Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Hči me je razočarala

Hči me je razočarala

Pozdrav, za nekaj časa nameravam vzeti v partnerjevo hišo svojo mamo, ki prihaja iz bolnice, da se malo opomore.Mati je 80+.V hiši ima svojo sobo tudi hčerka, 26 let in smatra, da nas bo preveč, nima celega nadstropja zase, ampak sobo in kuhinjo. Mati pa bi bila v pritličju, kamor moja hči želi, da se preseliva z mojim in njej pustiva celo zg.nadstropje. Moje mnenje je, da je hči egoistična in da je čas za osamosvojitev pri teh letih.Ali sva nesramna midva  z partnerjem, ki bi se ji morala umakniti v kletne prostore hiše.Hči je sama, če bi imela družino, bi to storila.Mnenje vas prosim!

 

Kdo je pa vzgajal vašo hči? Očitno ne vi, če vam rezultat ni po godu.

Jaz bi jo nagnala iz bajte. Kako si sploh dovolis da ti ona govori kako bo v TVOJI hisi?!

Res je grdo, da hčerka nima osnovne empatije do stare mame, ki potrebuje pomoč. Pri teh letih bi človek pričakoval, da bo razumela in da ne bo gledala samo nase.

Jaz bi situacijo prilagodila tako, da bi bila to zanjo vzgojna v največji možni meri (še kakšen teden dlje bi imela mamo v hiši, kot bi bilo potrebno, njej  bi vsakodnevno naložila obveznosti v povezavi z njo – gre za člana družine…). S tem ji boš tudi dala zgled. Boljše kot boš opravila nalogo mame in tvoj mož očeta, večjo možnost bosta imela, da bo tudi ona ob vajinih zdravstvenih problemih vama stala ob strani.

Ni nujno, da ste vi krivi, da je takšna, danes družba spodbuja k pretiranemu individualizmu in skrajnostnemu egoizmu.

Mislim enako (klinc, ne znam citirat!)

 

In pomislila sem enako kot ‘ojoj’, si soloh ne predstavljam, da bi mojim sinovom kaj takega padko na pamet in bi od mene zahtevali, da se kar preselim in mamo pustim nekje…

Ce hoce svoje nadstropje, naj si ga naredi sama!

zelo pomembno je pravočasno postavljanje mej. otrok se mora zgodaj učiti, da se ne vrti vse okoli njega. ne poznamo pa vaše celotne zgodbe.

ko je terorista? jeli? kurveštica crno oka.
u krevet piša zbog toga što je radio… u san mu dolazi.

Mi vam Istinu šaljemo, ali većini vam je Istina odvratna.

Je hči tvoja ali partnerjeva ali morda vajina skupna? Je tvoja mama njena babica?

Sta imeli kaj neprijetnih soočenj v preteklosti?

Sicer pa – hiša je partnerjeva – če se on kot lastnik strinja z začasno namestitvijo tvoje matere v njegovi nepremičnini, potem mladenka nima kaj opletati.

Za mamo pa moraš poskrbeti ti – če si ji že ponudila okrevanje.

 

 

Da je hci partnerjeva in ne moja.

Jaz se zaradi svojega otroka niti pod razno nebi selila v klet. Ce bi pri nas kateremu od mulcev padlo na pamet, da mene in moza izseli v klet in, da ga moti, da bo z nami zivela njihova 80letna babica, ker bi cel stuk imeli zase, jaz nebi po tem forumu sprasevala kaj in kako, tudi moj moz nebi tega toleriral oo ne ne niti pod razno. Res pa je, da si ocitno nekaj zaj***** pri vzgoji. Vprasaj jo kaj misli s tabo narest, ko bos stara in ce ona misli, da bo vecno mlada, zdrava in pri moceh. Ja celo zivljenje jih crkljate potem se pa sprasujete ali so egoisticni ali ne. Seveda so egoisticni, ce so tako navajeni in vzgojeni. Jaz bi ji na tvojem mestu pustila sobo in dovolila souporabo kuhinje in kopalnice, ce hoce celo nadstropje naj si kupi stanovanje ali zgradi svojo hiso. Ce bo imela otroke, naj si s partnerjem kupi hiso/stanovanje, ne pa da se bos ti selila v klet, da bo gospodicna imela vse zase. Najbrz si ji tudi kuhinjo, ki jo omenjas, placala. Grozno v kaj vzgajate svoje mulce. Pr 26letih bi lahko razumela svojo babico, ker vasa hci pr teh letih ni vec mali otrok.

Aja uf partnerjeva hci. Seveda potem je malo bolj logicno, da gresta ti in tvoja mami gospodicni v nos. Ne vem, pogovori se s partnerjem. To pa ni fajn situacija. Vso sreco, upam, da boste resili.

Hci ima prav. S tem, ko si boste vselili mamo, bodo razpadli vaši druzinski odnosi. Mamo dajte v dom in basta, če želiš ohraniti svoj zakon. Na dolgi rok bivanje s starimi ljudmi prinaša samo bolečino. Na koncu boš ti itak vsega kriva.

Partner in njegova hči sta v hiši živela davno pred tabo, verjetno je bil partner poročen z materjo svoje hčere in so vsi trije živeli v tej hiši.

Ne vem, kje si prej živela ti, ampak domnevam, da je hiša v solastnini partnerjeve hčere in partnerja (verjetno je podedovala del po umrli materi) in je zato popolnoma razumljivo, da ima ženska pravico soodločati pri tem, kdo in kdaj biva v hiši, ni pa razumljivo, da jo ti pošiljaš iz hiše.

Ne moreš priti s kovčkom in gospodariti po celi hiši, no.

 

Koliko časa sta s partnerjem že v vezi in koliko časa že živiš tam?

Kje je pastorkina mama?

Si bila ti razlog za razhod dekletovih staršev?

Da je hci partnerjeva in ne moja

potem se zmeni s partnerjem, kaj on misli in kako ji bo on meje postavil

Če je pa punca partnerjeva hči in ni tvoja in če je hiša partnerjeva, potem si moteč element ti in tvoja mama.

Tvoja mama ni babica tej punci.

V tuji hiši ne moreš ti postavljati pogojev.

Dober je tvoj partner, da bo sploh vzel tvojo mamo pod streho.

No ja, tvoja pastorka, ali hčerka ima po svoje prav. Tvoja mama ima 80 let in ne bo mogla po stopnicah hoditi, pa še hiša je od tvojega partnerja  in nje.

Četudi je hčerka partnerjeva, imajo v hiši glavno besedo starejši, torej tvoj partner in ti in pa seveda tudi etika in morala. Četudi si prišlek, to še ne pomeni, da si peto koleno.

Jaz lahko rečem le, da ne bi hotela imeti nič s partnerjem, ki ne bi podpiral skrbi za lastne starše.

Hčerko pa še vedno vidim zelo egoistično in nesočutno. Pri teh letih bi to lahko razumela, saj se ne seli k vam, verjetno bo pri vas npr. kakšen mesec.

Je pa že tako, da vidim, da so stvari res zakomplicirane, ko se človek loči in ponovno veže, sploh če so vmes otroci.

Je hcerki bolj jasno kot ocetu kako bo ane?

Zacasno bos vzela mamo k sebi v hiso, ki ni tvoja? Zacasno? Ali te je slisala s kom govoriti, da je to potem to sam mama bo le se nekaj let

 

Pa ok, hči je bila prej v hiši in je ni dobro metati iz hiše staršev in tudi ti si sedaj tu doma. Daj mamo v svojo dnevno ne izrini njegove hčere, prilagodite….uredite…

Tisti ki bi starše vgli v dom prosti volji, bog vam pomagaj, delate z ljudmi kot s smetmi….zamislite si…

New Report

Close