Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Hči hoče skiro do 60 km hitrosti

Hči hoče skiro do 60 km hitrosti

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

Keflex And Bleeding

what type of medicine is prescribed for allergies

Mislim da je najbolje, da ji kupis kar ducatti panigale v4. Gre gladko cez 300 in ne samo 60 👍🏻

Stanly

Odgovor na objavo uporabnika
Električni skiro, 21.08.2021 ob 17:37

V torek bo stara 12 let, in si želi skiro za darilo.. Kakega kupim da bo dosti hiter, gledam malo pa so vsi samo do 25..

Naj pade pri 25km na glavo boš potem mal drugač razmišljal

Ok za 12 letnico je 25 ok, sicer lahko gre s kolesom hitreje ampak za prvi stik z gnanim dvokolesnikom bi rekel, da je kar ok.

Drugače pa sploh ne razumem tega strašenja in omejevanja skirojev. A s kolesom pa ne gre več kot 25?🤣 Po centru LJ lahko švigajo s kolesom kolikor hitro jim paše, s skirojem pa 5 na uro…

Ko kolesar/nekdo z rolko/rolerji povzroči škodo na avtomobilu je drugače kot nekdo s skirojem?

Ko berem komentarje pod članki glede e skirojev me prav glava začne bolet. Registracije, zavarovanja, čelade, omejitve hitrosti, omejitve let,… Vse te stvari ne potrebuješ pri kolesu in je popolnoma enako nevarno, hitro, dostopno,…

Neka smiselna omejitev za e mobilnost bi bila 35-40 km/h (nižja kot je hitros manj je stvar uporabna), zahteva po kolesarskem izpitu ali nek osnoven tečaj cestno prometnih predpisov (to je splošno znanje in bi moralo biti vključeno v osnovnošolsko izobrazbo), obvezna čelada do 16-18leta kot je zdaj, nastat bi morala neka ponudba zavarovanj, ki niso obvezna! ob povzročitvi škode/prometni nesreči se udeleženca na e skiroju obravnava kot voznika brez zavarovanja.

Za vse ostalo bo definitivno poskrbel darwin.

seveda ima, 22.08.2021 ob 08:38

alieliuli, 22.08.2021 ob 07:37

Pa ima dovolj trdo glavo za kaj takega?

Seveda ima, saj se je vrgla po butasti mami. Mama je tudi izjemno trdobučna, kako bi bila hčer kaj drugačna?

hahahahahaha top odgovor.

Kaj, naslednje leto bo hotla avto?

Pa kaj ke z vami starši? Znate reči otroku kdaj NE?

Mi imamo doma dva električna skiroja. Zakaj? Ker živimo v centru mesta in vsak prrmik avta pomeni, da ostaneš brez parkinga. In ker sr mož pelje z nuim v službo. 5 km stran in je 25 km/h popolnoma dovolj.

Pamet v glavo mati, sicer ti bo hči zelo kmalu zrastla čez glavo.

ČE JE DEBELA ŽE ZDAJ JI RAJE KUP PONIJA.

VIDIM SLIKE NA FCB IN…PONOSNI ATEKI, A HČERA IMA BEDRO ZA NJEGOVI DVE. NA KAJ SO PONOSNI? NA STO KIL?

DR Luigi, 26.08.2021 ob 15:38

Z 12-imi leti v resnici po zakonu(nedavno sprejet)
sploh ne sme upravljati skiroja!
14 let in več je starost, ki dovoljuje upravljanje skiroja!
Poleg tega je upravljanje skiroja, ki gre več kot 25 km/h prekršek!
In ja, dovolj je že upravljanje takšnega skiroja,
ne glede na to, ali se uporabnik dejansko pelje več od omenjene hitrosti.

Torej, starši so tisti,
ki bi morali BITI DOVOLJ zreli in otrokom NE kupovat takšnih skirojev!
Sicer pa tako, če imaš resnično željo obiskovat na urgenci,
se zadosti hiter skiro tudi na slovenskih spletnih straneh.
Povezave ti ne dam, ker računam s tem, da si vendarle dovolj pameten/na,
da do takšnega nakupa ne bo prišlo!

p.s.
Moja hči kot tudi sin, si tudi želita takšen skiro,
vse kar sem jima res potreboval razložit:
Enostavno vaju imam preveč rad, da bi vama kupoval tako nevarne igrače,
ker sta relativno lepo vzgojena to oba razumeta.

Važno, da se može….ma da se pokaže ata kaj je kupo, doma pa žre makarone.

kiitu see pa hodit ne ljub

Pripelji ga v MB, da ga sfriziramo do 90 na uro

Ko sta si mojadva zazelela skiro, sta dobila tistega na nozni pogon … naj se mulca tako razgibavata, ce se jima pes ne da. Elektricnih koles/skirojev/rolk/etc. pri nas ne bo.

Edini skiro, ki ga 12 letni otrok potrebuje je tisti na nozni pogon! pika!! Pa fak no, a morate otroke res vzgajati v debele “invalide”?? Danes je malo manjkalo, da se ni en tak zaletel v mojega otroka na kolesu. Mulc ni imel vec kot 11let, na e-skiroju, po napacni strani ceste 🤬

Anonimno 5246, 03.09.2022 ob 20:05

Edini skiro, ki ga 12 letni otrok potrebuje je tisti na nozni pogon! pika!! Pa fak no, a morate otroke res vzgajati v debele “invalide”?? Danes je malo manjkalo, da se ni en tak zaletel v mojega otroka na kolesu. Mulc ni imel vec kot 11let, na e-skiroju, po napacni strani ceste 🤬

pa 140 kg ziher…

kupi ji 2 – da se ja zihr sesuje.

Najprej ji kupi čelado, potem pa ostalo. Naša je padla na glavo, in si prebila nos, ker jo je osa med vožnjo znervirala. Pa ima do 25 km/h. Te skirce so zelo nevarne, sem spoznala, ko sem jo preizkusila, voziš pa seveda lahko samo po kolesarski, ali pa po cesti, kjer je omejitev do 50km/h. Raje previdno , počakaj, da bo v srednji šoli.

Zivite v mestu ali izven? Taki skiroji, ki gredo do 60 km/h so prepovedani. Verjetno, če policija ugotovi- zaseg.

A se vam je res zmešalo s temi skiroji? Še s psom ne grem s kolesom, raje prehodim 10 km, že itak se premalo gibamo. Skiroji so pa sploh nevarni.

Ker skiro pa ne gre vec k 25 😂😂😂😂

ne samo to, 27.08.2021 ob 13:42

Res je, 22.08.2021 ob 06:52

Ga imam že skoraj tri leta, gre sicer samo 25, želim si hitrejšega, vendar me je že nekajkrat splet okoliščin prepričal, da je včasih še celo 25 preveč. Ja, če se bo vaša hčerka vozila po gozdu potem 60,70 ali 100 ni problema, saj jo boste imeli vi na vesti. Če jo boste pa spustili v promet se zavedajte, da lahko pride do prometne nesreče, ki vas bo lahko stala 10.000€ in več.

stane jo lahko celo življenja in invalidnosti. tako kot se vozijo ljudje s temi zadevami neodgovorno in lahkomiselno, samo vprašanje časa, kdaj bo to prevozno sredstvo postalo množični proizvajalec invalidov (bog ne daj smrti).

JE že proizvajalec invalidov.

Hude poškodbe glave, odvisni pri vsem.

Potem so težave, kdo bo skrbel za 20, 30letnika. V domove starejših sprejemajo 65+

Pa ti se zavedas kok 60km/h sploh je? Js sm pri 70km/h avto!!! naredla totalko. Nocem si predstavljat kaj bi blo s tvojo hcerko, ce pade s skirojem pri 60km/h.

A lahko kdo že, PROSIM, prepove te skiroje na CESTAH??

To, kar se dogaja s tem, ni več normalno! Pa ne moreš ti  nepolnoletno mualrijo spustit z vozilom, ki gre 60 km/h na cesto med avtomobile! Da niti en govorim, da jih večina en nosi zaščitnih čelad! Pogoj za vožnjo pa izpit za kolo, ki ga dobijo”na lepe oči”.

Potem jim pri 14 dajte kar avtomobile. Bo bolj varno, zanje in za ostale udeležence v proemtu!

60 kmh

New Report

Close