Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Hči obožuje slivove cmoke

Hči obožuje slivove cmoke

Vedno ko delam slivove cmoke mi ratajo tako mehki da se razkuhajo in nadev uide ven ali pa naredim tako trde, da se čuti moka.

Ne delam po receptu, pač pa po ustnem izročilu in sicer nekje 500 g krompirja, ter pol manj moke, 2 jajca, žlička masla. Kje mislite da ga ¨ubiksam¨? Koliko časa jih pa kuhate?

Delate cmoke kako drugače? Nekatere jih delajo z zdrobom, sama to še nisem poskusila.

mi jih delamo brez krompirja….. govorimo o t.i. sladkih (po domače nemških) njokih

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Jaz jih vedno delam iz skutnega testa.

Jaz delam iz skutinega testa. Vedno uspejo, nikoli ne razpadejo.
Link do recepta, po katerem delam, namesto marelic daš pa slive.
http://www.kulinarika.net/recepti/1896/sladice/marelicni-cmoki-iz-skutnega-testa/

Jaz delam iz skutinega testa. Vedno uspejo, nikoli ne razpadejo.
Link do recepta, po katerem delam, namesto marelic daš pa slive.
http://www.kulinarika.net/recepti/1896/sladice/marelicni-cmoki-iz-skutnega-testa/%5B/quote%5D

Tudi jaz jih naredim tako.Ampak iz dvojne mase.Nastane jih enih 10.
So pa res dobre in vedno uspejo.

Po telem receptu 100% uspejo in so božansko mehki:

http://okusno.je/recept/slivovi-cmoki-iz-skutnega-testa

Pazi edino, da daš k slivi kocko sladkorja in ne navdni sladkor in fino zapreš v luknice. In tako, ko jih narediš jih daš kuhat, jaz jnaredim pol, dam kuhat, ostalo pa kar sproti naredim in dajem v krop, ker jih res hitro delam. Kuhaš 10 minut.

1 kg krompirja, skuham, olupim, na pol ohladim, dodam
2 žlici masla ali margarine,
2 celi jajci,
žlica kisle smetane,
malo soli.
Vedno jih delam z ostro moko, dam pa kar precej moke, po občutku.

Kuham jih 20 minut v vreli slani vodi, vre pa naj ravno toliko da vre, torej ne preveč!

Po moje ti daš premalo moke.

Po moje daš res premalo moke, in res mora biti ostra (tako kot za vse ostale cmoke, svaljke, njoke).

Meni se s krompirjem ne da pacati in jih delam po receptu za paljeno testo (tako kot je za princes krofe) – sem jih enkrat nekje jedla take in so mi bili všeč, ostalim doma pa zdaj tudi.

Evo, še dokaz da mi uspe:)

Kot prvo, krompirjevo testo se dela iz starega krompirja. Vedno delaj po občutku. Ko je krompir kuhan ga pretlači in ohladi do mlačnega. Mlačnemu dodaj olje, 1 jajce, sol in moko (ostro). Nekaj časa dobro gneti in nato po občutku dodaj kar se ti zdi, če še je zmeraj premehko – premokro se prijema, dodaj moko.
Kot dobra kuharica si boš pridobila znanje samo z vajo in občutki. Boste pa na začetku več krat jedli njoke, nato pa cmoke. Ni točnega recepta, ker so sestavine variabilne, le praksa.

New Report

Close