Hči se pizdi
Ne vem, kako ste si to zamislili. Glede na to, da študira na filozofski, ima obveznosti skoraj zagotovo v popoldanskem in tudi dopoldanskem času, ker so urniki tam precej neugodni. Razni seminarji in vaje so obvezni (80% prisotnost) in tega ne more izpuščati samo zato, da bi šla npr. za 3-4 ure kelnarit. Pa človek tudi ni stroj: ne more biti njegovo življenje samo delo, študij in spet delo. Nekaj počitka/sprostitve tudi mora biti. Tudi ne gre vsem študij tako gladko od rok: nekateri zmorejo hkrati tudi delati, nakateri pa morajo preprosto vložiti v študij kakšno uro več od vrstnikov, kar pa še ne pomeni, da so nesposobni.
Naj med letom raje pridno študira, da pride čim prej do diplome. Glede na to, da trenutno manjka učiteljev slovenščine itd. se bo zanjo našlo delo, morda še preden naredi magisterij. Naj si nabira izkušnje med počitnica oz. kadar zmore. Razna poučevanja slovenščine za tujce, med letom morda kakšne inštrukcije angleščine ipd. To ji bo z vidika kasnejše zaposlitve prišlo prav, kakšna proizvodnja v nočnem času pa niti ne oz. ji za to sploh ne bi bilo treba na faks.
Kako naj del popoldne in ob vikendih, kdaj se bo pa učila? Moja hodi redno na predavanja (ki se dostikrat zavlečejo tudi do večera), ob popoldnevih in vikendih se pa uči, dela seminarske. Redko kdaj je frej, malo pa tudi mora biti.
Delala je med počitnicami, za rednega študenta se meni zdi to več kot dovolj. Dokler bo študirala jo bom menda jaz preživljala.
Kokoši me še ni prebavil. Lepotec me ne pozna,…
Kaj vse se da med študijem. Govorim o resnem študiju, tam na Jadranski, ki se ga dokonča. Pa vmes zasluži preko študenta za nov avto. Pa metalskih špilov in turnej po celi Evropi, da gate trga. Lahko ti povem za vse štuke na študentskem domu v Viču, kako so oštevilčene sobe levo in desno. Pa kakšne tuše so imel. Ko ti organiziraš žure.
Danes hvaležen za vse priložnosti in izkušnje. Sem tud sam takrat preklel fotra. Danes vzamem vse nazaj. Naj počiva v miru.
Js nisem delal med faksom, čeprav je bil kar lahek. Razen med počitnicami. Sem pa tudi živel skromno, študenta in telefon sem si plačal iz štipendije. Nisem pa sanjal o nekem avtu in svojem stanovanju umes, to je potem prišlo s službo.
So pa dobri študenti dons. Vse te podražitve in inflacija…more bit kr jeba.
Mateja234, 05.11.2022 ob 11:23
Hči je prvi letnik faksa in z možem sva ji rekla, da naj študira in zraven opravlja študentska dela. Seveda slaba volja, sošolkam ni treba, druge punce starši vzdržujejo. Meni se zdi popolnoma normalno, da dela popoldne in ob vikendih. Seveda histerični izpadi, da drugi mladi za vikend žurajo in ne delajo. Ne bom je celo življenje preživljala jaz.
Žurajo in lenarijo in lifrajo se izključno študentke. Študentje pa vsi po vrsti DELAJO in SE PREŽIVLJAJO.
Ženske so scrtanke
Naš študira, zraven dela, kupil si je avto, varčuje za stanovanje. Izpite dela v roku. Pa tudi žura in potuje s punco.
Če bi ga pa ujčkali, bi bilo pa drugače. Pa bi ga z lahkoto podpirali z denarjem. Ampak življenje ni praznik in on to dobro ve. Veliko bolj ceni stvari ki si jih omogoči sam.
Ko berem tele odgovore sem ponosna da sva vzgajala v pravo smer.
ne vem, jaz sem študirala pred skoraj 30 leti, pa starim nikoli ni padlo na pamet, da bi zahtevala od mene, da delam med letom. sem delala en mesec čez poletje, to je pa tudi vse
in študij dveh jezikov ni glih keks. kretenka si za moje pojme. ne boš je celo življenje preživljala? ja fak no, dokler ne pride do kruha, jo moraš. zakaj hudiča maš otroke, če ti je pretežko, da jih preživljaš, dokler ne pridejo do službe?
logično je, da ji luksuza ni treba krit, ampak do tega naj sama pride, ne pa da jo postaviš pred dejstvo, da mora delat.
Ja, se strinjam! Ampak to pomeni pokriti študenta, osnovno hrano, obleko in knjige. Nobenega luksuza.
Avtorica, jaz bi dala tvoji hčerki “štipendijo” v višini pokritja osnovnih stroškov in nič neč. Letno več kot 300 € ne rabi za obleko in obutev.
Če pa hoče kje žurati, kofetkati, si kupovati ličila, potovati, pa naj gre delat da si zasluži za to.
Pa nehajte prosim tukaj pametovat, da se naj otroku vsepovsod ugodi. Tudi če so starši bogatuni, je del dobre vzgoje tudi študentsko delo. Če se gre za denar ali ne, važne so izkušnje! Delovne navade! Socializacija!
Tudi sama sem celi čas delala. Zadnji letnik celo pri firmi, kjer sem dan po diplomi dobila pogodbo za ND čas! Pa če sledimu vsem, sem baje študirala na faksu, ki producira same brezposelne.
Službe takrat ne bi dobila, če ne bi delala med študijem in imela veliko izkušenj. Nikoli se nisem pritoževala, da kot diplomant pač določenega ne bom delala in podobno, ali pričakovala enormne plače. Začela sem z 900 € neto, manj kot deset let kasneje pa sem napredovala in imam precej solidno plačo.
Tako da: delo ne škodi, samo koristi.
eni starši ste grozni. študij jezikov na ff je zelo težek, obveznosti je ogromno, saj poznam primere. naj gre delat poleti, med letom pa mora met čas, da opravi obveznosti! sej niso samo ekstremi lenarjenje+žuriranje, če je vestna študentka, bo dala prednost faksu. In s tem, da jo tako teraš, tvega razne duševne bolezni, ki dandanes žal niso redke.
do 26.leta si jo dolžna TI preživljat, to je tvoja obveznost. Zakaj pa sta jo z možem naredila? Da vama bo cel lajf pomagala in skrbela za vaju?? upam, da bo nate pozabila na stara leta, te strpala v dom, ali pa ti nikoli ne bo prišla obiskat. očitno je nimaš rada.
Anonimno 6603, 22.11.2022 ob 11:15
Naš študira, zraven dela, kupil si je avto, varčuje za stanovanje. Izpite dela v roku. Pa tudi žura in potuje s punco.
Če bi ga pa ujčkali, bi bilo pa drugače. Pa bi ga z lahkoto podpirali z denarjem. Ampak življenje ni praznik in on to dobro ve. Veliko bolj ceni stvari ki si jih omogoči sam.
Ko berem tele odgovore sem ponosna da sva vzgajala v pravo smer.
Bla bla sreča nimam takšnih staršev…hvala stvarnik.
Pa kakšni starši ste to ? Ok, če bi bila neka luftarka, ne pa otroka v prvem letniku faksa terat, da si za vse sam zasluži poleg faksa. Šele dober mesec in pol je od začetka študijskega leta in ti jo imaš že dovolj. Očitno ti gre v nos, da otrok sploh študira, namesto da bi bila vesela in jo podprla. Saj si otroci sami hitro najdejo delo ko študirajo, malo je takih, ki so veseli, da so v celoti odvisni od staršev, ampak daj ji vsaj čas, da dojame kakšen je študijski tempo in kdaj si lahko privošči da dela, če hoče letnik naresti. Drugo leto boš pa tukaj gor pisala kako je vse zajebala, ker je šla delat in je padla letnik. Eni starši ste res biseri .