Hči se seli na svoje – hočem rečt k tašči
Dobro, da še mož tako ne razmišlja. Ampak, glede na to, da sta na “njegovem”, sprejemljivo. 🙂
Prosim za razlago, kako dejstvo, da ima nekdo črni fond za primer razpada zveze pozitivno vpliva na ohranitev le-te.
Nekako ne razumem tega.
Kot tudi tega ne, kako bi naj dejstvo, da ima en partner črni fond, vplival na to, da ga drugi partner, ki o teh prihrankih nič ne ve, ne bo varal in manipuliral z njim.
Manj bi te prizadelo zato, ker si, si upam trdit, materialistka. Nekateri pa v nasprotju s tvojim misljenjem damo nekaj na čast, čiste karte in zadovoljstvo, da smo v partnerstbo vstopili odkriti in vlozili vanjo financno in s trudom po svojih najboljsih moceh. Da smo v partnerstvu z najvecjo mero zaupanja in slednje upraviceno zahrevamo in pricakujemo tudi od partnerja.pa kar bo, bo…
Očitno nisem dovolj jasno zastavila vprašanja.
Ne zanima me, kako reševati po smrti dolgove partnerja ali spoznavati njegovo neiskrenost ali kakšne druge igrice enega ali drugega.
Zanima me samo, kako bi naj črni fond enega partnerja pozitivno vplival na ohranitev (kvalitetne) partnerske zveze, kot to ti trdiš.
Polna luna;
Zame ima vezo, ker ne glede na partnerjeve trditve, ni nujno, da partnerja poznam. Lahko mi kaj zamolči.
In v življenju si ne želim več negativnih presenečenj, če lahko sama kaj storim v tej smeri, da sebi olajšam življenje. Zaradi mojega črnega fonda ni nihče prikrajšan. Hodimo na dopust, imamo vse možne športne rekvizite, hodimo na izlete, nismo v cunjah iz Bangladeša in jemo kvalitetno hrano.
Jaz imam s svojim črnim fondom notranji mir. Vem, da lahko grejo stvari narobe in vem, da je s polno ritjo lažje srat.
Ja, razumem, da je to varovalka zate, predvsem zaradi predhodnih slabih izkušenj.
Tvoje premoženje zagotovo pozitivno vpliva na tvoje dojemanje tebe in tvojih možnosti ter ti daje priložnost, da lažje zaživiš, če bi šlo kaj narobe v odnosu.
Ne strinjam pa se s tvojo razlago, da takšen črni fond pozitivno vpliva na vajino partnerstvo.
Ker če bo tvoj partner izvedel zanj,tega verjetno ne bo sprejel kot znak tvojega zaupanja vanj in v vajino zvezo.
Kako pa bi se ti počutila, če bi po nekaj letih izvedela za njegov prikrit prihranek? Bi te vsaj malo razjedalo vprašanje, zakaj ti ga je prikril, ali bi novico čisto stoično prenesla?
Če je v tej dedni odpovedi napisan znesek, ki ga je odpovedovalec in je sorazmeren z deležem, ki naj bi ga prejel ob dedovanju dedna odpoved velja, ti povem iz izkušenj izpred enega leta….in ker smo istočasno vključili še premoženje na Hrvaškem je moralo tudi njihovo sodišče potrditi odločitev našega sodišča.
Seveda, če bi vedela, da mi ostale polovice ne bo prodala pod nobenim pogojem, ji ne bi dala niti ficka. Vedno je bila manipulator in vedno bo. Ko je umrl stari ata me je zelo prizadelo, nisem niti razmišjala o tem, kaj bi potegnila dobrega od njegove smrti. Sem se šla z njo pogovoriti prej, pa ni rekla, nič o tem, kar je potem sledilo na sodišču. Zajebala sem se vem. Zato pa ne privoščim, da se še kdo… Itak mi ne pusti hiše urejat, ne pusti, da bi jo kupila, kaj šele mi jo podarila. Gre pa njena polovica potem naprej v dedovanje njeni hčeri (ona ni dedovala od starega ata, ni njegova hči), kar pomen, da sem še bolj pošteno zajebala…
[/quote]
če govorimo o tvoji babici, torej materi tvojega očeta, si ti prav tako dedič. ne more samo hči dedovat
In kako boš ti ta črni fond skrila v času ločitve? Saj ima država dostop do vsega. Misliš, da njegov odvetnik tega ne bo izvohal? Pa ne živimo 50 let nazaj, zaboga. Nimata otrok? Že v odločbi za vrtec bodo navedeni vsi vajini računi in denar na njih. Razen če ga skrivaš pri starših ali v hosti. Samo potem dejansko še ni tvoj.
tudi prihranki gredo pri ločitvi na pol.
[/quote]
to je popolnoma res…
zato je meni tudi logično,da se špara tudi skupaj…
edino nekaj me zanima, kar pa je v današnjih časih aktualno – in se špara na osebo – to so pokojninska varčevanja… ve kdo kako je s tem?
To je itak vse javno – nič črno in skrito – samo bi se mi zdelo logično in prav, da bi obema partnerjema vsakemu svoje (recimo oba varčujeta vsak zase za svojo pokojnino) to varčevanje ostalo, neglede na ločitev…
ve kdo kako je s tem?
Z denarjem kupi stanovanje, npr. v Mariboru, kjer je dosti študentarije, kasiraj najemnino, od najemnine plačaj davke, ostanek naj dobiva hči za reševanje prvega stanovanjskega problema. Če je pametna, bo najela kredit, s katerim bo lahko kadarkoli dokazovala soudeležbo v hišo, denar za najemnino pa lahko ima za lažje poplačilo kredita. Če je malo manj pametna, pa naj ima samo za “najem” pri fantovih starših.
Še najboljše bi bilo, da fant financira stanovanje v družinski hiši sam, kar je tudi edino smiselno, saj delno lastništvo v tuji nepremičnini ne prinaša čisto ničesar drugega kot visoke odvetniške stroške v primeru ločitve. Osebno denarja za vlaganje v tujo hišo ne bi dala. Poveš lahko, da je bil denar mišljen za začetek na vaši parceli in ne na praceli oziroma v hiši nekoga drugega.