Hčerka ne želi povabiti moje nove žene na maturantski ples
pomanjkanje empatije, 18.04.2023 ob 10:28
Planet opic, 17.04.2023 ob 21:10
pomanjkanje empatije, 17.04.2023 ob 14:54
msolivija, 17.04.2023 ob 12:05
Prekmalu je še, da bi bila nova v celoti sprejeta. Tu naj gre oče sam. Ko bo minilo še nekaj let, pa bo situacija drugačna. Je treba ločiti kdo je vaš partner in kdo je (v temu preimeru) ne-vaš otrok.
Potemtakem moj mož ne sme z menoj na rojstni dan mojega nečaka, ker sva poročena samo eno leto?
- Na maturantskega, sodijo starši od otroka in nobena prileznica tam nima kaj iskat, ker to ni njen otrok.
Razen na izrecno željo in povabilo maturanta, maturantke.
Nova žena ni priležnica. Je žlahta.
Od hčere žlahta nisi, avtorica. Ona ima svojo mamo. Pa to ni važno. Gre za to, da se ne razumeta, zato ti kot nova žena nimaš kaj iskati na dogodku hčere tvojega moža, saj te ni povabila.
Al Bundy751, 18.04.2023 ob 12:25
Kaksna zlahta ze? Novi jebaci starsev niso nobena zlahta, so sam vsiljivci in tujci. In fotrova baba nima tam kaj iskat.
macehe dajte si no rect…ve ste tam zato da vozakate otroke okoli delate z njimi za solo kuhate perete pucate nosite denar k hisi da fotru vec ostane za otroke da skrbite za fotra ko je star in dementen da ne rabi it v dom ker tisto je treba placat da pomagate obnovit bajto in da pri 70 spokate od bajte ko foter skripne.
Gnojimo smrdimo, 18.04.2023 ob 12:33
macehe dajte si no rect…ve ste tam zato da vozakate otroke okoli delate z njimi za solo kuhate perete pucate nosite denar k hisi da fotru vec ostane za otroke da skrbite za fotra ko je star in dementen da ne rabi it v dom ker tisto je treba placat da pomagate obnovit bajto in da pri 70 spokate od bajte ko foter skripne.
ja, pa res
v celi temi nimaš enega prispevka, ki bi mačeho obravnaval kot človeško bitje, kako žalosten obraz slovenske družbe
se mi zdi, da je ta tema pokazatelj, kako si Slovenci prav v vseh pogledih zaslužimo, da nas drugi narodi jemljejo kot zaostale in nevoščljive kmetavzarje ki še niso prilezli iz neandertalske jame, v kateri so se rodili
Anonimno 9137, 18.04.2023 ob 14:18
ja, pa res
v celi temi nimaš enega prispevka, ki bi mačeho obravnaval kot človeško bitje, kako žalosten obraz slovenske družbe
se mi zdi, da je ta tema pokazatelj, kako si Slovenci prav v vseh pogledih zaslužimo, da nas drugi narodi jemljejo kot zaostale in nevoščljive kmetavzarje ki še niso prilezli iz neandertalske jame, v kateri so se rodili
Kaj češ, avtorica, uštela si se. Tole temo si pod imenom Obupan oče ali kaj je že odprla sama, da bi možu pokazala odgovore in ga prepričala, naj pritisne na hčerko, da boš tudi ti šla na maturantski ples. Ker pa ti odgovori niso povšeči in ga bodo samo še bolj prepričali, naj se plesa udeleži brez tebe, se zdaj prikazuješ kot žrtev in vsake toliko nekaj napišeš sebi v bran. Ne bo konec sveta, če ne boš šla na ta maturantski ples. Privošči moževi hčeri en lep večer!
Obe sta otročje, 10.04.2023 ob 20:42
Ti pa copata, ki ne zna narediti reda!
Tamala ima maturo, obnaša se kot da je stara 10let in te izsiljuje. Že to, da ni prišla na poroko, bi ti morala biti klofuta. Nisi ji dovolj jasno razložil, kaj ti ta ženska pomeni v življenju. O tem bi se moral veliko pogovarjati z njo, predvsem pa ji dal vedeti, da ni nadomestek mame, ni nič narobe če se ločiš in zaživiš na novo. Obenem pa ji dal vedeti, da je tud nova žena del njenega življenja in ne samo tvojega.
Tako pa si Papak, ki jo verjetno še bolj razvaja, namesto, da ji postavi meje, ki jih pri teh letih potrebuje.
Z ženo pa tudi, na mestu bi bila užaljenost, da ne pride na poroko ne maturanca. Bi pa morala imeti možnost priti s teboj če bi želela.
Sedaj pa tamali povej, da brez povabila žene ne greš, dokler jo financiraš pa pričakuješ, da pride enkrat na teden na kosilo s svojo novo družino! Ker točno to je tvoja žena njej- njena in tvoja razširjena družina.
Nova žena je del njenega življenja?
Pa kaj bluziš?
Hčerka sama izbira, ali se bo družila z njo ali ne. Pustite času čas, pa se bo mogoče kasneje sprijaznila s situacijo. Z leti postajaš razumnejši in drugače gledaš na vse.
Ta nova žena je malo plehka, če izsiljuje moža in ga spravlja v nerodno situacijo. Menim pa, oče tisti, ki tu komplicira. On je tisti, ki jo potiska v nekaj, kar tudi njej ne paše. In, ja, upoštevajte željo maturantke.
ampak tole je res čudno, da je večina tako proti, da bi bila druga žena del razširjene družine. Pa vsak dan imamo v medijih kakšen primer, ko oče spremeni spol v žensko in otroci morajo sprejeti, da nimajo več očeta Janeza, ampak dve mami Jožico in Chantall, pa ko ata pripelje svojega ljubimca in oznani, da je sedaj gej, pa otrok nima več sestre amprak brata Pix Pax Saksa, in čisto vsi so super srečni. Ene navadne ločitve se pa ne da več sprejeti ali kako?
mijav mijav, 19.04.2023 ob 14:44
ampak tole je res čudno, da je večina tako proti, da bi bila druga žena del razširjene družine. Pa vsak dan imamo v medijih kakšen primer, ko oče spremeni spol v žensko in otroci morajo sprejeti, da nimajo več očeta Janeza, ampak dve mami Jožico in Chantall, pa ko ata pripelje svojega ljubimca in oznani, da je sedaj gej, pa otrok nima več sestre amprak brata Pix Pax Saksa, in čisto vsi so super srečni. Ene navadne ločitve se pa ne da več sprejeti ali kako?
Forum naj se preimenuje v : Čvek ločenih zagrenjek!
Tanovo ženo je upravičeno strah, da bi se ponovila “zgodovina”? Pa ne sprašujem avtorja tega posta, ampak nasploh.
Gre za zaključek šolanja otroka in edino pravilno je, glede na to, da je večer posvečen njej,da sama odloči koga želi imeti ob sebi. Če kot starš nisi sposoben za tisto eno večer odvrečti “prtljage” in ta prtljaga ni zmožna tega razumeti, se je za vprašat, če ni tisti DA bil ena velika napaka.
Če pride mama sama, naj pride tudi oče in pika.
Ne bluzi, 19.04.2023 ob 14:38
Nova žena je del njenega življenja?
Pa kaj bluziš?
Hčerka sama izbira, ali se bo družila z njo ali ne. Pustite času čas, pa se bo mogoče kasneje sprijaznila s situacijo. Z leti postajaš razumnejši in drugače gledaš na vse.
Ta nova žena je malo plehka, če izsiljuje moža in ga spravlja v nerodno situacijo. Menim pa, oče tisti, ki tu komplicira. On je tisti, ki jo potiska v nekaj, kar tudi njej ne paše. In, ja, upoštevajte željo maturantke.
NIti pod razno ne bi zelela na tako pomembnem dogodku biti zraven, če oseba, čigar ta dogodek je..ce smem tako reči.. tega ne želi.
Tvoja žena je odrasla ženska in glede na to, da je poročila ločenca, so to situacije, ki so žal tudi del takih razmerij in na katere moras biti pripravljen.
Riti zraven, samo da bosta rekla, kako ste vsi super in fajn, izsiliti njeno prisotnost ter poteptati hčerine želje v tem primeru … zapecatil si odnos hcer- oče. Ne jamraj potem, ko bo prepozno.
Da je na tem svetu, ni bila njena odlocitev, da je prišlo do locitve, tudi verejtno ne, ane?
Popapcajte, odrasli, župco, ki ste jo skuhali in enkrat dokoncno odrastite!
Ammm, čakte mal … tolk komentarjev z “nima kaj iskati tam”, a ste vi sploh sposobni kakršne koli empatije in nekega racionalnega razmišljanja? Nov partner nima nikjer nič iskat ali kako? Nov partner starša je prav tako del družine, ni starš, je pa partner starša, mu stoji ob strani. Fak, ste grozni, res.
Seveda, če se moraš odločiti med hčerko in partnerko, se odločiš za otroka, logično. Ampak ti ostri komentarji, da tanova nima kej iskat na nobenem življenjsko pomembnem dogodku … wau. Ste bili kdaj ta novi partner? Se znate vsaj približno vživeti tudi v vlogo straša ali novega partnerja, kako hudo je, če imaš partnerjevega otroka srčno rad, pa te na teh dogodkih nihče ne želi? Upam, da vas ne doleti.
Tebi avtor pa … nekje se je zalomilo pri razhodu in spoznavanju nove partnerice, da ima hčerka tako negativna čustva napram nje. Verjetno ni napačna ženska, le da nje takrat nihče ni vprašal. Če boš imel srečo, bo nekoč, kot odrasla ženska, razumela, četudi nikdar ne bo čisto sprejela. Verjamem da globoko v sebi je vseeno zadovoljna, ker si ti srečen … ampak je bolečina preteklosti večja.
Mami štirih žverc, 12.04.2024 ob 15:03
NIti pod razno ne bi zelela na tako pomembnem dogodku biti zraven, če oseba, čigar ta dogodek je..ce smem tako reči.. tega ne želi.
Tvoja žena je odrasla ženska in glede na to, da je poročila ločenca, so to situacije, ki so žal tudi del takih razmerij in na katere moras biti pripravljen.
Riti zraven, samo da bosta rekla, kako ste vsi super in fajn, izsiliti njeno prisotnost ter poteptati hčerine želje v tem primeru … zapecatil si odnos hcer- oče. Ne jamraj potem, ko bo prepozno.
Da je na tem svetu, ni bila njena odlocitev, da je prišlo do locitve, tudi verejtno ne, ane?
Popapcajte, odrasli, župco, ki ste jo skuhali in enkrat dokoncno odrastite!
se strinjam s tem, da vsak gostitelj sam odloča o povabljenih…
in zdaj če punca ne želi, da je nova očetova partnerka tam, je prav,da je ni- samo glejmo pa zdaj z vidika odnosov v tej širši torej sestavljeni družini… a se vam zdi,da če ta punca odklanja nekoga, so lahko tam kdaj normalni odnosi?
in nadalje a potem ko bo recimo nova imela svoj jubilej kakšno okroglo obletnico – potemtakem tudi ta punca nima tam kaj iskati, se ne bo počutila užaljene, če ne bo povabljena, se ne bo počutila izobčene iz družine… ali pa recimo nek sorodnik od te nove ima kakšen dogodek in naanj so vabljeni vsi vključno z družinami – in bi od te družine šla samo ta ženska s partnerjem (otrokom skupnim če ga kdaj recimo imata) punca iz pretekle veze bi bila pa izobčena, ker ona pa je tujka za te ljudi in nima kaj iskati zraven?
Bi se vam zdelo to normalno? kako bi se ta punca v takih situacijah počutila? se ne bi počutila prizadeto, odveč?
jaz mislim,da bi se in bi se upravičeno… ker se mi zdi,da je še vedno del družine – so pač sestavljena družina.
Tako,da je treba pogledati iz obeh vidikov – ker malo hecno bi pa bilo in tudi dvolično in neutemeljeno da bi za maturanca rekla tanovi, ti si tujka nimaš kaj iskati tukaj… potem pa recimo ajde imata starša od tanove vikend na morju in ga lahko uporabljajo sorodniki z družinami – in bi pa tej punci rekli, ti pa ne greš zraven, ker nisi družina, si tujka… sem prepričana,da bi jo bolelo, prizadelo… tako da tukaj bi si morala tudi punca nastaviti ogledalo, da ne bo v kakšnih drugih situacijah pa želela biti pa del družine, ki jo zdaj sama ne priznava in razdira s takim odnosom.
Sem mnenja,da kakor hitro se začnejo taki stavki, ti si tujka ti nimaš kaj iskati – pa s strani kogarkoli – tu ne more biti osnovnih dobrih in spoštljivih odnosov v sestavljeni družini.
Obupan921, 10.04.2023 ob 18:29
Z njeno mamo sva se ločila 5 let nazaj. Nisem je varal in odločitev je bila skupna. S hčerko imam razmeroma dober odnos, kolikor ga imaš lahko z najstnico. Lani sem se na novo poročil. Hčerka je še ni sprejela. Noče prespati pri meni, srečujeva se zunaj. Na poroko ni želela priti. Zdaj se bliža njen maturantski ples na katerega je povabila svojo mamo, ki je samska, njene starše, mene in moje starše. Moje nove žene ne želi povabiti.
Na eni strani imam užaljeno hčerko, na drugi užaljeno ženo. Želim si biti na hčerkinem maturantskem plesu.
Kaj naj naredim?
Logično, jaz tudi ne bi povabila. Spoštuj hčerko.
k zdravniku?, 12.04.2024 ob 17:31
Logično, jaz tudi ne bi povabila. Spoštuj hčerko.
Hčerka se mi smili….zelo grozno je to, ko se starša ločita in otrok to gleda. Spoštuj svojo hčerko-najstnico….razumi..najstniki tam pri 18, 19h letih so čisto svoj svet…
Samo spoštuj, morda se na samem pogovorita, kako in kaj in če ima ona kak predlog, pa magari na maturanca ne greš!!
Tako pač je.