Hči se pizdi
Hči je prvi letnik faksa in z možem sva ji rekla, da naj študira in zraven opravlja študentska dela. Seveda slaba volja, sošolkam ni treba, druge punce starši vzdržujejo. Meni se zdi popolnoma normalno, da dela popoldne in ob vikendih. Seveda histerični izpadi, da drugi mladi za vikend žurajo in ne delajo. Ne bom je celo življenje preživljala jaz.
Mateja234, 05.11.2022 ob 11:23
Hči je prvi letnik faksa in z možem sva ji rekla, da naj študira in zraven opravlja študentska dela. Seveda slaba volja, sošolkam ni treba, druge punce starši vzdržujejo. Meni se zdi popolnoma normalno, da dela popoldne in ob vikendih. Seveda histerični izpadi, da drugi mladi za vikend žurajo in ne delajo. Ne bom je celo življenje preživljala jaz.
Odvisno kaj si jo poterala študirat, ni primerljivo, po težavnosti, npr. medicina in kkšna komunikologija na Fdvju.
Verjetno se popoldan in ob vikendih uci? Kam naj bi strpala se delo?? Pa verjetno ima tudi predavanja popoldan.
Daj bodi prizanesljiva do lastnega otroka. Ce bi bila studirana tega od lastnega otroka ne bi pricakovala oz zahtevala.
Daj ji mir, da v miru studira. S tvojim najedanjem bo se studij pustila.
Ne razumnem, kakšni ste do svojih otrok. Ko gredo otroci študirat, jih je treba vzpodbujati, da pridno študirajo in da bodo čimprej končali fakulteto, nato pa se zaposlili. Naj dela med počitnicami, ko je prosta. Ne more tekati po predavanjih, študirati in zraven še garati. Moja dva otroka, ko sta študirala, sta študirala. Delo sta si poiskala med počitnicami. V roku sta končala študij in se takoj zaposlila. Ni čudno, če otroci, ki imajo take starše, študirajo do 30. leta.
Se mi zdi, da so vam nekaterim lastni otroci odveč.
stara tetka, 05.11.2022 ob 11:43
Ne razumnem, kakšni ste do svojih otrok. Ko gredo otroci študirat, jih je treba vzpodbujati, da pridno študirajo in da bodo čimprej končali fakulteto, nato pa se zaposlili. Naj dela med počitnicami, ko je prosta. Ne more tekati po predavanjih, študirati in zraven še garati. Moja dva otroka, ko sta študirala, sta študirala. Delo sta si poiskala med počitnicami. V roku sta končala študij in se takoj zaposlila. Ni čudno, če otroci, ki imajo take starše, študirajo do 30. leta.
Se mi zdi, da so vam nekaterim lastni otroci odveč.
Vsi starši nam pa ne morejo vsega k riti prinesti. Zaradi bolezni mame, sem jaz in moj brat bila primorana ob študiju tudi delati. Brat je študiral mehatroniko in je ob vikendih nekaj ur pomagal stricu v delavnici, jaz sem študirala kemijo, med vikendi sem stregla v lokalni gostilni. Tudi presek v glavi je dober. Malo odmisliš, pridobiš delovne navade in samodisciplino. Oče ni mogel vse sam in če sva imela vsaj vsak kak euro, da sva lahko tudi kaj žurala je bil vesel. Več je takih, ki študirwjo do 30ga, ker jim je tako lepo. Vsaj moji sovrstniki.
Moj sin studira
Nikoli mu nisem tezila naj dela. No ce bi bil luftar itd
Bi ze drugac z njim tko pa je ok clovek ima stipendijo in ne dela.
Ne vem no, ce mu starsi res ne morejo dat kakega evra. Potem naj gre delat 2x na teden. Ce pa mu lahko date. Mu le dajte.
Se 40 let bo delal.
Je pa odvisno od otrok.
Ce so pridni ok.ti dam.
Ce so brezobrazni in kr zahtevajo denar da jim pripada da okoli hodijo in pijejo
E pol pa drugac z njimi.
A res naj hodi na faks in dela popoldne in verjetno vse vikende. Če ste to resno mislila ste bolj slaba mati, če bi ji lahko pomagali, pa nočete. Kdaj bi se pa hčera lahko spočila? Ponoči bi ji pustili spat, ali naj še kakšno nočno oddela? Ne razumem vas. Eno je razvajanje čez meje in nehvaležnost otroka. Sam vi pa zelo pretiravate.
Je prav, da oddela kako urico, ce zeli in ce ji zaradi tega ne trpi taks. Vsekakor pa mora bit na 1.mestu faks in ucenje, da redno naredi cim bolj v roku. Za delo bo se in se casa. Ce ji nocete pomagat s financami potem naj raje pusti faks in gre v redno sluzbo. Ker oboje hkrati je zelo zelo tezko, se toliko tezje, ce je tezek faks ali pa ti ne gre ucenje dobro od rok. Dajte se malo zamislit nad sabo.
Bravo ljudje, bravo ŠNELCA, lepo ste povedali. Vsi vidiite nesmiselnost tega, da studira obenem pa se mora še zgarati do mrtve ob delu. Glede zabav za vikend pa, kdaj pa se naj bi zabavala, če ne mlada?
Edino “ĐĐĐ”, z katerim sva ugotovila, da je malo poseben se strinja s tem. Pravi da bo hčerka pozneje hvaležna. No ampak on se verjetno ni nikoli zabaval in družil kot mlad, saj se je kot poseben težko vključil v družbo. Tako da ne razume hčere od avtorice zakaj se noče mladosti(zabavi) odreči.
Meeooow, 05.11.2022 ob 13:35
Je prav, da oddela kako urico, ce zeli in ce ji zaradi tega ne trpi taks. Vsekakor pa mora bit na 1.mestu faks in ucenje, da redno naredi cim bolj v roku. Za delo bo se in se casa. Ce ji nocete pomagat s financami potem naj raje pusti faks in gre v redno sluzbo. Ker oboje hkrati je zelo zelo tezko, se toliko tezje, ce je tezek faks ali pa ti ne gre ucenje dobro od rok. Dajte se malo zamislit nad sabo.
Ona je očitno rekla, da hoče žurat, ne da se hoče učit.:)) Namesto žuranja bi pa vseeno lahko nekaj ur oddelala, nekaj jih še vedno ostane za žur.
na ff, 05.11.2022 ob 15:17
Avtorica, izmisli si boljšo zgodbico.
Namreč, če nekdo študira na FF, kjer sta omenjeni smeri, ima predavanja od jutra do večera. Predavanje pa uro ali dve ali več ur prosto pa spet predavanja pa tako naprej.
Preden sestaviš novo zgodbico, se vsaj pozanimaj malo.
Mogoče pa ne hodi na vsa predavanja oz. vaje? Saj niso obvezna. Sem imela sošolko, ki smo jo zelo redko videli.