Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Hči dala hčeri ime…

Hči dala hčeri ime…

Moja hči je rodila hčerko in ji dala ime Ina. Zdaj berem forume in je zadnje čase kar veliko govora o tem imenu. Nekaterim je všeč, nekatere spominja na bencin?! No jaz sem za to ime prvič slišala. Sem bila paf, ko je povedala kako ji je ime! Sploh nevem kako se bom navadila. Ni to ime popolnoma mimo? Zakaj ti mladi starši dajejo taka imena? Stokrat lepše bi bilo Ana namesto Ina. Pa toliko lepih normalnih slovenskih imen imamo. Sem kar razočarana nad hčerkino in partnerjevo odločitvijo.

Zakaj Isabella namesto Izabela?
Zakaj Gabryella namesto Gabrijela?
ZAKAJ?

Ime je dobro znano. Mogoče je malo bolj redko,kar je čisto o.k. Meni je všeč.

Ime je lepo, me spominja na osebo iz dr.romana……ki sem jih brala nekoč:)

Moji sosedi, ki je stara čez 70 let je tudi ime Ina in to uradno. Je pa INA hrvaška rafinerija nafte.

Ti sigurno nimaš vseh pečk v lubenici?!?!!

Te ni sram, da tako razmišljaš o otroku, tvojega otroka?

Me zanima, kako si ti dala hčeri ime?

grozno pa toliko lepih imen je

Če hočeš lepo življenje pridi v Komendo :)

Moja hči ima lepo slovensko ime; Maja.

Hči je punčki dala ime, ki je njej in partnerju všeč. Meni je to ime zelo všeč.

Zate morda lepo, njej pa po moje ni všeč, ker je bab s tem imenom čisto preveč, pa še malo čudne so nekatere.

Nikoli ni imela pripomb čez ime, vedno je bila dokaj zadovoljna z njim. Nevem katere Maje ti poznaš, gotovo pa ne poznava istih!

…je pa ja lepo ime!
Ja, babi, čestitam! Samo koliko si pa stara? Jaz jih imam petinpetdeset, pa so bili v našem razredu same Marte, Olge, Nuše, Marinke in Darinke, Štefani, pet Janezov in Jankotov, Franceljni in Lojzeti.
Ja, Ina je pa ja lepo, kratko in jedrnato.

Ana je pa že vsaka ta druga.Dovolj jih je.

Sicer pa, čas, ko si ti izbirala imena otrokom, je minil.Tako pač je.
Veseli se z mladimi!

Po vsej tej zgroženosti, si kdaj vprašala lastno hči, če ji je všeč ime, ki si ji ga dala?
A bo zaradi imena vnukinja kaj prikrajšanja zaradi tvojega razočaranja?
A bi te morali otroci v vsej samostojnosti še spraševati za tvoj žegen tudi pri imenih?

Ina ni novo ime. Moja sosolka je bila Ina kar nekaj destletij nazaj. To je v bistvu okrajsava imena Ines, in imen, ki se koncajo na -ina.

Hci in vnukinja bosta bolj veseli tvoje dobrodoslice kot kritike.

Stara sem 57.
Sploh me ne moti če je ime prepogosto.
Čeprav mi Ina ni všeč sem zelo vesela za malo družinico da je dobila prikupen naraščaj, čeprav z meni nevšečnim imenom..

ne greni mladi mamici življenje.
V stari partizanski nadaljevanki “Kapelski kresovi” je bila tudi ena partizanka Ina. Skratka, ime ni moderno, le pozabljeno.
Pa, čestitam babi!

Potem pa nevem kje živim, ker z možem sva za ime res prvič slišala!

Ti jaz povem, kje živiš. Za luno.

Ina je krasno ime. Poznam eno Ino, super ženska. Vedno mi je bilo všeč njeno ime. Tudi ona je zadovoljna z njim. Ina je redko, lepo ime.
Navadila se ga boš in kmalu ti bo všečno.
Ker je!!

Spomnim se nadaljevanke.Zelo dobra. Od takrat mi je Ina še bolj všeč;ime sem poznala že prej.

kaj te briga, kakšno ime so dali starši svojemu otroku. pa ni pomembno, če je to tvoja vnukinja, haloooo?? Ime je čist uredu.

Ina je žensko ime latinskega izvora.Pomen imena je: božanska, božansko.

Zgrožena, še enkrat, sram naj te bo!!!

Dej , ne biksaj ga.Bodi ponosna in se veseli!
Da bi ti slišala v vrtcu, v jasličnih skupinah imena otrok, bi šele padla na rit!

Noah, Stella, Zack, Zoja, Zoi, Tajša, Tai, Lin….

Skoraj ni slovenskega imena.Ni.

Ne vem, kje živiš, očitno za Luno.
Moja skoraj 50 letna prijateljica je Ina in če ima ime količkaj vpliva na osebnost, bo tvoja vnučka super močna, sposobna, vedra, pozitivna in dobra ženska!

Takrat je bilo to zelo redko ime, a lepo. Ta punca mora biti sedaj tvojih let.

Otrok je hčerin in poimenovala ga je tako, kot je njej in njenemu partnerju všeč. Ti v tej zgodbi NISI pomembna in tega se navadi čimprej. Danes te moti otročkovo ime, jutri te bo barva pajacka,pojutrišnjem … Bodi zadovoljna, da je otrok zdrav in pusti mlado družinico s tvojimi idejami pri miru!

New Report

Close