Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hčerkin mož

Hčerkin mož

Pač, mogoče je samo čudaški ampak dokler je ok do hčerke ne vem zakaj se ti sekiraš.

Ne vem od kod vam ideja, da se mora partner lepo ujeti s starši izbranke, sicer je čudak, sociopat in govno, morilec, vse najslabše! Folk je prtegnjen.

Pri meni je tako. Če kdo od moje primarne družine ne sprejme mojega moža ali pa otrok sem jim točno povedala da s tem kaže nespoštovanje do mene, ne do mojega moža. In isto, če se možem svak obnaša ignorantsko ali pa ne pride ko so povabljeni na praznovanje, to jaz ne jemljem kot, da ima nekaj čez mene pač pa pokaže nespoštovanje do svoje žene.

Mislim, da če imaš partnerja rad morač pokazati toliko spoštovanja do njega in se do njegove primarne družine obnašati vsaj civilizirano če ne prijazno. Saj ne, da se čisto spremeniš, ampak odrasla oseba mora biti toliko civilizirana, da se lahko pol ure normalno pogovarja z drugo odraslo osebo. In seveda, da si pri nekomu na obisku in pri kosilu brskaš po telefonu to je zame primitivno. Da meni to moj partner naredi ne vem koliko časa bi bil moj partner.

Pri nas, ko gremo k mojim ali njegovimna kosilo so telefoni ali doma, ali v avtu če pa jih že prinesemo v stanovanje pa ostanejo na hodniku pri jaknah in bundah. In to vemo tako midva kot otroci.

Odgovor na objavo uporabnika
Maja V, 13.02.2023 ob 09:19

Pri meni je tako. Če kdo od moje primarne družine ne sprejme mojega moža ali pa otrok sem jim točno povedala da s tem kaže nespoštovanje do mene, ne do mojega moža. In isto, če se možem svak obnaša ignorantsko ali pa ne pride ko so povabljeni na praznovanje, to jaz ne jemljem kot, da ima nekaj čez mene pač pa pokaže nespoštovanje do svoje žene.

Mislim, da če imaš partnerja rad morač pokazati toliko spoštovanja do njega in se do njegove primarne družine obnašati vsaj civilizirano če ne prijazno. Saj ne, da se čisto spremeniš, ampak odrasla oseba mora biti toliko civilizirana, da se lahko pol ure normalno pogovarja z drugo odraslo osebo. In seveda, da si pri nekomu na obisku in pri kosilu brskaš po telefonu to je zame primitivno. Da meni to moj partner naredi ne vem koliko časa bi bil moj partner.

Pri nas, ko gremo k mojim ali njegovimna kosilo so telefoni ali doma, ali v avtu če pa jih že prinesemo v stanovanje pa ostanejo na hodniku pri jaknah in bundah. In to vemo tako midva kot otroci.

Meni ste pa vi čudna družina, da se greste neko represijo s telefoni, kot, da niste dovolj pri pameti jih znati prostovoljno primerno uporabljati! Poleg tega mi je žal, da imaš tako slabega partnerja, da ga tako malo ceniš, da bi ga zapustila, če se nebi ujel v pogovore s tvojimi starši, kljub temu, da imata otroke skupaj.

Vseskozi pozabljam, da ste zakonci tukaj bolj še otroci in zato poudarjate toliko tega spoštovanja do staršev. Ko si enkrat odrasel človek, ti ni potrebe ceniti starejše ljudi, bolj kot sebe. Potem ste bolj enakovredni in se vrednost ceni bolj po dosežkih, ne pa samo po letih. Si mislite, da pride Tesla Musk k tašči, ki je bila kuharca v menzi, neka dominantna babura in jo obiskuje vsak vikend, ker pač dela uslugo ženi in sedaj bi vsak vikend poslušal 2 uri to baburo polno sebe, ki bi mu pametovala kako mora on živet in ga nebi poslušala kaj ima on povedati. In bi mu takoj odvzela besedo. In kritizirala njegove povedi. Musk pa bi vseeno pač hodil na kosila, ker ima rad svojo ženo in ji pač želi omogočiti, da se sreča s starši za vikende. Žena pa želi, da gre zraven tudi mož. Seveda se bo mož kdaj umaknil na strano in poklikal telefon in tu ni nič narobe. Saj je Musk dovolj velik, da ve kaj je prav in kaj ne.

Če so že tast in tašča tako zabiti, da ne znajo drugega govoriti kot od vremena in hrane, zakaj bi moral nujno zet vsak vikend to vneto poslušati in hliniti kako je to zanimiva debata? Konec koncev bi lahko rekli tudi, da tašča ne spoštuje zeta, ker se z njim ne pogovarja kaj bolj zanj zanimivega. Eno je leporečiti z nekom, ki se srečaš enkrat na leto, ampak vsak vikend pa res se nimamo kaj pogovarjati, sam pa se tudi počutim noro, če bi preigraval vreme 2 uri, vsak teden, kaj mi je tega treba? Pač mirno počakam na telefonu, da se partnerka z njimi pogovarja pa potem gremo. Ne vem zakaj taka drama iz tega? Namreč ljudje prihajamo iz čisto drugih vetrov, jaz sem na primer menjal nekaj služb, prepotoval svet, diplomiral v tujini, bil vedno na vodstvenih mestih, se ukvarjal s financami, nepremičninami, kriptovalutami, z duhovnostjo, ezoteriko in še in še in res se nimamo kaj pogovarjati. Saj ljudje so dobri, ampak res se nimamo kaj pogovarjati. Jih zelo spoštujem kot starše, vendar res mi je psihotično govoriti par ur na teden o vremenu. Saj se lahko pogovarjaš še o čem, vendar nič ne vedo, vedo samo to kar preberejo iz novic, pa še to slabo razumejo, ker so preprosti ljudje. Res ne vem zakaj bi jaz bil sedaj tako slab človek, če se med obiskom umaknem na stran recimo in poklikam malce po telefonu. To obsojanje, hlinjenje nekega moralista se mi zdi zavrženo. Živi in pusti živeti.

Primer 9860, 13.02.2023 ob 10:58

Če so že tast in tašča tako zabiti, da ne znajo drugega govoriti kot od vremena in hrane, zakaj bi moral nujno zet vsak vikend to vneto poslušati in hliniti kako je to zanimiva debata? Konec koncev bi lahko rekli tudi, da tašča ne spoštuje zeta, ker se z njim ne pogovarja kaj bolj zanj zanimivega. Eno je leporečiti z nekom, ki se srečaš enkrat na leto, ampak vsak vikend pa res se nimamo kaj pogovarjati, sam pa se tudi počutim noro, če bi preigraval vreme 2 uri, vsak teden, kaj mi je tega treba? Pač mirno počakam na telefonu, da se partnerka z njimi pogovarja pa potem gremo. Ne vem zakaj taka drama iz tega? Namreč ljudje prihajamo iz čisto drugih vetrov, jaz sem na primer menjal nekaj služb, prepotoval svet, diplomiral v tujini, bil vedno na vodstvenih mestih, se ukvarjal s financami, nepremičninami, kriptovalutami, z duhovnostjo, ezoteriko in še in še in res se nimamo kaj pogovarjati. Saj ljudje so dobri, ampak res se nimamo kaj pogovarjati. Jih zelo spoštujem kot starše, vendar res mi je psihotično govoriti par ur na teden o vremenu. Saj se lahko pogovarjaš še o čem, vendar nič ne vedo, vedo samo to kar preberejo iz novic, pa še to slabo razumejo, ker so preprosti ljudje. Res ne vem zakaj bi jaz bil sedaj tako slab človek, če se med obiskom umaknem na stran recimo in poklikam malce po telefonu. To obsojanje, hlinjenje nekega moralista se mi zdi zavrženo. Živi in pusti živeti.

ob vsem tem si pa na koncu pristal na najbolj bednem forumu v zahojeni Sloveniji in celo odgovarjaš na izmišjene teme? bc, bc,

na Jesenicah, 13.02.2023 ob 11:09

ob vsem tem si pa na koncu pristal na najbolj bednem forumu v zahojeni Sloveniji in celo odgovarjaš na izmišjene teme? bc, bc,

Tebi se pa vidi, da nisi še bil dlje kot do bosne, saj Slovenija še zdaleč ni zahojena. Ko se boš sprehodil najprej po ulicah azije, afrike, centralne amerike in še kaj bi se našlo, boš komaj spoznal kaj je zanikrno. Slovenija je raj na zemlji. Poglej, cel balkan se priseljuje k nam. Verjetno se ne priseljujejo ker je slabše kot dol. Povem ti z lahkoto tudi, da ta forum ni najbolj beden. Je še precej bolj bednih. Tko da vidim, da si dober samo za kritiziranje, posledišno boš dober tudi za hlinjenje leporečnega moralista. Srečno na svoji zanikrni poti, kot si si jo sam izbral.

Primer 9860, 13.02.2023 ob 10:24

Meni ste pa vi čudna družina, da se greste neko represijo s telefoni, kot, da niste dovolj pri pameti jih znati prostovoljno primerno uporabljati! Poleg tega mi je žal, da imaš tako slabega partnerja, da ga tako malo ceniš, da bi ga zapustila, če se nebi ujel v pogovore s tvojimi starši, kljub temu, da imata otroke skupaj.

A to, da nimaš telefona ves čas v žepu ali buljiš vanj, je represija? Kaj tako blazno nujnega pa imaš, da je treba imeti telefon pri sebi in ne par metrov ali še to ne stran v bundi ali torbici? Kaj sploh hodiš ljudem na obisk, če se misliš s telefonom ukvarjat?

Na kosilo pride zraven samo zato, da ustreže hčerki. Če bi bil kak hud psiho ali narcis, niti zraven ne bi prišel.

Z nekaterimi ljudmi se enostavno ne moremo ujeti. S takimi se pač ne družimo, ne sprejmemo jih v svoje življenje. Ker sta vidva starša njegove žene, pa ve, da vaju ne more kar izbrisati, zato je vse skupaj še bolj neprijetno.

Gotovo obstaja razlog zakaj vaju ne spustita v stanovanje. Najbolj verjetno se mi zdi, da zet pričakuje, da boste kaj komentirali, prestavljali ali kako drugače komandirali, zato vas niti nočeta spustit noter. Saj pa imate s hčerko normalen odnos in se družite, kaj bi pa od zeta radi? Tole deluje, kot da vas žre, ker vas zet drži stran od njune zveze in življenja, vi bi pa radi bili “na tekočem”.

Nekako tako je tudi pri nas. Moj mož je zelo introvertiran, v družbi skoraj ne spregovori in tudi z mojimi starši skoraj ne komunicira, včasih se sicer zaradi mene potrudi ampak potem to ne izpade prav dobro. So nekako kot bi bili vsak iz drugega planeta. Zelo malo govori tudi s svojimi starši. Jaz sem tista, ki komunicira z zunanjim svetom, sem družba, imam prijateljice, gojim stike s svojo in njegovo družino… Pravi, da je takšen kot je, pretvarjal pa se ne bo in to spoštujem. Doma za štirimi zidovi pa je presenetljivo precej bolj zgovoren… Želela sem napisati, da verjetno sploh ni to, da vaju ne bi maral, samo takšen je.

Morda ste se mu s čim zamerila, morda ste kaj čez zeta rekla hčeri, ona pa prenesla možu…

Ne vem. To vi veste sami kaj je bilo.

Če pa nič od tega, pol pač takšen je. Seveda se ne zna kulturno obnašat, če po kosilu takoj spaka v sobo s telefonom in verjetno brez opravičila. Če se opraviči, pol ne vidim problema.

Na kratmo, ignorirajte ga oziroma ne se sekirat, brez veze.

Ostanite vljudna, ne rečite nič.

Glavno, da se razumeta vidve s hčero in da je ona srečna.

In še nekaj, ne ga obdarovat z dragimi darili ahhahaha, kakšno malo pozornost za praznike in to je to, pika.

Jaz bi si rekla, veš kaj, klinc te gleda, jaz zase vem,da sem ok, ti pa bodi takšen kot si.

Ni mi pa čisto jasno, zakaj vas hči ne povabi k sebi v stanovanje? Zaradi njega ? Njo pa le to direkt vprašajte.

Pričakovano ne bo dala vam ustreznega pojasnila, zato ne drezajte preveč in živita z možem svoje življenje.

Ne ponujajta pomoči, naj sama prosita zanjo.

Saj veste, nismo si vsi simpatični ahahahahha, on je pa še nekulturen povrh in hvala bogu, da se zna umaknit.

No, morda ni nekulturen, težko sodim, vsekakor pa je pač takšen kot je in nič narobe ni z vami.

Smejte se vsemu skupaj in z veseljem pojdita s hčero kam sami.

Vse bo ok!

Nekateri smo introverti in nas druženje s tastarimi od partnerice zanima ravno toliko, kot kidanje gnoja. Pogovori o vremenu nas pa dobesedno ubijajo.

mogoče jo mlati ko pesa. pa ne pove. kaj  pa jaz vem. kako pri kurcu naj vem. povej vsaj mere, njeggove in hčerke . kaj  je po izibrzabi kaj dela.  da lahko vaj približno povežem.  to kar si napisala, meni malo diši, po tem , da ni problem v njem, ampak v tvoji hčerki.   rekla si da kupujeta kar draga darila.  verjetno je to to problem.  da sta tudi njej dajala vse  in si ti mamica v zameno za draga darila zahtevala, njeno lojalnost.  ker si pač taka prasica.  ti misliš, da so vsi taki, podkupljivi ker si sama taka.  ja nismo.  vsi nismo.   jaz mislim, da ona ne želi, da prideš v stanovanje.  one tebe ne želi v njenem stanovanju. ker ko ti napišeš, kako si že napisala??  nek odnos medna ja moramo imeti.   ZAKAJ?  kdo si ti? kdo pri pizdi si ti?   ti imaš moža,  shuho pičko, hemeroide, inkontinenco,  verejtno  ne treniraš nič,  BRIGAJ SE ZASE.   saj imate odnos.   a te naj spusti  v svoje stanovanje da boš še tam probala pametovat, komentirat,  svoj lonček dodajat?? komaj čaka ja. komaj čaka.  da se bo pred tabo zagovarjala, kako in kaj.     ti si taka posesivna arogantna naduta oseba. njen fant že ve, zakajse z teboj ne pogovarja. ker mu je hčerka tko naročila. ker ne želi, da se vtikuješ. MAJN KO VEŠ, BOLJE JE ZA NIJU. zato nič ne veš.  kaj je narobe?? TI SI NAROBE.  kaj ap njen ata, tvoj mož pove na to??  nič a ne. je raje  tiho. že ve kako  je s teboj.  tvoj mož bi moral biti dec, je pa pizda navadna. in zato si ti  preveč dovoliš. nekd oti mora mejo pokazat.  oba ti kažeta, da jih ne zanimajo tvoja draga darila.  boli njega kurac.  ker dobro ve, ker mu je hčerka naročila. ker dobro ve, da če sprejem tvoje darilo, boš ti misnla da si ga kupila.  ker pač si taka, keš prasica.  taka si.  in hčerka to ve.  hčerka ne želi tebe v vezi. ti imap svojo vezo.  ja??    nasvet bi rada. ok.  kupi si psa, začni se ukvarjat z psom in MOŽEM.  keš prasica.  NE MOREŠ VSE KUPIT. NISMO VSI NA PRODAJ.  TI HVALA BOGU PAČ SI.  če želiš, kaj naredit pametnega,   začni trenirat vsak dan.  ker boš kamli sama. mož bo umrl in pol  boš sama. nihče te mara, vsi so te že prečitali.   nihče noče imet opravka s s teboj!!! niti hčerka!!!   ZAMISLI SE MALO.  JA!!!  posesivna  keš prasica si.  hčerka pač hvala bogu ni.  HČERKA MU JE NAROČILA, DA SE TKO OBNAŠA .  ker te ne želi imet v stanovanju.

Anonimno 7704, 10.02.2024 ob 19:15

Nekateri smo introverti in nas druženje s tastarimi od partnerice zanima ravno toliko, kot kidanje gnoja. Pogovori o vremenu nas pa dobesedno ubijajo.

Nekateri niste introverti, pač pa ste idioti, polni sami sebe!

Moj zet je tudi približno tak, pa je hudo posesiven do hčerke, za enkrat še ona tega ne opazi, vem pa da ji bo začelo hudo na jetra iti, v kratkem. Naj imata kot hočeta, če mu kaj ne paše lahko gre tudi.

Tvoji hčeri je normalno da njen tip med kosilom (na obisku celo) bulji v telefon? Teslo nekulturno. Sobo od hčere spremeni v nekaj drugega. Nima kaj v sobe hodit čepet na obisku. wtf. Kdo je to teslo vzgajal? Poznate starše? Nekaj je bili sramežjiv in tih, nekaj pa nekulturno nevzgojeno teslo. Da greš v tuji bajti po kosilu med katerim buljiš v telefon kar v eno sobo čepet ko poješ….ti to resno? Tvoji hčeri je to normalno? Oprosti ampak tudi tvoja hči ima probleme, če ji je to normalno.

kultura, 10.02.2024 ob 21:48

Tvoji hčeri je normalno da njen tip med kosilom (na obisku celo) bulji v telefon? Teslo nekulturno. Sobo od hčere spremeni v nekaj drugega. Nima kaj v sobe hodit čepet na obisku. wtf. Kdo je to teslo vzgajal? Poznate starše? Nekaj je bili sramežjiv in tih, nekaj pa nekulturno nevzgojeno teslo. Da greš v tuji bajti po kosilu med katerim buljiš v telefon kar v eno sobo čepet ko poješ….ti to resno? Tvoji hčeri je to normalno? Oprosti ampak tudi tvoja hči ima probleme, če ji je to normalno.

👍👍

Toliko o taščah in tastih! Živimo pod eno hišo, ločeno gospodinjstvo. Račune za vodo, elektriko, ogrevanje in internet plačujem jaz za celo hišo. Stara dva mata hladilnik in dve veliki hladilni skrinji, da o indukciji ne govorim. Da še ne omenjam druge stroške. Potem pa stara dva še pričakujeta da bom delal v njihovem vinogradu s katerim služita lepe denarce, ni problem če imaš za lastno rabo, ampak to kar se dogaja pa… Potem ko pa rečeš da ne boš delal za njih za ta stara dva, pahčerki obrneta proti meni. In potem se midva z mojo partnerico kregava in grdo gledava. Vsem vam ta starim povem to, ne vtikajte se v lajf mladih parov – družin.  Ker meni bo film poknil, ne da enkrat, ampak bo je že vse tako daleč. Tako če bi stara dva že včeraj vrinila, bi bilo prepozno!

jaz sem tudi bila v bližini svoje tašče raje tiho in to zato,ker je prav iskala v mojoh besedah razlog za prepir.Tudi,če si tašča si moraš moje spoštovanje zaslužit.Tako je pa pričakovala,da bom plesala okrog nje,ona bo pa nesramna

Lejte, familija ste. Peta na obisk, povej da prideta. Potem se pa vsedite in lepo,mirno in kulturno razloži kaj te matra.  Povej, da ti je hudo ker ne veš kje si, če je karkoli narobe. Povej da je to še hujše kot da te odkrito nebi maral. Povej da imata hčerko rada in si ga res res želiš vzeti za svojega, ampak ti je težko ker imaš občutek da te/vaju ne mara. Razloži da ljudje ne gredo vedno skupaj, da ti je to jasno, da tudi če mu nista nekaj simpatična si želiš en odnos z njegove strani, ker je vajini hčeri pomemben. Povej da ne zahtevaš veliko, samo občasno naj vama da možnost da se podražite, da se vidite. Daj mu vedeti tudi, da ni nihče popoln, niti vi2, niti on ampak bistvo družine je občutek varnega okolja svojih ljudi. Da je to vse kar si želiš, da si srečna da je hči srečna, da je on srečen da naj pa malo pogledata še vaju, ker sta starša te punce in naj vama da priložnost. To je vse. Če bo to vzel kot kar nekaj je z njim nekaj narobe. Sorry, ampak tako je. Jaz nisem fanica tašče ampak bi me ganilo če bi se počutila tako, ker je mama mojega partnerja.

Srecbo

Vrelišče, 11.02.2024 ob 00:06

Toliko o taščah in tastih! Živimo pod eno hišo, ločeno gospodinjstvo. Račune za vodo, elektriko, ogrevanje in internet plačujem jaz za celo hišo. Stara dva mata hladilnik in dve veliki hladilni skrinji, da o indukciji ne govorim. Da še ne omenjam druge stroške. Potem pa stara dva še pričakujeta da bom delal v njihovem vinogradu s katerim služita lepe denarce, ni problem če imaš za lastno rabo, ampak to kar se dogaja pa… Potem ko pa rečeš da ne boš delal za njih za ta stara dva, pahčerki obrneta proti meni. In potem se midva z mojo partnerico kregava in grdo gledava. Vsem vam ta starim povem to, ne vtikajte se v lajf mladih parov – družin.  Ker meni bo film poknil, ne da enkrat, ampak bo je že vse tako daleč. Tako če bi stara dva že včeraj vrinila, bi bilo prepozno!

Mogoče bi bilo boljše da ne bi živel v njihovi hiši ampak v svoji? Aja to pa ne. Tašča in tast ti morata zagotoviti bivališče pa še hvaležna ti bit da si tam. Grow up.

No, jaz bi ga direktno vprašala, kaj ga moti na vama oz. če sta mu kdaj kaj takega naredila. Če praviš, da ni izoliral vajine hčerke, potem mora biti nekaj drugega.

Lahko se pa pač sprijazniš z dejstvom, da je tak po naravi.

čudak je hčera ,ki to dopušča

Tašča, 10.02.2023 ob 12:52

Z možem sva bila do hčerinega moža vedno zelo ljubezniva, on pa je od prvega srečanja zelo hladen. Ne vem, a je fant tako strašno introvertiran, ali ga kaj moti pri naju, ampak npr. ko prideta na kosilo, komaj pozdravi, poje in gre v hčerino sobo. Hči ostane v dnevni, klepetamo, gremo na sprehod … On jo počaka v njeni sobi. Med kosilom gleda v telefon, le če ga kaj neposredno vprašaš, skopo odgovori.

Odkar se je preselil k hčeri, midva še nisva bila v stanovanju. Hči npr. prosi, če ji kaj pripeljem, in počakam na parkirišču, da pride dol. Potem v avtu klepeta z mano, včasih greva na sprehod, gor me ne povabi več. Za njegov rojstni dan vedno hči vprašava, kaj naj mu kupiva, dajeva kar draga darila, komaj zamomlja hvala.

Ne moreš mu ustreči, zdi se mi, da bi naju z možem rad kar zradiral, pa ne vem zakaj. Hči je videti srečna, do nje je ljubeč. Kdaj pa kdaj ji malo namignem, ali njenega moža pri naju kaj moti, pa pravi da ne. Vem, da se ni dolžen družiti z nama, pustiva ju pri miru, naj živita svoje življenje. Ampak vse bolj sem na trnih, kadar prideta, ker ne vem, kaj mu ni prav in kako ravnati. Hčerin mož je in bo oče najinih vnukov, nek odnos menda ja moramo imeti. Malo sem se spihala, če mi bo kdo kaj pametnega odgovoril, pa bom vesela.

Mogoče je introvert. Mogoče se nima z vama kaj pogovarjati, ker nimate istih tem. Mogoče se težko naveže.

Tako je bilo pri nama. S punco sva se super ujela, njena družina, pa razen ene priženjene snahe, so mi vsi po vrsti imeli brezvezne pogovore in sem se isto rajši umaknil, ker sedeti v skupini ljudi, kjer nimaš niti enega skupnega zanimanja, je čista izguba časa. Recimo, oni so se pogovarjali samo o vremenu, šihtu in sosedih in kaj ima kdo za pokazat… Teme, ki mene absolutno ne zanimajo.

New Report

Close