Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Opravljivka Hči dala hčeri ime…

Hči dala hčeri ime…

menda se je gospa do danes že pomirila…

Kapeljski kresovi (pred juhu hu leti- sedaj se nekje ponavljajo)….je tudi Ina ena od glavnih oseb.
Ime mi je všeč.

Kot da imajo stari starši pravico sploh na glasovanje! Eni si pa tudi domišljajo!

Takole, ko berem tvoj zapis, si mislim, kako slab in beden odnos imaš z lastim otrokom, da se o imenih nista pogovarjali že prej, ampak si ga izvedela šele po rojstvu otroka.
Namesto, da se razburjaš zaradi imena vnukinje, se raje razburi sama nad sabo, kako si sploh uspela speljat materinstvo v tako smer, da imaš z lastnim otrokom tako slabe odnose…

In še: je Isabella kaj manj vnukinja kot Izabela?
Je zdaj Ina manj tvoja vnukinja kot bi bila Ana?

Avtorica,mislim, a imaš preveč časa babica ali pač iščeš dlako v jajcu? Če ti bi bilo ime všeč, bi pa nekaj drugega našla za kritizirat. Pač takšna si.

Ina je lepo ime. Boš upala vnukici čez 20 let odkrito povedati, da ti njeno ime ni všeč?

Tudi meni gredo na živce je neka imena lepša so mi starinska in normalna.Samo res pa je da sta ime zbrala s partnerjem in glavno da je zdrava 😉

1. Vam ime sploh ne rabi bit všeč.
2. Poznam kar nekaj žensk s tem imenom, med drugim tudi eno babico pri 80. Skratka ime ni nič novodobno ampak očitno samo spet moderno.
3. Zakaj Isabella in ne Izabela? Ker se lepše napiše. Izgleda bolj moderno, tuje. Izabela je pač starinsko. Vsaj za mene.

Tako pač je babica ane. Na ime se boste morali navaditi pa če vam je prav ali pa ne. Pa še enkrat – ime, ki ga vaši otroci dajo svojim otrokom ni vaš problem.

Ina je tudi meni zelo zelo lepo ime.

Ina je meni lepo ime. Ne razumem pa, zakaj ljudje dajejo otrokom ta t.i. ‘normalna’ imena. Npr. petnajst let nazaj so bile vse deklice Ane in vsi fantje Luka. V mojih časih pa smo imeli ogromno Maj, Barbar, Matej, Tomažev … Hvala bogu, da so mi dali starši ime, ki je bilo takrat bolj redko, čeprav imam slovensko ime.
Dobro, razen v primeru, da ti je ime Ana ali Sara, tako zelo, zelo všeč, da ga boš dal otroku, pa čeprav bo potem v vrtcu še pet Sar v skupini.

Inna je starorimsko.. pa tudi praslovansko ime.. zveni lepo.. vi noncke ste lahko zgrozene ja.. ko mi mladi nad vasimi imeni.. malina, jozefa, slavica, kazimir,gordana,marcela,bogdan.. itd.. vsak pa otroku valda ne bo dal imena ki ga ima vsak drugi otrok.. kot sara, kristina, nadja itd… moje mnenje pac 🤣

Pri njenem imenu je samo j slovenski, drugače pa ime Maja ne izvira iz slovenije ampak znanstveniki ne vedo, kje se je ime maya prvič pojavilo. V različnih jezikih Maya pomeni Iluzija, Ljubezen, Mati (Maya) in Babica (Mayara), v latinščini Maya pomeni “Velik” ali “Večji” itd … Maja nikoli ni bilo slovensko ime, samo J je spremenjen, zato ker naša abeceda ne pozna Y. Ime Maya je staro celo tisočletje ali več, Slovenci smo ga preimenovali v Maja.

Drugače pa .. ja, Maja je zelo lepo ime, isto Ina. Ogromno tujih imen je “prevedenih” v slovenščino, Daria – Darja, Michael – Mihael ali Miha, Jožefa – Josepha itd …

Verjetno je smola, da se rafinerija (ali ina) meša v osebna imena, ko si je kot družba izbrala to ime. Zato obstajajo iz Petrola verjetno slovenska imena kot so Peter, če malo črke pomečeš, obstaja neka družba, ki se imenuje tudi Trol, potem imaš še trole kot izpeljanke. Jožetu tudi ne bi smeli dati imena Jože, ker se ga potem skoz povezuje z “joško”, tako ljubkovalno.
[/quote]Ne ti meni mojga Jožeka, ki najlepšga Ina.

Sicer mi Ina ni lepo ime, ampak se mi zdi da se mladi čedalje več odločajo za angleška imena zaradi tega, ker so tako obdani z mediji in ameriško propagando. Ne bodi razočarana, ker konec koncev je to njena hčerka in njena odločitev. Ne delaj ji slabe vesti ker bo vajin odnos propadel.

New Report

Close