minilo nekaj casa vec bi sigurno povabila tudi drugo Zeno. To kar po vecini komentirate, ste custveno nedorasli.
Se strinjam
Anonimno 4190, 15.04.2023 ob 13:47
to je vse mimo, 14.04.2023 ob 22:37
Sploh ne vem, zakaj je tej ta novi toliko v interesu, da gre na to srednješolsko preserancijo od maturanca. Ker mož delno financira to srednješolsko afnanje? Ker bi šla rada iz principa, da uveljavlja svojo pozicijo žene, čeprav ob totalno neprimernem času? Ker je ljubosumna, da ima on še vedno del življenja, ki pripada “preteklosti”?
Ta nova je premalo časa prisotna v življenju tega dekleta, da bi bilo smiselno, da se pojavi na njenem maturantskem plesu. Jasno je tudi, da nista v dobrih odnosih, da punca ni bila niti na njeni poroki, jo ignorira, noče prespati pri očetu zaradi nje itd. Zakaj si ta novopečena gospa mačeha sploh želi na maturanca svoje pastorke? Da popravita odnos na tak dan, ko je to totalno neizvedljivo? Ali da ji pokvari ta za srednješolce eden najpomembnejših dni v celotnem štiriletnem šolanju?
Res ne razumem tega. Se bojim, da se bo na koncu zgodilo, da bo mala sama odpovedala svojo udeležbo na dogodku, ker ji vsi skupaj delate prevelik pritisk.
Če ni bila v letu dni od poroke s pastorko navezati nek konkreten stik, izboljšati njun neobstoječi odnos, potem res en vidim razloga, da bi rinla na ta maturantski ples, na katerem pozna samo svojega moža, ki bo tam v vlogi OČETA in njegove starše, ki bodo tam zaradi vnukinje.
To mi je res mimo vse skupaj.
Gospa mačeha je pač izpostavila to ob maturantskem plesu, ker bo njen mož pač enkrat moral ugrizniti v to kislo jabolko odnosov s svojo hčerjo. Itak bi moral on odnose poštimati že davno prej.
Ni krivda nove žene, da z moževo hčerjo nima nobenega odnosa. Pač pa je to krivda očeta, ki je dopustil, da hči (v ozadju pa njegova bivša) z njim pometa in ji dopustil, da ni prišla na poroko, sedaj pa ji že eno leto dopušča, da ignorira njegovo ženo.
Gospa mačeha je pač izpostavila to ob maturantskem plesu, ker bo njen mož pač enkrat moral ugrizniti v to kislo jabolko odnosov s svojo hčerjo. Itak bi moral on odnose poštimati že davno prej.
Ni krivda nove žene, da z moževo hčerjo nima nobenega odnosa. Pač pa je to krivda očeta, ki je dopustil, da hči (v ozadju pa njegova bivša) z njim pometa in ji dopustil, da ni prišla na poroko, sedaj pa ji že eno leto dopušča, da ignorira njegovo ženo.
Dopustil, da hčerka ni prišla na negovo poroko? Ti ga pa pošteno sekljaš! Zakaj pa bi morala hčerka obvezno priti na poroko svojega očeta? In zakaj se ne bi smela izogibati njegove žene, če je ne mara? In zakaj bi morala osebo, ki ji nič ne pomeni in se ji izogiba, povabiti na SVOJ maturantski ples? S prisilo ne bo vzljubila očetove nove žene, treba bo najti drug način.
no no no, 15.04.2023 ob 17:04
Dopustil, da hčerka ni prišla na negovo poroko? Ti ga pa pošteno sekljaš! Zakaj pa bi morala hčerka obvezno priti na poroko svojega očeta? In zakaj se ne bi smela izogibati njegove žene, če je ne mara? In zakaj bi morala osebo, ki ji nič ne pomeni in se ji izogiba, povabiti na SVOJ maturantski ples? S prisilo ne bo vzljubila očetove nove žene, treba bo najti drug način.
Saj tu se ne gre za vprašanje, ali bo hči mačeho vzljubila ali ne. Dovolj je nek korekten odnos do mačehe, ki je očetova žena. Tako kot ima hči korektne odnose do drugih random ljudi, s katerimi ima v življenju opravka, čeprav z njimi nima nobene čustvene vezi.
Hči v tej zgodbi ima namesto tega sovražen odnos, ki izvira od matere, oče pa glede tega hčeri ni predočil, da je takšen stav nesprejemljiv in tudi do njega nespoštljiv. To pa je zaskrbljujoče in ne vodi v razvoj dobrih odnosov v avtorjevi sestavljeni družini.
Zgoraj je ena gospa napisala svojo izkušnjo – takšno trezno in korektno do soljudi. Česar pa nekateri sodelujoči v tej debati nikakor ne morejo razumeti, ker jih slepi lastno sovraštvo. Sta tudi dva prispevka otrok z odkritim sovražnim odnosom do očeta in mačehe. Sta dober primer neutemeljene sovražnosti, ki sloni zgolj do lojalnosti do matere (ki pa je do svojega bivšega in njegove nove partnerke sovražna). Za zamislit se, kakšno sovraštvo in nasilje v družbi širijo bivše žene: nasilje do svojega bivšega moža, do lastnik otrok in do drugih žensk. Žal je po mnenju nekaterih sodelujočih v tej debati to nasilje/sovraštvo povsem legitimno. Žalostno res.
Odnos, 15.04.2023 ob 18:12
Saj tu se ne gre za vprašanje, ali bo hči mačeho vzljubila ali ne. Dovolj je nek korekten odnos do mačehe, ki je očetova žena. Tako kot ima hči korektne odnose do drugih random ljudi, s katerimi ima v življenju opravka, čeprav z njimi nima nobene čustvene vezi.
Hči v tej zgodbi ima namesto tega sovražen odnos, ki izvira od matere, oče pa glede tega hčeri ni predočil, da je takšen stav nesprejemljiv in tudi do njega nespoštljiv. To pa je zaskrbljujoče in ne vodi v razvoj dobrih odnosov v avtorjevi sestavljeni družini.
Zgoraj je ena gospa napisala svojo izkušnjo – takšno trezno in korektno do soljudi. Česar pa nekateri sodelujoči v tej debati nikakor ne morejo razumeti, ker jih slepi lastno sovraštvo. Sta tudi dva prispevka otrok z odkritim sovražnim odnosom do očeta in mačehe. Sta dober primer neutemeljene sovražnosti, ki sloni zgolj do lojalnosti do matere (ki pa je do svojega bivšega in njegove nove partnerke sovražna). Za zamislit se, kakšno sovraštvo in nasilje v družbi širijo bivše žene: nasilje do svojega bivšega moža, do lastnik otrok in do drugih žensk. Žal je po mnenju nekaterih sodelujočih v tej debati to nasilje/sovraštvo povsem legitimno. Žalostno res.
Ne moreš vedeti, zakaj hčerka ne mara mačehe. Glede na to, da je že polnoletna, zna misliti s svojo glavo in ni verjetno, da bi bila sovražnost vpliv matere. Bolj bi rekla, da se mačeha neprimerno obnaša do nje in se jo punca zato izogiba. Da je mačeha nezrela, je videti že iz tega, da hoče na maturantski ples, ki se jo pa res niti malo ne tiče, saj tam ne bo nobenega od njenih otrok.
no no no, 15.04.2023 ob 18:18
Ne moreš vedeti, zakaj hčerka ne mara mačehe. Glede na to, da je že polnoletna, zna misliti s svojo glavo in ni verjetno, da bi bila sovražnost vpliv matere. Bolj bi rekla, da se mačeha neprimerno obnaša do nje in se jo punca zato izogiba. Da je mačeha nezrela, je videti že iz tega, da hoče na maturantski ples, ki se jo pa res niti malo ne tiče, saj tam ne bo nobenega od njenih otrok.
Tudi polnoletni otroci so žrtve sovražnih mater in niso nič kaj dosti sposobni misliti s svojo glavo.
Če pa res misli s svojo glavo in če se mačeha res do nje ne obnaša ok (kar je zelo malo verjetno), pa naj bo hči bolj pametna od mačehe in zavoljo očeta zgladi odnose in se do mačehe vsemu navkljub korektno obnaša. Veš samo taki otročji posamezniki, kot si očitno tudi ti, gojijo odnos oko za oko.
Ti si zagotovo ena bivša, 15.04.2023 ob 18:56
Tudi polnoletni otroci so žrtve sovražnih mater in niso nič kaj dosti sposobni misliti s svojo glavo.
Če pa res misli s svojo glavo in če se mačeha res do nje ne obnaša ok (kar je zelo malo verjetno), pa naj bo hči bolj pametna od mačehe in zavoljo očeta zgladi odnose in se do mačehe vsemu navkljub korektno obnaša. Veš samo taki otročji posamezniki, kot si očitno tudi ti, gojijo odnos oko za oko.
Glej, še enkrat. Hčerka je odrasla, ni se ji treba truditi za dobre odnose z moževo novo ženo, ker bo kmalu na svojem. Zakaj bi se hčeka trudila rešiti odnose in probleme, saj jih ni povzročila ona? Njena starša sta se ločila, njen oče se je na navo poročil. Tisti, ki so naredili probleme, naj jih tudi zgladijo. Kot sem prebrala iz avtorjevega zapisa, se nove žene samo izogiba, ni sovražna do nje. Zakaj bi bila v njeni družbi, če ji ni prijetno? Na maturanstki ples pa, kot sem že napisala in drugi tudi, nova žena ne sodi.
no no no, 15.04.2023 ob 19:07
Glej, še enkrat. Hčerka je odrasla, ni se ji treba truditi za dobre odnose z moževo novo ženo, ker bo kmalu na svojem. Zakaj bi se hčeka trudila rešiti odnose in probleme, saj jih ni povzročila ona? Njena starša sta se ločila, njen oče se je na navo poročil. Tisti, ki so naredili probleme, naj jih tudi zgladijo. Kot sem prebrala iz avtorjevega zapisa, se nove žene samo izogiba, ni sovražna do nje. Zakaj bi bila v njeni družbi, če ji ni prijetno? Na maturanstki ples pa, kot sem že napisala in drugi tudi, nova žena ne sodi.
Joj, kako se sprenevedamo.
Slabe odnose je povzročila ravno hčerka, ki se “izogiba”. Kako pa naj oče zgladi odnose, če se hči izogiba?
Da se ji ni treba truditi za odnose z očetom in njegovo ženo, ker bo kmalu na svojem…ta je pa tako bosa, da že dolgo ni bilo take. Ti imaš očitno velike probleme v odnosih!”
TI si cela sovražna. Od kod te pobiraš pamet?
Če bi nova žena bila ženska na mestu bi sama rekla,da ne gre,ne pa da zdaj dedc ne ve če še ima jajca al ne.
Če je razlog,da sta starša šla narazen je še toliko bolj razumljivo da je noče videt,če ne,je vseeno razumljivo…verjetno foter glih ni bil nek vzornik otroku,da ima hči tak odpor do nove žene.
Ona nima tam kaj iskat,on pa naj premisli o prioritetah v življenju…kar žena sigurno ni.
Fuj moški,da sploh koleba kaj naredit.
Ti si zagotovo ena bivša, 15.04.2023 ob 19:12
Slabe odnose je povzročila ravno hčerka, ki se “izogiba”. Kako pa naj oče zgladi odnose, če se hči izogiba?
Da se ji ni treba truditi za odnose z očetom in njegovo ženo, ker bo kmalu na svojem…ta je pa tako bosa, da že dolgo ni bilo take. Ti imaš očitno velike probleme v odnosih!”
Začenja se mi dozdevati, da si ti ta nova žena, ki na vsak način hoče na ta maturantski ples in si ti odprla to temo.
Še enkrat in malo drugače, da ti bo mogoče bolj razumljivo, ker svojih otrok očitno še nimaš. Ko so otroci majhni, so odvisni od staršev. Starši odločajo v njihovem imenu, otroci jih morajo ubogati. Ko pa otroci odrastejo, staršev ne potrebujejo več, so na svojem, samostojni in neodvisni. Stike s starši vzdržujejo le, če jih imajo radi, imajo dobre odnose, so jim hvaležni… Če dobrih odnosov ni, če so zamere, stikov ni več ali pa so le redki. V tem obdobju si starši bolj kot njihovi otroci želijo obdržati stike in je torej logično, da se morajo starši bolj potruditi. Zato ne najdem razloga, zakaj bi se hčerka trudila za dobre odnose s tanovo, če ji ni všeč ali če čuti zamero ali pa, če čuti tvoj sovražen odnos, tvoje obsojanje in pričakovanje, da se mora hčerka potruditi za dobre odnose s tabo. Pozabi na to.
A ko jo financiraš,pa te podpira hčerka? Ti ji kr lepo povej da je tvoja žena tudi tvoja partnerka in da si prizadet.Zagotovo jo mama obraća proti tebi in njej.Jaz bi jo dala malo na ignor,da bi začutla.Zagotovo ne bi bila tiho in šla kr tako na ples.Zdaj te bo otrok motal in ti govoril kaj moraš delat in kam brez partnerke?Resno? Kam smo prišli? Vprašaj jo če bi bivša žena imela partnerja,če bi on bil povabljen,Tvoja žena ni nič kriva.Udari po mizi ,ali oba ali nihče.
Anonimno 10166, 11.04.2023 ob 01:10
atikin, 10.04.2023 ob 22:10
Obupan921, 10.04.2023 ob 18:29
Z njeno mamo sva se ločila 5 let nazaj. Nisem je varal in odločitev je bila skupna. S hčerko imam razmeroma dober odnos, kolikor ga imaš lahko z najstnico. Lani sem se na novo poročil. Hčerka je še ni sprejela. Noče prespati pri meni, srečujeva se zunaj. Na poroko ni želela priti. Zdaj se bliža njen maturantski ples na katerega je povabila svojo mamo, ki je samska, njene starše, mene in moje starše. Moje nove žene ne želi povabiti.
Na eni strani imam užaljeno hčerko, na drugi užaljeno ženo. Želim si biti na hčerkinem maturantskem plesu.
Kaj naj naredim?
Ni to biološki otrok od tvoje nove žene – če bi bila tvoja nova žena v glavi moralna in normalna, bi dojela in spoštovala hčerkino željo in odločitev, da če ne želi, da sveti na dogodku in na fotogrfijah zraven, da pač ne sili.
Za hčerih “življenski” dogodek gre. Ne za dogodek tvoje nove žene. Ona nikoli ne bo njena “mama”. Tvoja hči ima mamo, biološko, ki jo ima rada. KOt ima še vedno rada tebe – in bi te imela še bolj, če je ne bi silil in posiljeval na njen maturantski ples s svojo tanovo ženo, za na “fotke”. Ker ona ni njej nič. Je samo tvoja nova žena. Ker ima tvoja hči svojo biološko mamo še živo in če želi, da samo ona pride na ta njen maturitetni življenski dogodek, spoštuj njeno odločitev in željo.
zakoji k vsi mislite da se gre za tekmovanje z mamo in da kdi hoce bit od koga mama…
jaz sem mela vse tete na maturantskem, tudi od strica zeno, ki mi ni orava teta in tudi od tete moza, ki mi ni pravi stric… na kraj pameti mi ne pade, da bi komu od njiju rekla, da mi je tujec ker je prizenjen v druzino in ni moj krvni sorodnik… nasprotno rada ju imam, za vsak rd se spomnim tudi nanju… moj stric je ze pokojni, bil mi je boter, njegova zena, ceprav mi ni krvna sorodnica, se vedno spomni name, in tudi jaz nanjo… vedno je in mi bo teta zame… ceprav po vase uradno bi mi morala biti tujka, ker nisva v krvnem sorodstvu…
zblojeni ste vsi… se ne cudim da so otroc taksni nespostljivi dan danes, samo sovraštvo, posledica takih starsev, ki jih vzgajate v take idbose nespostljive v stilu: boli te k za unega, saj je nula tujec zate…
od takih odraslih dobimo take generacije egoistov…
naučite se spostovanja socloveka ker je clocek, cetudi vam je tujec lahko samo v mimohodu na plocniku, ali oa se kaj vec…
a se do prijateljev, uciteljev tudi tako obnasa, saj so ji tujci vsi, niso v krvnem sorodstvu…
ne dela kri odnosov, ljubezen, spostovanje, toplina, prijaznost jih.
pa s tem ne pravim da mora bit nova zena na maturancu, ne, ampak spostovanje v odnosih pa si vsak zasluži.
moj pokojni stric je bil pastorek od moje babice, ko sta bila, se oba ziva, je bil velikokrat pri njej, cetudi ni bil njen bioloski sin in četudi je bil njegov oce ze pokojni in babica moja vdova. to je spostljivost ljubezen… lep odnos sta imela.
samo sovrastvo vas je..
hčerka si ni izbrala moževe nove partnerice. Ona ima še vedno mamo, ki jo ima rada. Enako ima rada očeta. Ampak če si ne želi prisotnosti očetove nove partnerice na svojem maturantskem plesu, ker ima za to mamo in si morda želi svojo mamo na tem dogodku, poleg očeta, jasno da mora to nova razumeti. Saj ni njena biološka mati, nikoli ni in ne bo.
Tukaj je na očetu – ali je zmožen požreti svoj cmok in priti sam na maturanca, kjer bo tudi njena mama. Tako, kot si hči želi. To je njen dogodek, njen dan. Če ni v takem odnosu z novo ženo, kot z mamo, jasno da nova žena od očeta tam nima kaj svetit. Zakaj bi se hči morala prilagajati na svojem življenskem dogodku očetovi muhi? Koliko je pa star ta oče, se obnaša kot en nezreli najstnik, da ne dojame, da če si hči ne želi, da naj spoštuje njeno odločlitev. Madona, saj nima 5 let, punca je lahko že polnoletna…Že tako je dovolj travme doživela, ko sta šla njena biološka starša narazen in ko ji je razpadla n jena primarna družina.
itak364, 13.04.2023 ob 10:17
Al Bundy751, 13.04.2023 ob 02:30
Z, 12.04.2023 ob 23:03
Brez žene nikamor! Če hči ni želela na tvojo poroko, zakaj bi ti pol moral biti na njenem maturantskem plesu? Tvoja žena spada k tebi, smrklja pa je tako rekoč odrasla in če te povabi je jasno, da bo s teboj tudi tvoja žena. Če je nezaželena tvoja žena, pomeni da si nezaželen tudi ti in te je smrklja povabila le za to, da provocira in skuša ustvarjati razprtije v tvojem zakonu.
Tu ne gre za to če hči tvojo ženo “sprejema” ali je “ne sprejema”. Dejstvo je, da hči ne odloča s kom in kako ti lahko živiš.
Ti si poročen in če te hči dejansko želi na maturantskem ob sebi, pol greš tja z ženo in smrklji to že prej poveš (“da ne bo kdo presenečen”). Če prisotnost tvoje žene zavrača, pol je jasno da ji je prav malo mar tudi zate.
Včasih so v ozadju tovrstnih intrig tudi bivše žene, ki vplivajo na otroka s tako nezrelimi sugestijami. Ker je tvoja bivša samska pol moraš ti priti tudi sam, če pa bi ona pripeljala svojega novega, pol pa bi tudi ti dobil to pravico… tako ne gre.
Živiš z ženo, če hčerko to moti, pa je jasno da dejansko to moti tvojo bivšo.
Tvoja druga žena je del tvoje familije, z njo greš povsod kamor pač greš. Pika.
Kot da bi svojega očeta poslušal. Tudi on je imel tak način, rezultat tega pa je da ga noben od otrok ze 15 let ne povoha. Zdaj ima to svojo kuzlo (“tanovo”), mi otroci ga pa ne zelimo vec videti. Zamudil je vse pomembne dogodke v nasih zivljenjih ampak nam vsem po vrsti dol visi za njega. Naj crkne sam zdaj, za nas je crknil 15 let nazaj
Nono, mamina mazica. Fotr je totalen kreten, ti pa 100% svetnik.
Se vidi, da ima tvoja mamica vpliv nate in to takšnega, da se sploh ne zavedaš. Biatch
Ni mama kriva, da očetu ni jasno, da bomo mi vedno njegovi otroci, si je sam tako izbral, zdaj pa naj bo sam in osamljen na stara leta, za nas kot pravim 15 let več ne obstaja.. Ima pa svojo kuzlo pa naj ona zanj skrbi, jaz in bratje sigurno ne bomo. Zdaj, ko je star je prišel račun iz preteklosti, ki ga je “močno udaril po žepu”
Al Bundy537, 16.04.2023 ob 08:56
Ni mama kriva, da očetu ni jasno, da bomo mi vedno njegovi otroci, si je sam tako izbral, zdaj pa naj bo sam in osamljen na stara leta, za nas kot pravim 15 let več ne obstaja.. Ima pa svojo kuzlo pa naj ona zanj skrbi, jaz in bratje sigurno ne bomo. Zdaj, ko je star je prišel račun iz preteklosti, ki ga je “močno udaril po žepu”
Kuzlo imate za mačeho? Zanimivo. Morda ste pa samo neskončno prijazni do žene svojega očeta.
msolivija, 17.04.2023 ob 12:05
Prekmalu je še, da bi bila nova v celoti sprejeta. Tu naj gre oče sam. Ko bo minilo še nekaj let, pa bo situacija drugačna. Je treba ločiti kdo je vaš partner in kdo je (v temu preimeru) ne-vaš otrok.
Potemtakem moj mož ne sme z menoj na rojstni dan mojega nečaka, ker sva poročena samo eno leto?
Obe sta otročje, 10.04.2023 ob 20:42
Ti pa copata, ki ne zna narediti reda!
Tamala ima maturo, obnaša se kot da je stara 10let in te izsiljuje. Že to, da ni prišla na poroko, bi ti morala biti klofuta. Nisi ji dovolj jasno razložil, kaj ti ta ženska pomeni v življenju. O tem bi se moral veliko pogovarjati z njo, predvsem pa ji dal vedeti, da ni nadomestek mame, ni nič narobe če se ločiš in zaživiš na novo. Obenem pa ji dal vedeti, da je tud nova žena del njenega življenja in ne samo tvojega.
Tako pa si Papak, ki jo verjetno še bolj razvaja, namesto, da ji postavi meje, ki jih pri teh letih potrebuje.
Z ženo pa tudi, na mestu bi bila užaljenost, da ne pride na poroko ne maturanca. Bi pa morala imeti možnost priti s teboj če bi želela.
Sedaj pa tamali povej, da brez povabila žene ne greš, dokler jo financiraš pa pričakuješ, da pride enkrat na teden na kosilo s svojo novo družino! Ker točno to je tvoja žena njej- njena in tvoja razširjena družina.
budalo fuknjeno. če je hčera ne želi, je ne želi.
wtf, jaz sem otrok ločenih nove žene očeta ni bilo na valeti ne maturancu. zakaj, ker kot pametna ženska niti rinila ni tja. niti od mamice novi partner ni.
pomanjkanje empatije, 17.04.2023 ob 14:54
Potemtakem moj mož ne sme z menoj na rojstni dan mojega nečaka, ker sva poročena samo eno leto?
- Na maturantskega, sodijo starši od otroka in nobena prileznica tam nima kaj iskat, ker to ni njen otrok.
Razen na izrecno željo in povabilo maturanta, maturantke.
Planet opic, 17.04.2023 ob 21:10
tebi pa ni jasno kaj je rojstni dan žlahte in kaj je maturantski ples od lastnih otrok, kajne?
- Na maturantskega, sodijo starši od otroka in nobena prileznica tam nima kaj iskat, ker to ni njen otrok.
Razen na izrecno željo in povabilo maturanta, maturantke.
Nova žena ni priležnica. Je žlahta.