Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hčerka želi porod na domu

Hčerka želi porod na domu

Tu se obračam za nasvet, poduk ali mnenje.
Hčerka (28 let) bo maja postala prvič mama.
Rok ima konec maja in na vsak način želi porod opraviti doma ob pomoči babice. Mene je tako strah, tako mi je grozno, ko pomislim, da bodo “pacali” vse skupaj doma, še bolj mi je grozno kaj to bo za ena babica prišla in kaj če se otroku kaj zgodi. Naj povem, da bo mama postala prvič in o porodu ne ve nič. Bere samo knjige o naravnem zdravju dojenčka, bere o naravnem porodu in tako dalje. Jezna sem in strah meje. In nemočna sem, ker je nema za moje nasvete.
Kaj ve mislite o porodu doma ali mogoče kakšen nasvet, kako naj jo prepričan, da gre vendarle v bolnico?

A svoji babici si tudi tako težila, ko je rodila doma?

Te razumem.
A razumem tudi hci,da se pri 28ih odloca po svoje.

Pravkar se spopadam z dejanjem svijega odraslega sina, s katerim mi dela skrbi in se sekiram, a se stakno opominjam, da je odrasla oseba, ki se sama odloca o svojem zivljenju, pa naj mene se tako skrbi…

Tudi mi smo se in se marsikdaj odlocamo drugace od pricakovanj nasih starsev in se oni sekirajo…

Seveda so naše babice rojevale doma, ampak danes imamo zato porodnišnice in vso profesionalno znanje tam. Sama sem rodila tri otroke in si ne bi mogla zamislit, da bi katerega od njih rodila doma. Že sterilno okolje ne more bit enako pripravljeno. Resnično se bojim. Zadnje dni samo premišljujem kaj vse bo šlo narobe. In kaj vse lahko gre narobe.

ne bolnice delajo za farmacijo, otroke čipirajo, da so potem vedno bolj kronično bolni in da lahko služijo na njih. Hujšo bolezen, ko jim vstavijo, bolj služijo. Vsi ti bolni otroci, za katere se zbira denar, so bili rojeni v porodnišnicah.
Če se ti bo do konca meseca zmešalo, potem pojdi kar prostovoljno na zdravljenje.

A v porodnišnici pa ne more it nič narobe al kako? A nič ne bereš forumov in medijev? Kolikokrat so zašuštrali otroka, da je postal invalid, samo zato ker niso hoteli naredit že vnaprej dogovorjen carski rez recimo? Otrok pa invalid za celo življenje postal. In to so samo primeri, ki so šli v javnost, koliko je takšnih ki ne grejo?! Imam tri otroke pa ti povem, če bi mogla rodit še enkrat bi najraje doma! Nobena izkušnja sicer ni bila mesarska in imam tri zdrave otroke, ampak osebje je pa katastrofa v 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}! Sploh na oddelkih. Zdaj pa toliko da so blagovolili očetu pustit bit poleg pri porodu, potem pa lastnega otroka ne sme videt dokler nista z mamico odpuščena domov. A to je normalno? Nič čudnega, da hoče hči doma rodit. Kar je tako mimogrede popolnoma normalno po vseh razvitih državah. Samo pri nas se dela takšna drama, ker?? Česa se bojijo?? Da bi videli, da ni nujne potrebe po rezanju presredkov in skakanju po trebuhih?? Da ni nujno šopat z popadki samo zato, da ženska rodi do konca izmene?? Če ženska ni rizična, podpiše da sama odgovarja za svoje odločitve – pa zakaj mora bit prisiljena rodit v porodnišnici? A smo v srednjem veku slučajno? Zadnji čas, da se zagotovi prosta izbira, tako kot v vseh ostalih normalnih državah.

Najbolj gre narobe, ko se bodoči stari mami zmeša.

Nema je za tvoje nasvete? Ali gluha? Ali kar gluhonema? Če je gluhonema je res bolje, da rodi v porodnišnici, ker dvomim, da babica pozna znakovni jezik, pa med porodom je že itak težko komunicirat.

Za rodit je porodnišnica! Z raznimi bio eko veščami, ki mislijo da so samozvane babice in doule in ne vem kaj še vse, je porod lahko ob enem tudi pogreb. Za rodit je porodnišnica in kader, ki je tam zaposlen in ki tam tudi odgovarja!

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Za rodit je porodnišnica! Z raznimi bio eko veščami, ki mislijo da so samozvane babice in doule in ne vem kaj še vse, je porod lahko ob enem tudi pogreb. Za rodit je porodnišnica in kader, ki je tam zaposlen in ki tam tudi odgovarja!
[/quote]

To je to. V porodnišnicah se rojevajo otroci, doma živali.

To je to. V porodnišnicah se rojevajo otroci, doma živali.
[/quote]

a potem so bili tvoji predniki živali, ki so se rodile doma, ti si pa zaradi tega še vedno eno tele?
Staruha je v meni in se nima kaj vtikat v to, kako bodo sedaj plodne ženske rodile.

Sodobna ženska ni sposobna poroda doma.

Daj ji za prebrat tole: da sem rojevala doma bi bila brez prvega otroka.

Bila sem po PDP, pa sem rekla na “kontrolnem” pregledu sej meni ni nič, grem lahko še domov. Pa je rekel ginekolog, da on pa ni tako prepričan in da so se posvetovali “na ravni porodnišnice” in da so rekli da ostanem.

Pa sem bila 3 dni v porodnisnici, skušajo sprožit porod pa nič od nič. Na zadnje na enem CTG ju tako mimogrede opazim, da otroku pada utrip. Pa pride sestra pa rece, da naj grem se v porodno na CTG, da je bil prejsni slabši. Ko sem naredila naslednji ctg je bila ze taka kriza da od tistega trenutka pa do rojstva je bilo vse skupaj 15 minut.

Da sem čakala doma da bo kaksen znak, popadek, odtekla voda, kar koli bi bilo že prepozno.

Niti enega znaka, da otrok doživlja stisko, nič.

Pa ni bilo 100 let nazaj, ampak leta 2018.

Tudi drugi otrok se je rodil po roku s CR, vendar pri njej nismo toliko čakali ampak s(m)o bili zelo previdni.

Odtekla mi je voda, imela sem popadke pa zopet ni slo brez CR.

100 let nazaj so rojevale doma, pa ali se kdo vpraša koliko otrok je takrat umrlo?

Moja tasca je rodila doma, ampak ona gre itak rajsi rodit kot pa k zobarju.

[/quote]

A nisi ti pisal, da je žena rodila doma? 🤨

A nisi ti pisal, da je žena rodila doma? 🤨
[/quote]

ja res je

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

a ne na zavodu med.over.net

ja res je
[/quote]

Zakaj si potem napisal, da se rojeva samo v porodnišnici? Upam, da niste imeli slabe izkušnje doma. Mene je resnično strah. Kakor razumem hči naj bi oni imeli doma babico, ki dela prav porode na domu. Je tvoja partnerka imela tudi to? Prosim, vsaka stvar bo koristila če mi poveš. Mogoče se pomirim ali ji celo pokažem to kar boš napisal.

Tvoja hči je polnoletna in se lahko sama odloča. Je pa povsem nedorasla. Porod je tvegan, marsikaj gre lahko narobe. Tudi v Sloveniji imamo primere trajno poškodovanih otrok, ker so ženske rodile doma in zdravniška pomoč ni bila dovolj hitra. Babica doma ne more narediti urgentnega CR – v krizi pa štejejo sekunde… Moja najboljša prijateljica bi bila ob otroka, če ne bi bila v bolnici. Pa ni bila nič rizična ali čez rok. Kar poglejte si statistiko smrti ob in po porodu, preden je medicina napredovala in so se porodi prestavili v porodnišnice. Ni treba samo v preteklost, ozrite se v Afriko…

Kaj pa pravi njen partner? Se z njo strinja?
Ne vem, jaz bi ji predlagala kak posvet z ginekologom, naj ji pokaže statistiko, pa si bo morda premislila.

Je pa to nova moda razvajenk, ki potrebujejo celo sceno zato da rodijo… obup od obupa. Jaz sem izjemno lepo rodila v porodnišnici, brez rezanja, klistiranja, umetnih popadkov… Sem se pa pripravila na dejstvo, da bo bolelo. Da ni glih žur. Pa nič hudega ni bilo. Jaz ne bi mogla več živeti sama s seboj, če bi zaradi moje neodgovornosti umrl moj otrok… Pa tudi sama tvega komplikacije, ampak za te ni toliko panike, ker si bo za njih (če se zgodijo) sama kriva, otrok se pa ne more odločati in ga take ženske namerno izpostavijo povečanemu tveganju.
Sem se razpisala, samo me res jezijo te novodobne razvajene mamice.

Zakaj si potem napisal, da se rojeva samo v porodnišnici? Upam, da niste imeli slabe izkušnje doma. Mene je resnično strah. Kakor razumem hči naj bi oni imeli doma babico, ki dela prav porode na domu. Je tvoja partnerka imela tudi to? Prosim, vsaka stvar bo koristila če mi poveš. Mogoče se pomirim ali ji celo pokažem to kar boš napisal.
[/quote]
Prosim, vsaka stvar bo koristila če mi poveš. Mogoče se pomirim ali ji celo pokažem to kar boš napisal.

Kje nisem bil jasen? Rodi se v porodnišnici! Nobene debate naprej v smislu kaj pa če bi mogoče… Ne! V porodnišnici se rodi.

In tiste, ki so jih zašuštrali, bi ena babica na domu rešila al kaj? Za protivtež se vprašaj, koliko bi jih pa bilo zašuštranih ali celo mrtvih, če bi bili rojeni doma, a so jih na srečo uspeli hitro rešiti. Moj otrok naprimer. Če bi rojevala doma, vprašanje, kako bi se končalo, če bi ob spoznanju, kaj je narobe, klicali in čakali rešilca. Tam so pa takoj začeli ukrepati in se je srečno končalo. Moja prijateljica je zaradi nenadnega zapleta začela tako krvaveti, da so morali prav hitro ukrepati. Če bi rojevala doma, bi do prihoda rešilca izkrvavela. In če je potreben urgenten carski? Kaj bo tvoja babica doma naredila? Ga opravila na mizi s kuhinjskim nožem? Porod doma je zelo lep, če gre vse ok. Ali bo vse ok, ali ne, pa ne ve nihče. In zato je to tveganje zame neodgovorno. V razvitih državah pa si to lahko privoščijo, ker imajo stvari drugače urejene. Kot prvo, imajo babice za to dovoljenje in določene usposobljenosti, česar naše nimajo. Zunaj pred hišo za vsak slučaj čaka rešilec. Mimogrede, moja sorodnica, ki živi v tujini, se je šla tale porod doma, da ji ne bodo rezali presredka. Na loncu je bila tako strgana, da se še danes kesa.

Odgovori na vprašanje! Zakaj je potem tvoja rodila doma in drugi ne smejo?

Ker se rojeva v porodnišnici. Pri nas so bile drugačne razmere takrat.

Kateri jezik pa ti govoriš? To je “malo od dole” ali nekaksna mesanica/spakedranscina ali samo glupost?

Da sem rojevala… da sem cakala… tega še nisem slisala nikjer.

Kateri jezik pa ti govoriš? To je “malo od dole” ali nekaksna mesanica/spakedranscina ali samo glupost?

Da sem rojevala… da sem cakala… tega še nisem slisala nikjer.
[/quote]

To je narečje. Da tega ne veš, je pa glupost.

Tale k je napisala pod provokacija je pa bolana verjetno ni nikoli rodila da piše take traparije

New Report

Close