Hči hoče skiro do 60 km hitrosti
Hehe opazujem poplavo električnih skirojev. In se na njem pripelje dolgonoga najstnica. In ji gre tista električna in agilna skirca bistveno hitreje kot motorno kolo njenemu sovrstniku na motornem kolesu z omejitvijo 25 km/h. Ni mi jasno kako sploh še nekateri vztrajajo na teh prdulal. Če bi že imel prdulo bi morala it vsaj 70, bolje pa 90 km/h. Vsaj toliko smo jih mi navili, ko smo bili mladi.
Ga imam že skoraj tri leta, gre sicer samo 25, želim si hitrejšega, vendar me je že nekajkrat splet okoliščin prepričal, da je včasih še celo 25 preveč. Ja, če se bo vaša hčerka vozila po gozdu potem 60,70 ali 100 ni problema, saj jo boste imeli vi na vesti. Če jo boste pa spustili v promet se zavedajte, da lahko pride do prometne nesreče, ki vas bo lahko stala 10.000€ in več.
Električni skiro, 21.08.2021 ob 17:37
V torek bo stara 12 let, in si želi skiro za darilo.. Kakega kupim da bo dosti hiter, gledam malo pa so vsi samo do 25..
Ti veš, da je 25km/h omejitev na kolesarski stezi? Sorry ampak kam pa se bo punca morala sama pri 12 peljati, da potrebuje 60km/h? Potem ji raje kupi motorno kolo, ko bo dovolj stara.
A si že kdaj videl skiro? Ali pa se z odprtim oknom peljal 60km/h? 25km/h mora biti več kot dovolj za vsak skiro. V takšnih primerih pa jo sam z avtom pelji. Omejitev v naselju je 50km/h, da ne omenjam cone 30 ali območij umirjenega prometa (10km/h).
Z 12-imi leti v resnici po zakonu(nedavno sprejet)
sploh ne sme upravljati skiroja!
14 let in več je starost, ki dovoljuje upravljanje skiroja!
Poleg tega je upravljanje skiroja, ki gre več kot 25 km/h prekršek!
In ja, dovolj je že upravljanje takšnega skiroja,
ne glede na to, ali se uporabnik dejansko pelje več od omenjene hitrosti.
Torej, starši so tisti,
ki bi morali BITI DOVOLJ zreli in otrokom NE kupovat takšnih skirojev!
Sicer pa tako, če imaš resnično željo obiskovat na urgenci,
se zadosti hiter skiro tudi na slovenskih spletnih straneh.
Povezave ti ne dam, ker računam s tem, da si vendarle dovolj pameten/na,
da do takšnega nakupa ne bo prišlo!
p.s.
Moja hči kot tudi sin, si tudi želita takšen skiro,
vse kar sem jima res potreboval razložit:
Enostavno vaju imam preveč rad, da bi vama kupoval tako nevarne igrače,
ker sta relativno lepo vzgojena to oba razumeta.
Pri nas ima, 22.08.2021 ob 09:20
Že vsak tak skiro.. Od 9 let naprej, pa do 90(sosedov ata).. V 5 letih se ni še noben ponesrečil, ker vozijo previdno.. Torej do 25 max pa še to rajši za začetek 10(se da blokirati)..
nevem od kje tebi ta podatek jst poznam kr dost ljudi ki so se ponesrečili nazadnje je en znanec padel direkt na gobec in si zbil vse zobe spredaj…
Pred dnevi je ženska padla z električnim skirojem ko se je peljala iz pločnika na prehod za pešce, 2 metra pred menoj. Je imela veliko srečo, da je naletela name, če bi bil neizkušen voznik v avtomobilu, bi jo povozil. Jaz sem vozila počasi, dala prednost saj je bil prehod za pešce ter sem se ustavila že 2 metra prej. Je pa ta ženska kar precej treščila po cesti.
zakon in red, 26.08.2021 ob 19:22
Zadosti, da gresta oba k sodniku za prekrške, hoja pešcev je 5km/h, pa niti km več.
Ne razumem. Kakšni pešci? Z električnimi skiroji se ne smeš vozit po pločniku.
Za avtorico teme – a res moraš spraševat za mnenje. Otroci rabijo gibanje – naj gre na kolo ali peš.
Kar se pa tiče hitrosti – res želiš svojemu otroku toliko slabega?