Hčerki se moje telo zdi odvratno
Ja, telo, ki jo je spravilo na svet se ji zdi odvratno. Zadnjič sem v nedrčku in spodnjih hlačah norela po hiši, ker se mi je res mudilo in taka sem šla tudi v hčerkino sobo po moj pulover, ki si ga je izposodila. Rekla mi je če grem lahko iz njene sobe, ker me take ne more gledati, ker je moje telo zanjo odvratno. To telo je njo spravilo na svet, to telo jo je hranilo in to telo gara, da ima ona lahko normalno življenje. Od takrat ne govori z mano in noče sedeti pri kosilu z mano ker ji gre ob pogledu name na bruhanje. Resnično sem žalostna, obupana, nemočna in še kaj. Želi si, da bi bila vsaj malo taka, kot je očetova nova, ki je 20 let mlajša od mene, ki se ukvarja cele dneve sama s sabo, je brez otrok, življenje pa jo hrani z zlato žlico. S tako punco se ne morem, ne znam in predvsem ne želim primerjati. Me pa vseeno zelo boli hčerkino obnašanje, njene besede pa na mojem srcu delajo rane. Priznam, situaciji nisem kos in potrebujem pomoč.
Krvaveče srce, 09.03.2023 ob 23:12
Ja, telo, ki jo je spravilo na svet se ji zdi odvratno. Zadnjič sem v nedrčku in spodnjih hlačah norela po hiši, ker se mi je res mudilo in taka sem šla tudi v hčerkino sobo po moj pulover, ki si ga je izposodila. Rekla mi je če grem lahko iz njene sobe, ker me take ne more gledati, ker je moje telo zanjo odvratno. To telo je njo spravilo na svet, to telo jo je hranilo in to telo gara, da ima ona lahko normalno življenje. Od takrat ne govori z mano in noče sedeti pri kosilu z mano ker ji gre ob pogledu name na bruhanje. Resnično sem žalostna, obupana, nemočna in še kaj. Želi si, da bi bila vsaj malo taka, kot je očetova nova, ki je 20 let mlajša od mene, ki se ukvarja cele dneve sama s sabo, je brez otrok, življenje pa jo hrani z zlato žlico. S tako punco se ne morem, ne znam in predvsem ne želim primerjati. Me pa vseeno zelo boli hčerkino obnašanje, njene besede pa na mojem srcu delajo rane. Priznam, situaciji nisem kos in potrebujem pomoč.
si ti to njej povedala??
kot neandertalka, 10.03.2023 ob 11:19
Povedala je samo tisto, kar je videla in nič drugega. Dejstvo je, da tako pač je. To veš tudi sama, boli te samo zato, ker ti je to nekdo povedal. Ti si pa to vzela vse preveč resno. Ne moreš pričakovati, da boš kot 15 letnica, ker nisi 15 letnica.
Za začetek lahko začneš delati na sebi, da se spraviš v formo. Na internetu je vsega, res pa je, da rabiš to delat vsak dan in več mesecev, če seveda hočeš sploh nek rezulat.
Izziv si dobila.
kot neandertalka, 10.03.2023 ob 11:37
Za začetek lahko začneš delati na sebi, da se spraviš v formo. Na internetu je vsega, res pa je, da rabiš to delat vsak dan in več mesecev, če seveda hočeš sploh nek rezulat.
Izziv si dobila.
Kak izziv, mala ji je spustila bombo in ona naj gre trenirat, da bo zadostila merilom.najstnice.
Pa a ste nori?
Ja, delaj na sebi, seveda, ampak na mentalnem delu, da se okrepis, da ti take zadeve ne pridejo do srca.
Za vse ostalo komentirat vem premalo,
Vzemi se v roke, poskusi nehat s samopomilovanjem in hceri pokazi, da si mocna, samozaveszna tudi s tem telesom, ki je kot pac je in da je na njej, kaj bo s to informacijo …torej tvojo podobo …naredila.
Mas to!
Otroci se ponavadi ne ukvarjajo, kaj preveč s tem, kako so videti njihove mame. Če niso res predebele, da je to že zaskrbljujoče. Nisi napisala, kakšna si v resnici.
mi pa tvoj zapis deluje bolj kot neke vrste tvoj kompleks, sploh ker ima bivši novo, postavno žensko.
mogoče tudi hčerka razmišlja v tej smeri… da bi vajin zakon še obstajal in bi ona imela normalno familijo, če se mama ne bi tako zapustila…
Zgolj ugibanje. Resnično ne vem, kakšna si. Si pa mislim, da če je hčerka bila sposobna to izreči, je sposobna tudi bolj poglobljenega pogovora na to temo. kos e ti pomiriš na njeno opazko, v kateri je najbrž tudi precej resnice.
Mandolina385, 10.03.2023 ob 12:40
Prav patetična si! Najprej letaš po bajti v spodnjem perilu in si prepričana, da imaš spet 25 let….misliš, da te bo hčerka hvalila..In ker te ne, natepavaš s tistimi stavki: To telo te hrani…to telo te….Ja bože mili, obnašaj se že kot MAMA, ne pa hčerina prijateljica.
Jp, avtorica deluje kot huda pateticarka.
Ne vem, ne morem si predstavljati česa takega. Punca je nevzgojena, nesramna in nima do tebe nobenega spoštovanja. Tudi tebi ni potrebno, da se v spodnjem perilu sprehajaš po hiši. Sama se nikoli ne sprehajam v spodnjem perilu po hiši, če se preoblačim, se zaprem v sobo ali v kopalnico.
Žal je najbrž punca slišala očeta, kako se je obnašal do tebe. Po mojem bo to vzrok. Žal pa ti ne morem pomagati. Z leti se naše telo spreminja, stara, ne moremo zgledati tako kot smo pri 30. letih. To lepo povej punci, zahtevaj, da se ti opraviči. Vzpostavi avtoriteto. Končno, skrbiš za punco in jo vzdržuješ. Malo spoštovanja ji ne bi škodilo.
Kakšne prijateljice pa ti imaš?
Tako golden child sestrice delajo, povedala je, da je napol naga laufala po stanovanju, norela, vdrla v hčerino sobo in norela za pulover, ki je po čistem naključju bil opran in zložen v hčerini sobi (ali pa ga je hčer imela oblečenega, ker je hčerin pulover).
Če tvoje prijateljice delajo s teboj tako kot ta ženska pravi, da dela s svojo hčerko – pa ti rabiš manj prijateljev in več sovražnikov. Slednji delajo lepše s teboj.
Prosim da meni hči ali sin rečeta kaj takega, in da bi se jima posledično še gnusila, bi oba dobila doživljenjsko lekcijo. Vi pa se nehajte smiliti sami sebi in ukrepajte. Razumem, da se vas je dotaknilo, še posebej na izrečen način in njena dejanja, ampak ne pustite, da vam hči dirigira življenje, dirigirajte si ga sami