Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Hči dala hčeri ime…

Hči dala hčeri ime…

Morda se pa motim če je res kar pravite.
Sicer pa kakor pravijo; da dobra oseba še tako grdo ime naredi lepo!

Ina je zelo lepo ime. Skrajšana Irena.

Tako je!
Boš videla, ko se boš navadila, boš rekla:ravno to ime in nobeno drugo ji pristaja!
Uživaj…zdaj samo še uživaj…

Lej saj ni tak Pim se pa spomnem pred davnimi leti nadaljevanke Bolnišnica na koncu mesta. Tudi tista zdravnica je bila Ina

http://www.stat.si/ImenaRojstva/sl/FirstNames/SearchFirstNames?Ime=ina&Priimek=&Spol=Z

Čudovito ime. Pravi balzam v primerjavi z novodobnimi, ki so včasih neizgovorljiva ali je potrebno imeti doktorat, da jih zapišeš. Včasih jih ne znajo zapisati niti tisti, ki jih “nosijo”.

Ines, Mar-ina, Katar-ina, Karol-ina, Krist-ina … lahko okrajšamo Ina.

Tvoje mnenje je pri izbiri imena vnukinje povsem nepomembno! Skuliraj se.

… se tega imena tiče, se pa res lahko popolnoma pomiriš. Ni novodobna spakedranka.

Tudi meni je ime Ina lepo, saj se bos navadila nanj. Pred nekaj meseci je bila tudi moja znanka razocarana nad vnuckovim imenom Dino.

Ina. Kako ljubko. In hkrati zelo normalno.

Zelo sem proti, da družina oz. babice nergajo nad imeni. Pri meni je situacija sicer bolj komplicirana, ker pri moji familiji smo Slovenci, mož pa je tujec. In seveda se tule zakomplicira pri imenih. Vendar, ker bo otrok hodil SEM v šolo, sva se odločila za mednarodno moško ime, ki pa je tudi v naši državi dobro poznano. Pusti hčeri, da se sama odloča v svojem življenju. Saj je dovolj stara, kajne?

… ne bodite tako vzvišeni nad novopečeno babico. Saj nič noče, samo malo je potarnala tu gor. Itak da nihče noče nič tamladim. Lepo pa je, če se uspe tudi babica razveseliti imena, a ne?

Če bi bil fantek bi bil pa Petrol?

Očitno je treba biti vzvišen.
Da pokažeš svojo avtoriteto , moč in pamet.

Preberi, kaj je napisala LUBIANA.

Prav nesramno in grdo.
No, ja .Ne bomo se sekirali.
Smo že zadosti stari, da vemo, kaj to pomeni.
NJENA nekultura in NJENA neomikanost.

V naši vasi imamo punco staro 18 let s tem imenom.
Super punca in super ime.
Te pa razumem draga babica – vendar probaj čimprej sprejeti ime.

Potem pa naj pretehtajo vse ostale radosti, ki ga je malo dete prineslo na ta svet. Tudi knjiga, z nevšečnimi platnicami, daje mnogokrat bogato vsebino. Tako platnice ostajajo nebistvene.
V končni fazi bi bila izpeljanka Ine lahko tudi iz imena Alojzina, Avguština, Katarina, Tina, Žaklina, Ivana ipd., kjer bi morala biti za nekatere starejše letnike morda potem Alojzija. Da bi bilo všečno.
p.s. meni osebno ime Maja ni všeč, čeprav je bila všečna tista čebelica Maja. Če je človek ok, je lahko tudi sam Lurd, če bi komu dali tudi takšno ime.

Verjetno je smola, da se rafinerija (ali ina) meša v osebna imena, ko si je kot družba izbrala to ime. Zato obstajajo iz Petrola verjetno slovenska imena kot so Peter, če malo črke pomečeš, obstaja neka družba, ki se imenuje tudi Trol, potem imaš še trole kot izpeljanke. Jožetu tudi ne bi smeli dati imena Jože, ker se ga potem skoz povezuje z “joško”, tako ljubkovalno.

Meni pa to ime ni vsec. Mi deluje brez vsebine, neka okrajsava, ime bi bilo recimo Katarina, to pa mi deluje le kot konec nekega imena.

Kaja kaja, tudi jaz sem se ob tem imenu najprej spomnila na sestro (ne zdravnico!) Ino iz super češke nadaljevanke Bolnišnica na koncu mesta iz osemdesetih. 🙂 Drugače je pa to ime čisto OK.

Lin je slovensko ime. Goduje 23. septembra. Vsi skupaj se pozanimajte, katera imena so slovenska in katera izvirajo iz tujine.

…”še tako grdo ime”…… upam, da tvoja hči prebire tvoje komentarje….jih skopira in shrani, da bo lahko Ina vse lepo prebrala…

http://http://med.over.net/forum5/posting.phpVeliko t.i. i tujih imen je v Sloveniji popolnoma narobe napisano ali razumljeno. Tako na primer ime Gabriella, ne more biti pravilno napisano z Y. Zakaj ne? No, ker se po jezikovni logiki “rye” nikoli ne bi uporabil, temveč bi se “y” za soglasnikom “R” spremenil v “i”, tako da gre v tem primeru pravzaprav za slovnično napako. Če ljudje uporavljajo tuja imena, naj jih za božjo voljo tudi črkujejo tako, kot se to dela v oroginalu, sicer je potem neka spakedravščina, ki ni podobne ničemur in zveni kot neka slaba kopija originala. Logično, če ime napišemo v slovenščini, da napišemo Gabrijela, ali morda tudi Gabriela. Kadar si vzamemo pravico sreminjanja črkovanja, bi se bilo dobro pozanimati, ali je to skladno z jezikovno logiko, ali smo morda naredili zmazek, ki ga potem ne bo nihče znal prav izgovarjati. Otrok bo namreč s tem pečatom živel celo življenje.

kok si pa ti stara?pišeš take, kot ena 15 letnica…al si pod kakšno substanco?

Pozdravljeni
Namesto z imenom bi se naverjetneje bilo precej bolj smisleno ukvarjati s tem ali je zdrava ali starša potrebujeta pomoč, sredstva ali vnukinja potrebuje varstvo itn. Skratka veliko je okoliščin, ki se zdijo prioritetnejše kot pa le ime. Naposled je ime le zaporedje črk, ki si jih lahko spremeni ob polnoletnosti.
lp

Meni je to ime čist lepo. Tako je ime tud meni. Stara sm pa 13. Kdaj se je rodila vaša vnukinja? Glede na datum na katerga ste napisali to da vam ime ni všeč mislim da sva blizu.

New Report

Close