Hči obožuje slivove cmoke

Vedno ko delam slivove cmoke mi ratajo tako mehki da se razkuhajo in nadev uide ven ali pa naredim tako trde, da se čuti moka.
Ne delam po receptu, pač pa po ustnem izročilu in sicer nekje 500 g krompirja, ter pol manj moke, 2 jajca, žlička masla. Kje mislite da ga ¨ubiksam¨? Koliko časa jih pa kuhate?
Delate cmoke kako drugače? Nekatere jih delajo z zdrobom, sama to še nisem poskusila.

Jaz delam iz skutinega testa. Vedno uspejo, nikoli ne razpadejo.
Link do recepta, po katerem delam, namesto marelic daš pa slive.
http://www.kulinarika.net/recepti/1896/sladice/marelicni-cmoki-iz-skutnega-testa/

Jaz delam iz skutinega testa. Vedno uspejo, nikoli ne razpadejo.
Link do recepta, po katerem delam, namesto marelic daš pa slive.
http://www.kulinarika.net/recepti/1896/sladice/marelicni-cmoki-iz-skutnega-testa/%5B/quote%5D
Tudi jaz jih naredim tako.Ampak iz dvojne mase.Nastane jih enih 10.
So pa res dobre in vedno uspejo.

Po telem receptu 100% uspejo in so božansko mehki:
http://okusno.je/recept/slivovi-cmoki-iz-skutnega-testa
Pazi edino, da daš k slivi kocko sladkorja in ne navdni sladkor in fino zapreš v luknice. In tako, ko jih narediš jih daš kuhat, jaz jnaredim pol, dam kuhat, ostalo pa kar sproti naredim in dajem v krop, ker jih res hitro delam. Kuhaš 10 minut.



Kot prvo, krompirjevo testo se dela iz starega krompirja. Vedno delaj po občutku. Ko je krompir kuhan ga pretlači in ohladi do mlačnega. Mlačnemu dodaj olje, 1 jajce, sol in moko (ostro). Nekaj časa dobro gneti in nato po občutku dodaj kar se ti zdi, če še je zmeraj premehko – premokro se prijema, dodaj moko.
Kot dobra kuharica si boš pridobila znanje samo z vajo in občutki. Boste pa na začetku več krat jedli njoke, nato pa cmoke. Ni točnega recepta, ker so sestavine variabilne, le praksa.